צריכה תשובה מהירה ביותר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צריכה תשובה מהירה ביותר
    טליה
    24/11/2009

בסוף החודש אני יוצאת (לאחר מסע שכנועים ארוך מאוד) לטיול של שלושה ימים עם העבודה. יש לי שתי בנות בנות שנתיים וחצי וחמישה חודשים, מעולם לא עזבתי אותן, ואני גם לא מאפשרת לאף אחד כמעט לשמור עליהן.
    לבתי הגדולה הסברתי כבר שאני נוסעת, ואביא לה הרבה מתנות עם חזרתי, ושאבא ישמור עליה, והיא מבינה יפה מאוד, כי היא בוגרת. מה לגבי בתי הקטנה? כולם אומרים שאין תחושת זמן, אבל בכל זאת רוב הטיפול בה, כולל אמבטיות והתעוררות בלילה, הם באחריותי. האם נסיעתי תשפיע עליה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צריכה תשובה מהירה ביותר

הוספת תגובה

• פרידות בעקבות נסיעת הורה

אודט בוקאי
    27/11/2009

שלום טליה
    השמוש שלך במילה "עזבתי אותן" ולא במילה "נפרדתי מהן" מספר הרבה על התחושה הקשה שלך שאולי קרובה לתחושת נטישה, כאשר את חושבת על נסיעתך הקרובה.
    ללא ספק בתך הקטנה תרגיש בחסרונך מאחר ואת מטפלת בה מרבית הזמן והיא לא נחשפה לדמויות נוספות(סבתא/מטפלת/בייביסיטר וכדומה). בשלב הטרום מילולי שהיא נמצאת בו, אין אפשרות לעבד איתה את הפרידה או להכין אותה לקראתה-באופן מילולי, כפי שעשית זאת עם בתך. עם זאת, יש מספר דברים שיוכלו להקל עליה-המשך השיגרה שלה ככל שניתן-שמירה על סדר היום שהנהגת מבחינת האכלה, השכבה, טיול מחוץ לבית וכו'. כמובן שעדיף שתשאר בסביבת ביתה-ככל שזה מתאפשר. בנוסף, נוכחותו של אביה ואחותה בבית, יעזרו לה לחוש את הבטחון בהעדרך. אינני יודעת מה ה"סידור" שתכננת עבורה במהלך שעות היום , אך אם תכנס דמות מטפלת חדשה, חשוב שתרגילי את בתך כבר כעת לנוכחותה וגם שתרגילי את המטפלת לבתך, כך שתוכל ללמוד על הרגליה בנוכחותך-ולא רק בהעדרך.
    בשורה התחתונה-אם בתך התינוקת היא ילדה נוחת מזג סה"כ, אין סיבה שפרידה זו תשפיע עליה באופן משמעותי .היא תתמודד איתה כפי שמרבית התינוקות מתמודדים. השאלה היא יותר כיצד את תתמודדי ואיך תצליחי את להתנתק..בעיני, זו הזדמנות עבורך כהורה לבדוק שוב את הקושי שלך לאפשר לדמויות נוספות לשמור ולטפל בבנותייך(לרבות אביהן)-ככל שילד נחשף לדמויות טיפוילות נוספות, ולאופנים שונים של טיפול והתייחסות, כך הוא יגדל להיות ילד עם יכולת הסתגלות טובה ועם יכולת לייצר אמון בסביבתו-ולהיפך.
    לסיום-שאלת כיצד נסיעתך תשפיע על בתך הקטנה-אני חושבת שלא פחות חשובה השאלה -כיצד ישפיע עלייך ביטול הנסיעה או חוסר האפשרות להענות לצרכים שלך בחופש, בצבירת חוויות חדשות ומרעננות כאדם בפני עצמו. אני חושבת שכמו שזה חשוב לך לנסוע, כך זה חשוב לבתך לקבל חזרה אמא רעננה שמילאה מצברים וחוותה חוויות נוספות, אחרי תקופה כה אינטנסיבית של טיפול באחרים מלבד עצמה...

אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו