בן חצי שנה - לא מסתגל למטפלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן חצי שנה - לא מסתגל למטפלת
    שלי
    26/11/2009

שלום לכן,
    נועם שלי בן חצי שנה ולפני כחודש חזרתי לעבודה ומטפלת (שכנה שלנו) מטפלת בו בביתה. בשבוע האחרון נועם בוכה כמעט כל יום רוב היום אצלה ונרגע רק כשהוא נרדם מתשישות או כשאני חוזרת.
    אני לא מצליחה להבין מדוע אחרי שלושה שבועות סבירים למדי נראה שנועם מתקשה בלעדיי רוב היום (8 שעות).
    אני חיבת לציין שגם בימים בהם נועם נשאר עם אביו (בבוקר או בערב) יש אפיזודות של בכי היסטרי שנרגע רק כשהוא נרדם מתשישות.
    נועם ילד חייכן ואוהב אנשים, ובמקביל רגיש מאוד וזקוק לשגרה שלו.
    האם יש משהו שנוכל לעשות כדי שהמעבר למטפלת יהיה נוח יותר עבורו? כמה זמן לוקחת "תקופת הסתגלות"?
    תודה על עזרתכן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקפות בכי ממושכות

מיכל דביר קורן
    07/12/2009

שלי שלום,
    את שואלת לגבי הדרך להקל על נועם את ההסתגלות למטפלת, אך מדברייך, איני בטוחה ששזהו המקור לקושי המעורר את הבכי הממושך שתארת: מכיוון שהתקפות בכי אלו הופיעו שלושה שבועות לאחר הסתגלות טובה לדמות החדשה ולשהות בביתה, וכן מופיעות גם בנוכחות אביו, מה בעצם גורם לך לחשוב שהוא עדיין לא רגיל אליה? האם לדעתך היא לא מצליחה להרגיע אותו? האם נבהלת מהבכי הממושך? מה בהתנהגויותיו גורם לך לתפוס אותו כתינוק רגיש - סף בכי מוגבר? קושי במעברים ושינויים? מזג קשה? האם בנוכחותך לא מופיעים התקפים מוגברים כלל או שאת למדת להרגיע אותו מהר יותר? האם התקפים כאלו לא הופיעו בעבר בכלל? האם במהלך התקפות הבכי הוא בעצם לא אוכל או ישן? לא משחק? מה בכל זאת מרגיע - בהנחה שהוא לא בוכה 8 שעות רצופות, או אולי כן?!
    אני מנסה להעלות יחד איתך נקודות למחשבה ולהרחבה כי מדברייך קשה לי להעריך מהו "הגורם" לבכי המוגבר, אבל אני חוששת שלא מדובר "רק" בתקופת הסתגלות: ההסתגלות כבר נעשתה (3 שבועות זה הרבה זמן עבור תינוק בגילו), ועכשיו קורה משהו אחר, חדש, וצריך להעמיק קצת כדי להבין טוב יותר.
    את מוזמנת להמשיך ולכתוב, או להתייעץ לגבי כתובת הפנייה מתאימה
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו