בעיות הרדמות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות הרדמות
    אורית
    13/11/2009

שלום רב,
    בני בן שנתיים וחודשיים כמעט. לפני כחודש העברנו אותו למיטת נוער בלי בעיות מיוחדות. הבעיה היא שכל ערב הוא לא מוכן להרדם בלי שאשכב לידו במיטה (אם אני רק יושבת לידו הוא בוכה ומנסה להשכיב לי את הראש לידו על הכרית). ההשכבה שלו לישון אורכת לפעמים גם שעה וחצי. במהלך ההשכבה שלו הוא יורד פעמים רבות מהמיטה ומנסה לצאת מהחדר. היות ואני בהריון ולא יכולה להרים אותו כ"כ הרבה פעמים ולהחזיר אותו למיטה גם בעלי צריך להגיע ולהחזיר אותו למיטה. האו משתולל, בוכה, קופץ על המיטה ובאופן כללי חושב שההשכבה שלו זה משחק יותר מכל דבר אחר. אחרי כל תהליך השכבה כזה גם אני וגם בעלי "גמורים" מעייפות וכל מה שרוצים זה רק להרדם במהירות האפשרית.... מה אפשר לעשות?
    אציין כי שיטות של "בכוח" לא עובדות עם הבן שלי והשיטה היחידה להרדים אותי מהיכרותי אותי היא להרגיע אותו ואז הוא נרדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות הרדמות

הוספת תגובה

• קשיי הירדמות

בשמת אהרונסון
    17/11/2009

שלום אורית,

לא תיארת כיצד היה נרדם טרם המעבר למיטה פתוחה. יתכן שכבר אז היה קושי להירדם בעצמו וללא נוכחות מבוגר בחדר. נשמע שתהליך ההרדמה הארוך מתיש אתכם. בצדק. אז זהו, שבגילו, יש לאפשר לו את המרחב להירגע ולהירדם בעצמו. הוא אינו עוד תינוק שההורים מרדימים אותו, ועליו ללמול לעבור מערות לשינה בכוחות עצמו. הדבר לא יוכל להתרחש כל עוד אתם ההורים כה מעורבים בהירדמות שלו. אין ספק שגם המעבר למיטה פתוחה והחופש לצאת ממנה הוא דבר חדש ומלהיב עבורו. המטרה היא לחתור לתהליך השכבה קצר וממוקד, שבו הוא מבין שברגע שנכנס למיטה, לא יוצא ממנה (או לפחות לא יוצא מהחדר). אחרי טקס ההשכבה בערב (מקלחת, אוכל, סיפור וכו') מנמיכים גירויים בסביבה (רעשים, אורות וכו'). יש להביא אותו למצב שהוא במיטתו, מנומנם או ער, אפילו משחק בשקט בצעצועיו או מאזין לקלטת שקטה ונעימה. אתם תיפרדו ממנו לאחר טקס פרידה קצר, תסבירו לו שעכשיו ינסה לישון במיטתו, אסור לו לצאת מהחדר, וכן שאתם שומרים עליו מבחוץ. במידת הצורך אפשר להיכנס לחדר מדי פעם להרגעה, כניסה קצרה ויציאה. (אפשר ליישם את שיטת ה- 5 דקות המפורסמת, שבה נכנסים להרגיע בקצרה כל 5 ד', משכיבים במיטה ויוצאים.)
    תהליך ההסתגלות למיטה החדשה ולחוקי השינה החדשים דורש עקביות ורצף שלכם במשך שבוע-שבועיים. מאחר שאת מותשת ועייפה , עדיף שבן זוגך יוביל את התהליך. כשהוא שוכב במיטתו, כדאי להסתייע בחפץ מעבר (דובי וכו') שקשור אליו או כל אמצעי אחר שמרגיע אותו.

יש לקחת בחשבון שלעיתים קשיי הירדמות מבטאים את הקושי שלו לוותר על הנוכחות שלכם, במיוחד אם יש ירידה בפניות הרגשית או המעשית שלכם אליו במשך היום. יתכן שההריון המעייף הופך אותך לפחות זמינה עבורו. לעיתים יש לזה קשר עם שעות עבודה מרובות של ההורה וחזרה בשעה מאוחרת הביתה. על כן כדאי להשקיע ככל הניתן בזמן המשותף שלכם במשך היום, ולבלות אותו יחד בהנאה במשחק.

שיהיה בהצלחה רבה ולילה טוב,

בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו