מעבר דירה ומעבר מסגרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר דירה ומעבר מסגרת
    אלה
    29/11/2009

שלום רב,

אחיין שלי בן שנה. היה בשנה שעברה אצל מטפלת ומאוגוסט האחרון עם אמו בבית מכיוון שהם חיכו לשיבוץ של הבעל בעבודה

בעוד חודש הם עוברים דירה והוא יתחיל פעוטון חדש
    מהי הדרך הנכונה ביותר להתמודד עם המעברים?
    האם להתחיל להביא אותו לפעוטון לפני הזמן? כמה זמן לפני?
    חשוב לציין שהם עוברים מהצפון למרכז כך שזו נסיעה לא פשוטה עבור בני המשפחה בכל פעם.

בנוסף,איך להכין אותו למעבר הדירה? אני חוששת בשבילו שיהיו לו בבת אחת יותר מידי שינויים. איך מרככים את המהלומה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר דירה ומעבר מסגרת

הוספת תגובה

• מעברים ושינויים עבור תינוקות

מיכל דביר קורן
    02/12/2009

שלום אלה,
    אני מסכימה איתך שאחיינך צפוי להתמודד עם שני שינויים משמעותיים מאוד הדורשים הסתגלות והתמודדות וכדאי להיערך מבעוד מועד על מנת לסייע לו בכך. יחד עם זאת, האופן בו יגיב תלוי מאוד גם בדפוסי ההתמודדות האישיים שלו: במזג, ביכולת התמודדות עם שינויים ומעברים נוספים (למשל, הפסקת הנקה, מעבר לאוכל מוצק, שימוש במוצץ, שינויים בדמויות מטפלות וכדומה), יש תינוקות המתמודדים טוב יותר בעוד אחרים זקוקים להרבה יותר זמן והדרגתיות, ואני מניחה שהוריו יידעו להעריך כיצד הוא עתיד לשאת זאת (לפחות באופן כללי).
    בגלל המרחק אני מניחה ששלא אפשרית נסיעה לפעוטון טרם המעבר לצורך כניסה הדרגתית, אז אולי אפשר לדחות את השתלבותו שם עד לאחר התבססות בבית החדש? לאחר תקופה בה ייתרגל לסביבה החדשה, לארגון המבנה החדש, הקולות והמראות, וייצבור שוב ביטחון, ניתן יהיה לעמוד בייתר קלות בשינוי נוסף. מוטב כמובן שאחד ההורים יישאר איתו בבית החדש בימים ראשוניים אלו, ולאחר מכן יחלו בהסתגלות הדרגתית אל המסגרת הגנית (על הסתגלות הדרגתית למסגרת חינוכית תוכלו לקרוא בהרחבה בדיונים קודמים בפורום שלנו). אם מחליטים בכל זאת להתחיל בשילוב במסגרת, לא יהיו יעילות נסיעות אקראיות, נדרש שבוע לפחות של ביקורים רצופים, הולכים ומתארכים, בו ינסה להשתלב בהדרגה עד שייצליח לשהות יום שלם לבדו. חשוב יהיה לוודא מי מהצוות בפעוטון יוכל להתפנות לקליטה שלו בשלב זה של שנת הלימודים בגן בהנחה שמדובר במסגרת שכבר פעילה ועובדת.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו