טיפול בתינוק נוסף

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בתינוק נוסף
    אור
    01/12/2009

שלום אני אמא לתינוקת בת 3 חודשים
    אני רוצה לטפל בעוד תינור/ת בביתי
    אילו דברים אני צריכה לדעת ולקחת בחשבון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בתינוק נוסף

הוספת תגובה

• לאור

מיכל דביר קורן
    07/12/2009

להחלטה לקחת על עצמך טיפול בתינוק נוסף ישנן משמעויות רבות כיוון שבעצם יהיה זה מעבר לטיפול בתאומים, על כל המשתמע מכך, ולצד היתרונות, יהיו לכך השלכות גם על הקשר שלך עם בתקך. בהנחה שאת אם 'טרייה', ללא ניסיון בטיפול קודם בתינוקות או בילדים נוספים, איני יודעת מהי המוטיבציה שלך לעשות זאת (אולי כלכלית? דרך להישאר עם בתך בבית ולא לחזור לעבודה?), אולם אני מניחה שהחוויה הנוכחית שלך עם בתך טובה, מעניקה לך תחושה קומפטנטית, ועל כן עלה בדעתך להרחיבה וזה בוודאי יתרון: נדרשת סבלנות רבה לטיפול והשקעה בתינוק נוסף.
    ובכן, כדאי לנסות לצוא תינוק/ת בגיל זהה או לפחות דומה, הטיפול בתינוקות משתנה מאוד על פי הגיל שלהם ויש הבדל מהותי בין צרכיו של תינוק בין 3 חודשים לאלו של תינוק בן 9 חודשים למשל. כמו כן, עלייך להיערך מבחינת אביזרים וציוד כמו עגלת-תאומים לצורך יציאה לטיול או לול לצורך שינה (בהמשך גם כסא אוכל או לפחות טרמפולינה להאכלת מוצקים). כמובן שיהיה עלייך להגדיר מראש את השעות, בדומה לטיפול בתינוק יחיד, וכן מה קורה אם בתך, או חלילה את, חולות: האם כאשר בתך תהיה חולה לא ניתן יהיה להביא את התינוק?
    אני מניחה שיעלו עוד ועוד שאלות אם וכאשר תחליטי לקחת את זה על עצמך,
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו