מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רד עלה עלה ורדדנה14/11/2009
בני בן שנה וחמישה חודשים. ילד סקרן, פיקח, נמרץ וחברותי. הוא שובב קטן ולפני שבועיים באמצע הלילה, לצערי, הוא טיפס ו"קפץ" ממיטת התינוק שלו (שבסיסה היה בדרגה הנמוכה ביותר!). לא היו סימני אזהרה לעניין (תמיד דאגנו להנמיך את המיטה שלב אחד לפני שהגיע לשלב ההתפתחותי הבא, כמו להתהפך, לשבת וכד'...), הוא פשוט ניסה והצליח. לשמחתי הוא לא ניזוק למעט הכאב החזק (גם שלי). הוא ישן איתנו את המשך אותו לילה וכבר למחרת הורדנו את בסיס המיטה לריצפה (קדחנו חור במיוחד לזה) והורדנו את הסורג על מנת שיוכל לרדת בבטחה לרצפה, הרכבנו חצי מעקה (רק לראש, במידה ויתהפך) ושמתי מזרן דק וגדול בצמוד למיטה, ליתר בטחון. בד"כ (מאז שהיה בן 3 חודשים)טקס ההרדמה היה כזה שהוא אוכל לפני המקלחת ולאחר המקלחת אני שרה לו 2 שורות משיר כשהוא חבוק בזרועותיי (וער) ובסיום השיר אני נותנת לו נשיקה מניחה אותו במיטה ואומרת לו "לילה טוב, חלומות מתוקים, נתראה בבוקר" ויוצאת מהחדר, והוא היה נרדם לבד. לאחרונה, הוא גילה שהוא יכול לרדת עצמאית מהמיטה ואליה. כשהוא יורד מהמיטה אני לוקחת אותו ללא מילים ומניחה אותו במיטה ויוצאת מהחדר. הוא מאוד אוהב לשחק "תופסת", אז כשהוא יורד מהמיטה והולך לסלון ואני קמה והולכת אחריו הוא רץ לחדר וצוחק כמו שהוא עושה כשאנחנו משחקים (ההבדל הוא שבמשחק אני רצה אחריו ואומרת לו "אני אתפוס אותך", ואילו פה אני הולכת לאט ולא אומרת מילה, ובכל זאת זה מצחיק אותו והוא רץ מתרגש), אז לאחר כ-10 פעמים כאלו, החלטתי לעמוד ליד מיטתו ממש ובכל פעם שהוא קם להוריד אותו לשכיבה, אבל זה מתיש אותי פיזית מאוד. לצערי נשברתי ואני שוכבת לידו על המזרן הדק עד שהוא נרדם. ברור לי שזה לא פתרון - מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה ( :
דנה23/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר למיטה פתוחה
בשמת אהרונסון24/11/2009שלום דנה,
המעבר למיטה חצי פתוחה אמנם מבטיח שיותר לא "יקפוץ ראש" החוצה, אך מחייב שינוי בהרגלי ההרדמות. האפשרות לצאת מתחומי המיטה מפתה מאוד, במיוחד אם זה נתפס כמשחק. מעורבות היתר שלך בהרדמה שלו (לנסות להשכיב אותו בכל פעם שקם) גם היא יותר מדי מעניינת מבחינתו ומחזקת מצב משחקי, מנגד גם מתישה אותך. ולכן המטרה כגע היא להרגיל אותו למצב החדש ולמיטה בצורתה החדשה: כדאי לנסות לתקופה ראשונה כך: להקפיד על אווירה רגועה ומעוטת גירויים טרם ההשכבה (מיעוט אורות בבית,גם בסלון. למעט בהסתובבות וברעש, טלפון וכו'). לקיים את טקס ההשכבה הרגיל תוך שאת מסבירה שהולכים לישון ושמים ראש במיטה, ושלא קמים. אם מתחיל משחק כלשהו, אפשר לחזור ולהזכיר את הכללים בקצרה אך בתקיפות, ולאסור לקום. אמנם הוא צעיר למדי ויתכן שעדיין יתקשה להיענות לאיסור, אולם יוכל להתחיל להכיר את משמעותו בהדרגה. אם הולך לסלון, כדאי בכלל לא לשהות שם לתקופה, להפוך אותו ללא אטרקטיבי. אפשר להיעזר בחפץ מעבר שמרגיע אותו, ואפשר גם לשים צעצוע או שניים במיטה כדי שיישאר שם, ולו ער, ולאחר כמה דקות יירדם. הרעיון לשכב על מזרון ליד מיטתו הוא לא רע בכלל. כך יוכל להפנים שזוהי מיטתו החדשה וששם מקומו. יחד עם זאת כדאי ליישם זאת לזמן קצר בלבד , לשבוע,. לאחר מכן לצאת מהחדר, ולהחיל את כללי ההירדמות החדשים. גם אם בתחילה זה יקח זמן, עם התמדה ועקביות הוא ילמד.
שיהיה בהצלחה ובברכת לילות קלים,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
דנה25/11/2009תודה רבה! בהחלט נתת לי כיוון להתחיל איתו ( :
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)