מהו התקן כמות מטפלות על 18 תינוקות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מהו התקן כמות מטפלות על 18 תינוקות
    הדס
    23/11/2009

הכנסתי את הבת שלי בת שנה וחודשים למעון עם 10 תינוקות ושני מטפלות כיום הם 18 תינוקות
    אך כמות המטפלות לא נוספה .

מה החוק ?

ומה אפשר לעשות בנידון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יחס פעוטות ומטפלות במסגרת גנית

מיכל דביר קורן
    26/11/2009

שלום הדס,
    לצערנו הרב, אין במדינת ישראל חוקים לגבי איכות הטיפול במסגרות לתינוקות ולפיכך אין הגדרה לגבי מספר המטפלות הנדרש . בהשוואה לכל מדינה מערבית, בישראל כל הנושא אינו מפוקח ואינו מעוגן בחוק ולפיכך תינוקות ופעוטות נמצאים לפעמים בתנאים בלתי ראויים ואף מחפירים. במשרד התמ"ת, שהם האחראים על מעונות היום כמו נעמת ויצו ודומיהם, קבעו מעיין "מפתח" לקביעת מספר המטפלות הרצוי, אך הוא נמוך בהרבה מהמומלץ על פי כל המומחים לגיל הרך, ומשתנה על פי גיל הילדים (למשל, כמה תינוקות מתחת לגיל שנה נמצאים בקבוצה).
    אני לא יודעת מהי המסגרת שבחרת לבתך, ואולי מדובר במסגרת ממולצת, וותיקה ואיכותית, אך להערכתי בקבוצה בה נמצאים 18 תינוקות צריכות לשהות לפחות 3 מטפלות בכל רגע נתון, וגם זה המינימום כיוון שרצוי שיהיו 4. אני יודעת היטב שיש פער עצום בין מה שמומלץ, לבין המצאי הקיים במסגרות בארץ, ולכן חשוב שתבדקי פרמטרים נוספים הקשורים לאיכות המסגרת (תנאים סביבתיים, בטיחות, הגיינה, סדר יום....) שחשובים בעינייך ותעשי את שיקול הדעת. כדאי אולי לשאול את הצוות הקיים כיצד הן מסתדרות, האם מרגישות שהן מגיעות לכל אחד מהילדים, האין לדעתן יש צורך בעוד מטפלת ומתי הן מתכוונות לשלב אחת כזאת. אפשר אולי "לשרוד" במסגרת כזאת, אבל מה הילדים מרוויחים? והאם המטפלות נהנות בעבודתן?!....
    מקווה שיימצא פתרון...
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו