דפיקות לב לגבי המטפלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דפיקות לב לגבי המטפלת
    אלה
    17/11/2009

שלום רב,
    הבן שלי בן 4 חודשים. התחיל לפני שבועיים מטפלת, שלושה בקרים בשבוע. אני שמה אותו בביתה, יחד עם עוד ילד בן 11 חודש.
    היא נראית לי אישה חמה ואוהבת, מסורה ואיכפתית ואוהבת ילדים. מבחינת רציונל אני לא רואה סיבה לחשוש.
    ובכל זאת, ההתנהגות שלו לא לגמרי רגילה ואני לא יודעת אם זה נורמלי או לא, קשור/לא קשור והאם אני צריכה לדאוג?

הוא ילד מתוק שמח וחייכן עם הרגלים קבועים שאוכל פעם בארבע שעות (הנקה מלאה) משחק שעה וחצי שעתיים והולך לישון.
    אצלה הוא מדלג על שינה וכשאני באה לקחת אותו באחת וחצי הוא גמור. אנחנו מגיעים הביתה הוא יונק והולך לישון לשלוש שעות. כשהוא קם נשארת עוד שעה בערך עד שמתחיל כבר טקס הלילה (לכיוון שבע). הוא לא יכול ל"סחוב" יותר. הוא קם רק פעם אחת בלילה אבל לפעמים מתעורר מתוך בכי וצריך לשים לו מוצץ להרגעה. כבר פעמיים קם לי פתופם בחמש בבוקר מה שמאוד לא אופייני.

חוץ מזה, גם נהיה לו קצת יותר קשר להירדם. הוא ילד מלאך, נרדם כמעט תמיד בכוחות עצמו, בד"כ זקוק לנוכחות שלנו בחדר, חיתול ומוצץ
    בתחושה שלי, הרבה יותר קשה לו להירדם בזמן האחרון והוא בוכה הרבה יותר מעייפות ותסכול לפני שמצליח להירדם

בקיצור, בסופו של עניין- איך יודעים שהמטפלת טובה עבורו? אני לא יכולה לשאול אותו. תמיד ייעצתי לחברות שלי ללכת עם תחושות הבטן שלהן ושהן כבר ירגישו והילד יאותת להם אם לא טוב לו
    עכשיו כשזה הילד שלי אני אובדת עצות

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דפיקות לב לגבי המטפלת

הוספת תגובה

• אם השאלה שלי לא רלוונטית..

אדוה
    25/11/2009

או לא במקום אשמח אם תגידו לי
    בנתיים אני נכנסת יום אחרי יום ומחכה בציפייה לתשובה ומתאכזבת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לשינוי אצל תינוקות

אודט בוקאי
    04/12/2009

שלום אדווה
    ראשית חשוב לי לציין שעל פי תיאורייך את בנך נשמע שהוא תינוק עם יכולת וויסות והסתגלות טובה מאוד לגילו, אין לי ספק שגם לכם כהורים יש תרומה לכך-מעבר למזג המולד שלו.
    את מתארת שינויים בהרגלי השינה של בנך ונשמע שהוא באופן טבעי מגיב לשינויים הרבים שחלו בעקבות המעבר שלו למטפלת, שהוא גם מעבר לסביבה חדשה, להרגלי אכילה שונים (אכילה מבקבוק ולא יניקה),גם אם לשלושה בקרים. בנוסף, חשוב לזכור שבנך בן ארבעה חודשים ובכל מקרה חלים באופן טבעי שינויים בדפוסי ההתנהגות שלו בעקבות הגדילה וההתפתחות שלו- היכולת שלו להעסיק את עצמו ולהשאר ער הולכת וגדלה ועדיין לא ניתן לצפות לסדר יום קבוע בשלב זה. הערנות שלו לקשר ולסביבה הולכת וגוברת וכך גם הדרישה שלו בנוכחותכם סביבו.
    לגבי היכולת שלכם כהורים לדעת האם המטפלת טובה עבורו-כאשר המטפלת אינה טובה, כלומר, אינה מתאימה את עצמה לצרכים הבסיסיים של התינוק-אינה מאכילה בזמן כשרעב, אינה מאפשרת שינה ורגיעה כשזקוק להם וכו'.. במקרים אלו-התינוק יבטא באופן ברור את מצוקתו-תיאבונו יפחת, מצב רוחו יהיה נירגן וחסר שקט לאורך היום, והיכולת שלו לתקשר עם הסביבה ולגלות עניין במשחק-תפחת משמעותית. לכן, השינויים עליהם את מדברת נשמעים בטווח הלגיטימי של תגובות הסתגלות לשינוי.
    כן הייתי מתעניינת בשיחה עם המטפלת לגבי סדר היום שלו אצלה-ומבררת איך קורה שהוא מדלג על שינה. האם העובדה שקיים תינוק גדול ממנו משפיעה על סדר היום של בנך?כדאי בכל מקרה לשתף אותה בכל הידוע לך על הרגליו וצרכיו של בנך, על מנת להקל עליה את ההכרות עמו. עם זאת, עלייך להבין שלכל מטפל יהיה אופן טיפול אחר-לא בהכרח לא תואם-ובנך בשלב זה נחשף לדרכים חדשות באופן הטיפול בו.

בברכה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו