מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא רוצה ולא רוצה בגיל 3 וחצידניאלה19/11/2009
בני בן שלוש וארבעה חודשים, ילד אינטילגנטי וחכם בצורה יוצאת דופן. בעל אופי חקרני וסקרן מאוד. יש לו אחות בת שנתיים וחודשיים. שבחודשים האחרונים התחילה לדבר משפטים ולהבהיר את רצונותיה בצורה ברורה.
בני מאוד מאוד עקשן, ואם הוא מחליט שהוא רוצה/לא רוצה משהו מסויים הוא מסוגל להתעקש על כך במשך שעות.
מאז הוא מתמיד הוא נהג להציק לאחותו, אך בחודשים האחרונים התופעה החריפה מאוד, הוא נוטה לשאול אותה איזה צעצוע היא מעדיפה ואז לחטוף לה אותו מהיד. הוא דוחף אותה תוך כדי ריצה וכו'.
עלי לציין שבבוקר כהשהם מתעוררים מוקדם (בערך ברבע לשש) אני שומעת אותה מדברים זה עם זה והוא שואל אותה, את רוצה לבוא איתי לשרותים או , את רוצה לשחד יחד במשחק כזה או אחר? הוא בעיקר מתחיל הלציק לה כאשר אנחנו קמים(לאחר מספר דקות).
אני ובעלי מאוד משקיעים בילדים ומבלים איתם יחד כל יום אחר הצהריים. משקיעים המון זמן בלדבר איתם ולהסביר להם כל דבר בצורה ברורה, אנחנו עונים בסבלנות על כל שאלות הלמה שלו ומלמדים אותו כל דבר שהוא מבקש.
הוא מאוד עצמאי ואנחנו מאפשרים לו לעשות הרבה דברים לבד, הוא הולך לבד לשרותים, מצחצח שיניים לבד ואפילו חותך פרות בסכין בעצמו (עם השגחה כמובן).
לאחרונה ההתנהלות איתו הפכה מאוד קשה, הוא אינו רוצה להכנס לאמבטיה, אינו רוצה להתלבש בבוקר ומציק הרבה יותר לאחותו.
קראתי הרבה בפורום הנהדר שלכם וניסיתי ליישם כמה מהרעיונות שהצעתם לאחרים.
אני מבינה שהוא רוצה לבסס את עצמאותו ורוצה להחליט בעצמו המון דברים ולחשוב שונה מאיתנו. ניסיתי להסביר לו שיש הרבה דברים שהוא יכול להחליט בעצמו כמו איזה חולצה ללבוש מה לאכול ואכן אני מציבה בפניו אופציות אבל לא תמיד זה מועיל.
עונש של ללכת לחדר או לעמוד בפינה לא עובד אצלו, בסופו של דבר בגלל שעלינו להתארגן בבוקר אם הוא מתעקש לא להתלבש אנו שמים אותו בעגלה עם חגורת הבטיחות הוא צורח ובוכה מספר דקות ולעיתים לאחר שמורידים אותו הוא מתלבש, לעיתים הוא מתעקש ולא רוצה להתלבש גם לאחר מכן.
אני לא יודעת עם הגישה הזו נכונה, האם עונש של לשבת בעגלה הוא בסדר או לא?
כאשר הוא מציק לאחותו או מכה אותה אני נוטה לא להתייחס אליו אלא להתייחס לצד הנפגע, ורק לומר לו אנחנו לא מרביצים.
אני מרגישה די חסרת אונים , ההרגשה היא שהוא שולט בבית ושהזמן שלנו ביחד כמשפחה אינו כל כך נעים.
עלי לציין שכאשר אנחנו מפצלים אחד על אחד הוא מתנהג יפה, אך כאשר אנחנו ביחד הוא בעיקר חוטף לה דברים והיא בוכה.
זו תקופה מאוד מטישה עבורנו.
אשמח לכך עצה
תודה,
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצבת גבולות וקינאת אחים
בשמת אהרונסון24/11/2009שלום דניאלה,
הפורום שלנו הוא בהחלט גם מקום לשיתוף ולהקשבה בנוסף למתן יעוץ, ותוכלי לפנות אלינו שוב ושוב. הרי לא כל הקשיים יכולים להיפתר במהירות אינסטנט, לעיתים מדובר בתקופה ממושכת של שבועות וחודשים.
גידול שני פעוטות מתחת לגיל 3 וחצי זוהי בהחלט משימה מתישה, שכן הפער בין שני הילדים הוא שנה +, בשעה ששניהם זקוקים עדיין לכמות משמעותית של השקעה הורית בלעדית. אני מפרידה בין נושא הצבת הגבולות בבית אותו את מתארת, לבין הקינאה הגוברת באחות, ככל שזו גדלה ותופסת יותר מקום בבית (מביעה יותר צרכים ורצונות כלפי ההורים, על חשבון המשאבים ההוריים המשותפים לשני הילדים...).
בעניין הצבת גבולות- העיקרון הוא לקבוע רציונל-כללים מסויימים עלפיהם הבית מתנהל. מיעוטם קווים אדומים אותם לא עוברים, כלומר ההורים לא מאפשרים לעבור אותם. על חלקם אפשר להתווכח או לעשות מו"מ. ומיעוטם כללים ועניינים שהקטן יכול לקבוע בעצמו. בבוקר- כולם לחוצים וקשה להפעיל שיקול דעת, כדאי לשקול אם כדאי או לא להילחם...על כן אני מניחה שעניין העונש מופיע כביטוי של חוסר יכולת שלכם ההורים למצוא פיתרון אחר (כלומר מתוך חוסר אונים שלכם). הרי אפשר פשוט לשלוח אותו לגן לבוש פיג'מה עם בגדים להחלפה...(זה כשלעצמו עשוי לגרום לו אי נוחות כך שיוותר על הרעיון בעתיד), או להתעורר קודם כדי להתלבש בצורה רגועה יותר או יצירתית. לבחור את הבגדים יום קודם וכו'. בגדול- נראה לי שכדאי למצוא פיתרון יצירתי, משום שלא ברור לי מה הערך המוסף של עונש כאן, אשר יכול להחוות בעצמו כאקט תוקפני שלכם כלפיו. אולי אפשר פשוט להיות יותר ברורים, אסרטיבים, ולהתנות קבלת צ'ופרים אחרים ביישור קו שלו עם דרישות ההורים. כידוע, הצבת גבולות יעילה מתבצעת כאשר מוגדרים כללים הגיוניים (כאלו שיכול לעמוד בהם ושיש להם הצדקה), עם גמישות מסויימת. אכיפת הכללים מוטלת על ההורים, בצורה עקבית ורציפה, עם חיזוקים חיוביים ושבחים על קבלתם מצד הילד. (המשך בהודעה הבאה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצבת גבולות וקינאת אחים
בשמת אהרונסון24/11/2009המשך...
משמעותי בעיני יותר הוא עניין הקינאה באחות. חשובה מאוד התייחסות מתאימה לעניין הזה מצידכם ההורים, שכן לדבר זה השלכה על היחסים במשפחה לאורך עשרות שנים קדימה (!) הולדת אחות במשפחה נחווית עבוררוב הילדים כמשבר התפתחותי (גדול או קטן). הבכור חושש לאבד את אהבת ההורים לטובת הרך הנולד. לעיתים הקינאה בולטת יותר עם גדילת האחות שמתחילה לתפוס מקום ואישיות משלה. צריך לפעול בשלושה מישורים: 1. צימצום או מניעה של פגיעה/הצקה כלפי האחות ע"י הצבת גבולות. 2. מתן אפשרות לבכור המקנא להפנות את רגשות הכעס כלפיכם ההורים, ולהסית אותם מאחותו. מתן ביטוי לכעס או לחשש בצורה מילולית. הרי החשש שלו והכעס שלו הוא על אובדן ה"בכורה" אצליכם. יש צורך לומר לו, להבטיח לו שהוא אהוב בדיוק כמו פעם למרות שיש לו אחות קטנה וחמודה, יחד עם זאת שלא תאפשרו לו לפגוע בה, כמו שלא הייתם מאפשרים לו להיפגע.
3. מתן חיזוקים ושבחים על התנהגויות אחאות חיוביות- אם עוזר לה, שומר עליה, או אפילו נמנע מלריב איתה, סתם משחק לצידה בשקט ומכבד אותה. כדאי להכניס את הרעיון שהם "צוות לעניין", עוזרים ומוותרים אחד לשני, יכולים לספר סודות אחד לשני בלי שהמבוגרים ישמעו וכו'...כל מה שיכול להפוך את האחאות לאטרקטיבית. המשיכו לתת לכל אחת מהם זמן איכות נפרד- זה תמיד טוב. אך האתגר העיקרי שלהם הוא ללמוד להיות ביחד. רצוי להקדיש לזה זמן, לשחק איתם במקביל, אפילו םם כ"א משחק במשהו אחר, ולהאות דוגמא כיצד יכולים שני האחים לשחק יחד. תחילה עם מבוגר, בהמשך בלי.
שיהיה בהצלחה רבה, בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תגובתך המפורטת
דניאלה26/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפנות את רגשות הכעס כלפי ההורה
דניאלה26/11/2009בעניין הקנאה באחות
אמרת שאפשר להתמודד בשלושה מישורים:
במספר 2 ציינת מתן אפשרות לבכור להפנות את רגשות הכעס כלפי ההורה ולהסית אותו מאחותו.
זאת נשמעת אפשרות מעניינת- אשמח אם תוכלי בבקשה להסביר כיצד לעשות זאת.
שוב תודה רבה על ההשקעה ותשומת הלב
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח להבהרה, בהערכה, דניאלה
דניאלה29/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקינאה באחות
בשמת אהרונסון12/12/2009שלום דניאלה,
הכוונה היתה לאפשר לאח להביע במילים מול ההורים את רגשות הכעס והקינאה שחווה, על כך שצריך להתחלק בתשומת הלב של ההורים, על הדאגה שאולי הוא פחות נאהב על ידם, כולל כעס עליהם שהם מאכזבים, כעס על כך שהוא צריך להתחלק, לוותר וכו'. על ההורים להקשיב לרגשות שמביע, לתת לגיטימציה לביטוי הרגשות ולא להיבהל מהם, וכן להרגיע אותו שמקומו במשפחה שמור לו, שהוא עדיין אהוב כמו פעם, לפני הולדת אחותו. מצד ההורים, אפשר לשתף ברצון להיות ולשחק איתו וכן במגבלות הנוכחיות היום. להרגיע שכאשר האחות תגדל יוכלו לשחק יחד, וגם ההורים יתפנו יותר למשחק עם הילדים. אפשר להישתמש גם בספרים כמו "משפחת הפילפילים" ודומיו אשר עוסקים בנושא קינאת אחים. במקרה של ספר זה- קינאת האח הבכור לאחר שנולדת לו אחות.
בהצלחה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)