גמילה מחיתולים רגרסיה??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מחיתולים רגרסיה??
    רוני
    14/12/2009

שלום רב,
    ביתי בת שנתיים וארבעה חודשים גמולה מגיל שנתיים גם ביום וגם בלילה.
    לפני חודש ביתי החלה להרטיב באופן קבוע בבית פיפי וגם קקי.
    היא הפסיקה לבקש מאתינו שניקח אותה לשירותים , החלה להרטיב גם בלילה היא אפילו לא מודיעה לנו שהיא עשתה בתחתונים אלה ממשיכה להתנהג באופן רגיל.
    עד לפני שבוע היא היתה מפספסת רק בבית בשבוע האחרון היא החלה לפספס ללא הפסקה גם בגן.
    הגננת מספרת לי על ימים שלמים ללא הצלחות.
    שאני שואלת אותה מדוע היא לא ניגשת לשירותים היא אומרת לא " אני לא יודעת מה קרה פתאום ברח לי...".
    שאלתי אותה האם זה קשה לה וזה בסדר לחזור לחיתול היא לא מוכנה בשום פנים ואופן וכועסת וטוענת שהיא ילדה גדולה.
    ברצוני לציין שיש לביתי אח בן שנה.
    האם מה שביתי עוברת נקרא רגרסיה?? אם כן כמה זמן תהליך זה יכול להמשך ומה עלי לעשות כדי להקל עליה (ואלי גם קצת עלי...)
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מחיתולים רגרסיה??

הוספת תגובה

• קשיים בגמילה מחיתולים

מיכל דביר קורן
    27/12/2009

שלום רוני,
    המונח רגרסיה מתאר נסיגה לשלב התפתחותי מוקדם יותר. בהקשר להליך החינוך לניקיון והגמילה מחיתולים הכוונה לרוב למקרה בו הפעוט/ילד שכבר למד להשתמש בשירותים/סיר ואינו משתמש עוד בטיטולים שוב אינו שולט בצרכיו. בהקשר לבתך, אני מבינה כי הייתה תקופה של כשלושה חודשים בה הייתה גמולה וכעת שוב מפספסת. אך האם הייתה זו גמילה מוחלטת ללא פיספוסים בכלל? האם היה זה תהליך מהיר וקל של גמילה? מי היה היוזם וכיצד היא התייחסה להישגיה?
    כשמדובר בילדים אצלם הליך הגמילה הושלם לחלוטין, לעיתים הגורם לנסיגה הינו אירוע בעולמו של הילד המעורר בו חרדה או חשש ומקשה על יכולתו לשלוט שוב, לעיתים מדובר באירוע "ברור" (לידת תינוק, מעבר דירה או מסגרת חינוכית) ולעיתים מדובר באירוע פחות מובהק כמו שינוי בדרישות המופנות כלפי הילד (התמודדות כלשהי) או שינוי בסדרים של הבית (למשל, תקופה בה אחד ההורים טרוד במיוחד). הילדים כמובן אינם מסוגלים "להגיד" למה 'בורח' להם, אבל הם לא מצליחים להתאפק, מפספסים בתוך סערת רגשות, והעיניין לעיתים הופך מסובך מיום ליום. הקושי העיקרי - בנוסף להררי הכביסה ואי הנוחות - הוא הפגיעה בדימוי העצמי: ילדה שכבר חוותה את עצמה מצליחה ומתמודדת כמעט מרגישה בושה ואשמה על ההתלכלכות.
    ניתן לסייע לבתך על ידי תזכורות להליכה לשירותים, שיתוף שלה בהליך הניקיון וכן על ידי לוחות חיזוקים למיניהם בדומה למה שאולי (?) עשיתם בראשית התהליך. אבל לצערי פעמים רבות העיניין מסתבך ואז נדרשת התערבות של איש מקצוע. בתך צעירה מאוד ועל כן יכול להיות שניתן יהיה לעודד אותה להשתמש בחיתול לפחות לשעות הלילה על מנת להקל עליה לפחות אז, הקלה שאולי תפחית לחץ גם במשך היום (תגידו לה שבלילה יותר קשה לזכור ולכן זה עשוי לעזור).
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו