בעיה בגן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • בעיה בגן
    רונית
    12/12/2009

    הי אני מטפלת חדשה ורציתי לדעת איך עליי להתמודד עם ילד בגיל שנה ו10 אשר למרות שהוא אצלי בגן כבר חודש בוכה ורוצה את אמא ועל הידיים?הגננת אומרת לו -אם אתה רוצה לבכות אתה יכול לבכות ,אבל לא כאן אלא שם (קצת יותר רחוק מאיתנו |)כי זה מפריע. לי זה נראה לא במקום להגיב כך מה דעתך לתגובה זו? ( -למרות שראיתי אותה לוקחת אותו על הידיים לפעמים.)

    מה לעשות?כיצד אפשר להגיב במקרים כאלו לפעוטות בגילאי שנתיים?מה לעשות כשיש בעיית קליטה קשה והפעוט רגיש לא מסתגל ורוצה על הידיים ושיהיו איתו?

    שאלה נוספת -אצלנו בגן יש סדר יום מובנה(גילאי שנה וחצי עד שנתיים)וגם אם פעוטה רוצה לישון את שנת הבוקר לפני הזמן עליו לחכות גם אם הוא בוכה ליד שולחן האוכל ולא אוכל. לי זה נראה נוקשה וכי יש להגמיש את הכללים במקרים מיוחדים(למשל כשהפעוט עייף מאד או לא מרגיש במיטבו) ולהשכיבו מוקדם ואחכ יאכל כי גם ככה הוא סתם בוכה ליד השולחן ולא מקבל את היחס אשר הוא צריך באותו הזמן.

    הגננת יותר נוקשה ונצמדת לסדר האם עליי להציע לה שינוי למקרים שבאופן מיוחד או שהיא צודקת בדרכה? איך עליי לשוחח עימה לשנות ולהגמיש את דרכה? כיוון שאנירק שבוע שם והיא קרובה מאד למנהלת ולא רוצה שתרגיש שאני מנסה לתפוס את מקומה ותתלונן להנהלהויעיפו אותי.

    אשמח לתשובה עניינית ומפורטת

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה בגן

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • יחסי עבודה בגן

    מיכל דביר קורן
    19/12/2009

    שלום אילנית,
    שאלתך אומנם מתייחסת לטיפול בפעוטות וזהו מרכז עיניינו של הפורום שלנו, אך אני חוששת שהדברים שאת מעלה קשורים יותר לנושא יחסים במקום העבודה: מה לעשות כשחושבים אחרת מהבוס....
    ובכן, אני מסכימה איתך שפעוט בעל קשיי קליטה זקוק ליותר תשומת לב מהצוות, וכן שיש להגמיש את סדר היום במקרה של ילדים צעירים כל כך ולהיענות לצרכים שלהם, אך לצערי מסגרות גניות גדולות פעמים רבות לא מאפשרות את זה לילדים כיוון שיש "עבודה " שצריך לעשות, יש המון ילדים והצוות עייף, שחוק ובלתי מקצועי. מסגרות חינוכיות רבות מתנהלות ללא פיקוח מקצועי והרבה מאוד ילדים נפגעים כתוצאה מכך.
    לפעמים רבות קורה שכשנכנס מישהו "מבחוץ" למקום עבודה חדש, פתאום הוא מעורר שאלות וספקות על דברים שרגילים לעשות באופן "מסוים" ומעלה את הצורך לחשוב על זה מחדש. כשמדובר בילדים צעירים אומנם יש מקום ליצירה של סדר יום ומסגרת, זה נותן ביטחון ויוצר שגרה שהינה הכרחית להתפתחותם, אולם חשוב מאוד להעמיד את הצרכים שלהם מעל הכל, ואת, בתור מטפלת חדשה ורעננה, יכולה לראות את זה.
    קשה לי להעריך מדברייך האם הצוות יהיה פתוח להצעותייך ובתור חדשה סביר שגם את בסוג של 'מבחן', אולם אני מציעה כן לבדוק בעדינות עם הגננת את העיניין ולהציע גישה מעט אחרת. אני מניחה שאם תרגישי לאורך זמן שהמקום לא מתנהל ל'רוחך' ועל פי הגישה הטיפולית-חינוכית שאת מאמינה בה, לא תרגישי שמדובר במקום מתאים עבורך. קשה לעבוד במקום מבלי להזדהות עם הגישה שלו או כאשר מרגישים שמדובר במקום שאינו דואג לילדים בצורה טובה.
    בהצלחה,
    מיכל

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו