מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הרגלי שינה- תינוקשרון01/12/2009
הי,
בתי בת 3 חודשים. ילדה עם המון אנרגיות, פעלתנית, סקרנית ואקטיבית מאד. החששות שלי לגבי הרגלי השינה שלה הולכים ומתפתחים במיוחד לאור העובדה שעוד כחודשיים עלי לחזור לעבודה. היא יונקת באופן מלא אך גם יודעת לאכול מבקבוק (למקרים שאני לא בסביבה). שנת הלילה שלה תקינה יחסית- נרדמת לאחר טקס שינה אבל...למדה לישון כשהיא על הציצי יונקת. כל נסיון שלי לנתק אותה מהשד עולה בתוהו ורק כשהיא מנומנמת משהו אני מצליחה לנתק אותה ואז להכניס למיטה שלה. בהמשך הלילה מתעוררת כל שעתיים בערך (בחלק הראשון של הלילה ישנה כ-4 שעות ברצף) ומקבלת צ י צ י.... (אני מרגישה שהיא אוכלת ולא משחקת סתם עם הפטמה). במהלך היום - שתי הפסקות שינה, אחת בבוקר ואחת בצהרים. בשני המקרים היא לא ממש מגלה סימני עייפות אבל כשמתחילה לבכות - יונקת ונרדמת ואני מעבירה אותה למיטה שלה. הבעיה שלי היא, שהיא כנראה מקשרת ציצי להרדמות וקשה לה להרדם בצורה אחרת (למרות שכבר קרה שנרדמה באוטו כשנסענו ושעת השינה הגיעה) דאגתי העיקרית היא מה לעשות לקראת החזרה לעבודה? איך לשנות את ההרגל של הרדמות של השד...הרי המטפלת שלה לא תוכל לספק לא את זה. חשוב לציין שמפעם פעם נשארת לבד עם בעלי ואז- אוכל מבקבוק וההרדמה קשה הרבה יותר עד בלתי אפשרית. נראה לי שהיא מרגישה/יודעת מי מחזיק אותה ואם זו אני היא אוטומטית מושכת לכיוון השד. בכלל אני נקרעת בין הרצון להניק אותה ולא לתת לה פורמולות לבין ההבנה שיתכן וזה מייצר תלות שתהיה בעייתית כבר עכשיו ובעיקר לכשתגדל.
אשמח לשמוע התייחסות לנושא השינה
תודה
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממתינה להתייחסותכם לנושא. תודה
שרון07/12/2009א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגלי שינה-תינוקת יונקת
אודט בוקאי14/12/2009שלום שרון
את בהחלט צודקת בכך שאת ובתך צריכות לעבור תהליך לקראת חזרתך לעבודה, על מנת שהמעבר יהיה הדרגתי ככל שניתן. לציין, שאמהות רבות המיניקות את ילדיהן וחוזרות לעבודה ממשיכות את ההנקה אך בדפוס שונה-כל אחת לפי הדפוס המתאים לה. לפי דברייך אני מבינה שאת לא היית רוצה להפסיק להניק את בתך בעקבות חזרתך לעבודה ואני סבורה שזה לא הכרחי. בתך תצטרך לעבור כמה מעברים במקביל: רוב ההאכלות ביום ייעשו על ידי המטפלת, היא תקבל את האוכל מבקבוק ולא ביניקה, ואם הבנתי נכון-היא תקבל חלב של פורמולה ולא את החלב שלך. כמובן שכל זה משליך על הרגלי השינה שלה-היא תצטרך ללמוד להרדם שלא תוך כדי הנקה..
ובחזרה אלייך-את תהיי בעבודה ומן הסתם הגוך שלך ימשיך לייצר חלב בשעות הקבועות, ותצטרכי למצוא לכך פתרון. אחד הפתרונות הוא שאיבת חלב, והוא נותן מענה גם בנושא של מניעת גודש אצל האם, וגם באפשרות להמשיך להניק-כך שהגוף ימשיך לייצר חלב כאשר את כן נגישה לבתך(בשעות הערב, הלילה והבוקר). בנוסף, תוכלי לשמור על החלב השאוב וכך המטפלת תוכל לתת לבתך אותו, במקום את אבקת החלב.
זאת, כל עוד השאיבה מתאימה לך ולתנאי העבודה שלך.
מעבר לכך, כדאי להתחיל להרגיל את בתך לאמצעים נוספים להרדמות-מוצץ, חיתול בד, נענוע וכו'..
רצוי גם שבתקופה הנוכחית, כאשר בעלך נמצא בבית, שהוא יאכיל אותה -עדיף שלא בנוכחותך כדי להקל עליך ועל בתכם. ללא ספק היא תמחא ותתנגד , אך מפעם לפעם המחאה תרד בהדרגה, כאשר יווצר הרגל/דפוס קבוע. בכך את תאפשרי לה למידה של מצב האכלה /שינה שאינו תלוי בנוכחותך.
אם תהיי מעוניינת , אוכל להפנות אותך ליועצת הנקה המתמחה בנושא.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)