מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא נרדמת בלי אמאקארין06/12/2009
שלום לכם,
יש לי תינוקת בת 8 חודשים שמאוד קשורה אלי, אני איתה כל יום כל היום, היא מקסימה אבל הבעיות מתחילות כשצריך לישון.
במהלך היום היא בסדר - לעיתים נרדמת לי בידיים ולעיתים לבד, אך בלילה היא לא מוכנה שאף אחד ירדים אותה- רק אני... אני לא מצליחה להוריד אותה מההרגל הזה של לישון לי בידיים... היא לא מוכנה לא אבא ולא סבתא ולא אף אחד- אני ממש לא יכולה לעשות כלום בערבים כי אני יודעת שאני מוגבלת... כבר קרה שהלכנו לאירוע וחזרנו ממנו הביתה כי היא פשוט לא הפסיקה לבכות...
חשוב לציין שהיא ילדה ראשונה ומאוד מפונקת, מרעיפים עליה המון אהבה ופינוק.
אני ובעלי כבר ניסינו לשים אותה במיטה שתבכה קצת ותירדם אבל היא נכנסת לטראנס של בכי ומתחילה להיחנק ואני לא עומדת בזה ובסוף היא נרדמת לי בידיים אחרי כל הדמעות.
אני אובדת עצות וצריכה ממש את עזרתכם- מה לעשות איתה???
בתודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה של תינוקות
מיכל דביר קורן19/12/2009שלום קארין,
כפי שבעצמך ציינת, מדובר בהרגלים, כלומר האופן בו בתך למדה להירדם. מכיון שבמרבית הזמן את זו שמסייעת לה לעשות זאת על ידי החזקתה בידיים (ובהנחה שהיא לא נמצאת עם מטפלת או במסגרת חוץ-בייתית אחרת), היא יודעת שרק ככה מגיעה הההתרגעות והשינה, ולא למדה דרך אחרת לעשות זאת, עם מישהו אחר או - חשוב יותר - בעצמה. ההרגלים שאותם היא תרכוש במהלך היום הם אלו שיעמדו לרשותה גם בלילה ועל כן אם ברצונך שהיא תלמד להירדם בעצמה, לא נותר לך אלא ללמד אותה לעשות זאת על ידי הנחתה במיטתה כשהיא ערה. חשוב להיות עיקביים ולייצור שגרה של השכבה, להתחיל מוקדם יותר ולא כשהיא כבר עייפה מאוד ואז מגיעה לאפיסת כוחות ולאותו טראנס בכי שתארת. אם את מרגישה שזה קשה לך מידיי חשוב לעשות זאת בסיוע של מישהו נוסף ( בעלך, סבתא, מטפלת). וגם, בהתחלה לא בהכרח צריך לצאת מהחדר, אבל חשוב שהיא תהייה במיטה ואתם מחוץ למיטה....
את מוזמנת לקרוא דיונים קודמים בפורום שלנו בנושא הקניית הרגלי שינה...יש הרבה!
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרות כל הנסיונות...
קארין30/01/2010היי מיכל, דבר ראשון תודה על התגובה...
לאחר נסיונות רבים של מה שכתבת לי לעשות ולאחר קריאת ההודעות הקודמות של הגולשים עדין אני עובדת עצות... יש קצת שינוי אני חייבת לציין אך עדין- אין לילה ללא בכי וצרחות ובסוף חוזרים לידיים.
במהלך היום היא נרדמת יפה כשהיא עייפה- אני מניחה אותה במיטה ( שלי אומנם אבל במיטה) והיא נרדמת, אבל בלילה זה סיפור אחר.... ההתקדמות זה שלעיתים גם בעלי מצליח להרדים אותה או בידיים או בעגלה בנדנוד- אבל מלווה בבכי... לא קלטת לא שירים רק ידיים. ( עם סבתא לא הולך)
התייעצתי גם עם אחות טיפת חלב והיא אמרה לי פשוט להיות חזקה ולתת לה לבכות אבל אני פשוט יושבת איתה בחדר ושנינו בוכות יחד... ובלילה שאחרי אני פשוט נשברת.
מה עושים??? ובבקשה אל תגידי לי לא להישבר או לצאת מהבית כי גם זה לא עובד... אני לא מסוגלת לחשוב שהיא בבית בוכה...
אולי אני זה חלק גדול מהבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשוב עוד לציין...
קארין30/01/2010רציתי להוסיף כי הטקס כן מתחיל מוקדם ( בסביבות 19:30 ) והוא מלווה במקלחת, מסאג' ואוכל במידה והיא צריכה ( לפני או אחרי- תלוי בשעה) מה גם שאני מקפידה שהיא כן תהיה עייפה ולא תישן בשעות שלפני השינה- השינה הכי קרובה לשעת השינה היא 15-16 ומאז היא ערה.... כך שהיא כן רגועה ועייפה לפני השינה ואין סיבה לבכי.
כשאנחנו משכיבים אותה לישון היא במיידית מתהפכת ונעמדת במיטה , קוראת לאחד מאיתנו שניקח אותה ואז ברגע הזה מתחיל טקס הבכי. ואם אני בסביבה אז הטונים עולים יותר מהר...
תודה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקארין
מיכל דביר קורן13/02/2010ראשית חשוב להגיד שהשגתם התקדמות גדולה בעובדה שמישהו נוסף מלבדך יכול להיות מעורב בהשכבה שלה! התיאור שלך משקף גישה כללית נכונה להרדמה כיון שאת יוצרת את הסביבה המתאימה לקראת שינה. העובדה שהיא בוכה, או אף צורחת, היא כנראה בגלל שהיא כבר יודעת שנעים יותר להיות אתכם יחד מאשר לבד, וזה טבעי מאוד. אני חושבת שאת לא חייבת לצאת מהחדר אם את מרגישה שזה קשה לך מידיי, אבל הקפידי להשאיר אותה במיטה ולא להוציא אותה משם, ובוודאי לא להוציאה מהחדר המוחשך. בגמר טקס ההשכבה, הכולל אולי שיר או סיפור קצרצר וקבוע את יכולה לכבות את האור, לומר לה שעכשיו היא הולכת לישון ופשוט להשכיב אותה במיטה. את יכולה לשבת על כסא לידה ובכל פעם שהיא נעמדת במיטה להשכיב אותה בלי הרבה מילים, או בלי מילים בכלל, ועם מעט קשר עין. בהדרגה, ועם עיקביות מצדכם, הבכי פשוט יפחת והיא תסכים להישאר במיטה. אם את נוקטת בגישה זו לא כדאי לצאת לפני שהיא מספיק מנומנמת כי אם תתעורר לחיים בבכי הכל יתחיל מחדש....
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
קארין16/02/2010מיכל תודה על ההתיחסות והעזרה מאוד עזרת לי!
ואני חייבת לציין שהפורום הזה מדהים - תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)