בעיית אכילה לבד אצל תינוקת בת שנה +

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית אכילה לבד אצל תינוקת בת שנה +
    אורלי
    19/12/2009

שלום רב,
    בתי המקסימה בת שנה וחמש והיא לא אוהבת לאכול לבד עם הידיים.
    הדברים היחידיים שהיא מוכנה לאכול לבד זה עוגיות יבשות, מלפפון, עגבנייה, פירות עם קליפה.
    היא אוכלת מנסה לאכול מעדן לבד עם כפית ושותה יפה לבד מכוס מעבר ואף מכוס קטנה לתינוקות.
    מגיל קטן היא לא אהבה ללכלך את הידיים!! כמעט ולא זחלה על הדשא ועם החול היא משחקת קצת וכל שנייה מנקה את היד לאחר מכאן.
    אני מנסה כל הזמן לגרום לה לשחק במקומות עם מרקמים שונים כגון חול, עלים, אבנים...אבל לא עוזר במיוחד. היא מאוד אוהבת שאני מאכילה אותה!!!
    אשמח לקבל עצות איך לעזור לאוצר שלי לאכול לבד
    בתודה מראש,
    אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הרגלי אכילה וניקיון

מיכל דביר קורן
    27/12/2009

שלום אורלי,
    מתאורייך את בתך נראה שהקושי אינו לאכול עם הידיים, אלא לגעת בידיים במגוון של חומרים ומרקמים ואת בעצמך זיהית זאת. מכיון שבתך כן מוכנה להתנסות באכילה עצמאית, ובהדרגה תעבור לאכול בכפית, הרי שאכילה אינה העיניין העיקרי, אלא המידה בה מוכנה להתלכלך, כעת באוכל, ובהמשך גם בחומרים כמו גואש, דבק, חימר, קצף ואחרים. יתכן ובתך נוטה לרגישות תחושתית והמגע אכן לא-נעים לה. הטיפול בזה תלוי במידה בה רגישות זו מגבילה אותה בחיי היומיום ומפריעה לה: אם את מרגישה שהיא מתנסה במגוון של מזונות וחומרים מבלי להתלכלך, וכן כי אין תחום-חושי נוסף שבו היא רגישה במיוחד (ריחות, מגע על העור, קולות שונים וכדומה), הרי שיתכן ואין טעם להתעכב על זה ולהנות מהעובדה שהיא תינוקת 'סטרילית'.... אך אם את מרגישה שמדובר ברגישות שמגבילה את טווח ההתנסויות שלה ואכן גורמת לה להרתע אז כדאי להתייעץ בנושא עם מרפאה בעיסוק שמנוסה בתחום הרגישות התחושתית. במרבית המקרים דיי בהתנסויות חוזרות, הדרגתיות, על מנת לאפשר לה התרגלות בקצב שמותאם לה.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו