מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדת נטישהק.ר.15/12/2009
שלום,
יש לי ילדה בת שנה וארבעה חודשים.
בשבוע האחרון נתקלתי בסיטואציה חדשה עם הקטנטונת - במשך 4 ימים כל אחה"צ היינו מוזמנים לחברים או משפחה (חנוכה). בד"כ הילדה מאוד חברותית ומתמזגת בקלות.
בימים האחרונים היא פשוט לא זזה ממני מהרגע שאנחנו מגיעים למקום האירוח וכמעט עד שעוזבים. לא זזה בכלל! אני לא יכולה לדבר, ללכת לשירותים, לנשום וכיו"ב! כמובן שהמצב הזה מאוד קשה לי וגם לילדה שבוכה ללא הפסקה.
חשוב לי להדגיש שאין מצב שהבכי הוא בגלל מצב בריאותי שהיא לא מרגישה טוב או משהו כזה - אני יודעת לזהות מתי כואב להויודעת מהו בכי של כאב. סיבה נוספת שאני יודעת שאין קשר לכאב או למשהו מציק זה שאיך שאנחנו עומדים ללכת ואחרי שהולכים היא פשוט פרח!
למען האמת לא הבנתי מה קורה והתגובה שלי הייתה ברגעים הראשונים ללטף ולחבק אבל אח"כ כבר לא הייתה לי סבלנות ולכן הדפתי אותי ממני - לא בכוח אבל באסרטיביות ואמרתי לה שאני פה ולא הולכת ואין לה מה לדאוג - זה לא עזר!
אחרי 4 ימים של סבל לה ולי (וגם לבעלי שלא יכל להושיע כי היא לא רצתה אף אחד חוץ ממני...) קראתי קצת באינטרנט על חרדת נטישה שזה לדעתי מה שיש לה, והבנתי שמה שצריך לעשות במצב הזה זה דווקא לחבק ולהרגיע עד שהם מרפים מיוזמתם. זה נשמע לי נכון אבל קצת קשה לביצוע, כי כמו שאמרתי - היא לא נותנת לי לזוז וגם לסבלנות שלי יש גבול.
מה עושים? איך מתמודדים? מצד אחד אני לא רוצה שתבכה ותצרח מצד שני היא לא נותנת לי אוויר! אני גם מרגישה שהיא קצת מניפולטיבית - היא יודעת שאם היא תבכה אני בסופו של דבר ארים אותה.
ואגב - לבת שלי יש ווליום של בכי שלא שמעתי אצל אף תינוק - בד"כ זמני הבכי שלה קצרים ואנחנו כביכול נכנעים מהר ומרימים אותה מאחר שלא נעים לנו שהיא צווחת (ממש אבל ממש צווחת) ומפריעה לכולם - באמת שזה קודח בראש - אין לה בכי רגיל כמו לכל תינוק - רק צווחרות וצרחות מחרישות אוזניים, וכן בעצם אני לא יודעת אם זו מניפולציה שנרים אותה או באמת חרדת נטישה.
אודה לעזרתכם בדחיפות
ק.ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ק.ר
אודט בוקאי18/12/2009לא ציינת האם את שוהה עם בתך בבקרים או שיש לה מטפלת/מסגרת חוץ ביתית. לעתים כאשר ילד מורגל לדמות משמעותית אחת ופחות נחשף לדמויות אחרות (סבא/סבתא/ביביסיטר וכו'..) הוא יתקשה להתרגל לנוכחות של אנשים זרים וייצמד לדמות המשמעותית-במקרה זה אלייך. עם זאת, לציין שגם ילדים שמבקרים במסגרת חוץ ביתית עלולים לפתח חרדת נטישה.
התגובה של בתך היא תגובה אופיינית ביותר לשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת. היא הוחרפה לנוכח העומס הרגשי שנוצר כאשר שהיתם יום אחר יום בסביבה שאינה מוכרת לה כמו ביתה, ובחברת אנשים שאינה מורגלת בהם ביומיום-מראות חדשים, רעשי המולה, נרות וכו'...
לכן, הציפייה שבתך תשחרר אותך ותתנהל באופן הרגיל בו היא מתנהלת בסביבה מוכרת-אינה תואמת את היכולות שלה בשלב זה. ללא ספק-ההרחקה שלה ממך, מתוך הקושי שלך להצמדות הגוברת שלה-עוד יותר החריפה את החרדה שלה להנטש=לא לקבל מענה לצרכיה הרגשיים, ולכך הגיבה בחוסר הרפייה מוחלט ממך. לגבי הבכי שלה-נשמע שהוא מבטא מצוקה אמיתית, והרמה שלה לידיים בשל חוסר הנעימות שהיא מייצרת בחברת אנשים, לא באמת עוזרת לה להתמודד, אלא גורמת לה לחוש מטרד ורגשות אשם והנה נכנסתם למעגל כעסים.
לכן, חשוב מאוד שלא תראו בבכי בסיטואציות דומות, כמניפולציה, אלא כדרך להביע מצוקה ולגייס את עזרתכם. העזרה יכולה להיות בהתרחקות זמנית מאזור ההמולה, משיקוף הבהלה שלה ואי הנוחות, מהבטחה שאתם פה לצידה ומבינים לליבה. מדובר בפעוטה קטנה שעדיין לא יודעת כיצד להרגיע את עצמה או להעסיק את עצמה בסביבה לא מוכרת ולכן תפקידכם כהורים חשוב מאוד: עליכם להבין כי ככל שתתפנו להענות לצרכים שלה בראש ובראשונה(בטחון, הזנה, עניין), כך תוכלו בהמשך למלא את הצרכים שלכם(צורך בשיחה חברתית, בהזנה וכו'..), או לפחות חלקם..
זה הזמן להתחיל להרגיל את בתך לקבל מענה גם מבעלך, לא כשאתם בעיצומו של אירוע חברתי, אלא בשיגרת היומיום, כאשר שניכם בבית וצריך לטפל בה-לקלח, להאכיל, להשכיב לישון או להעסיק אותה-סיפור, משחק וכו'..
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)