מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הקפצת ילדה לכיתה א'ענבל20/12/2009
שלום רב,
לבתי חסרים 3 ימים לתאריך אותו קבע משרג החינוך כתאריך הקובע עלייה לכיתה א'
הגננת שלה סבורה כי עלינו להקפיצה בשל יכולותיה ושהיא תהיה משועממת שנה הבאה בגן.
הייתי רוצה לבחון את כישוריה הרגשיים, חברתיים שכן אין לי ספק לגב יכולותיה השכליות ומהצד השני איני רואה אותה באינטראקציה חברתית רבת משתתפים (אני רואה ויודעת מיהיא כשבאה חברה אחת פה ושם אך אין לי מושג איך היא בחברת 30 ילדים אפילו שהגגננת אומרת שהכל בסדר והיא די מובילה ומנהיגה).
אני רוצה לדעת שאני עושה את הדבר הנכוןץ
האם עלי לפמות לפסיכולוגית חינוכית או קלינית?
האם אפשר לקבל המלצה על פסיכולוגית באיזור חיפה?
תודה רבה
ענבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקפצה לכיתה א'
מיכל דביר קורן05/01/2010שלום ענבל,
ידוע כי בכל שנתון בבית הספר ישנם בעצם שלושה שנתונים: בנוסף לילדי אותו מחזור (במקרה של בתך, ילידי תשס"ד), תמיד יהיו תלמידי בוגרים יותר שהושארו בכיתות הגן וכן תלמידים צעירים יותר שדילגו על שנת גן כלשהיא. ככול הידוע לי, גם אם מדובר ב 3 ימים של הבדל, וכן בהמלצה של הגננת, נדרשת המלצה של פסיכולוג הגן מטעם השירות הפסיכולוגי שזהו הגוף השייך לעירייה/מועצה ואחראי, בין היתר, בדיוק לדברים האלה.
לפיכך, אני ממליצה לך לבקש מהגננת לתאם עבורך פגישה עם פסיכולוג/ית הגן, או לפנות בעצמך לשירות הפסיכולוגי לשם התייעצות. הפסיכולוגי/ית יוכלו לצפות בבתך בגן ולשוחח עם הגננת ואתכם על ההתלבטות, אך יתכן כי בכל זאת תזדקקו לאיבחון רשמי שלא יינתן לכם מטעם השירות הציבורי ועל כן יהיה עלייך לפנות באופן פרטי, אכן מומלץ לפנות לפסיכולוג חינוכי או התפתחותי. תוכלי לקבל המלצה גם מפסיכולוג הגן (ישנם שירותים פסיכולוגים שמוכנים לקבל המלצות אלו רק מפסיכולוגיים חינוכיים ולא מאחרים).
אני מסכימה איתך כי מאוד חשוב להעמיק בחשיבה לפני ההחלטה : ילד שמגיע לא' כשהוא בשל ומוכן ללמידה, יחווה חוויה יותר טובה, ירגיש יותר בטחון, ולרוב יגלה גם יותר מוטיבציה ורצון ללמוד ולהתאמץ. בעוד שיילד שמגיע כשאינו מוכן עדיין, יתקשה יותר להתמודד, ולכן הוא (וגם ההורים) יחווה יותר תסכול, דאגה ואכזבה. חשוב יהיה להבין גם מה בתך חושבת על העיניין: האם היא מדמיינת את עצמה בבית הספר? זה כמובן לא תהיה החלטה שלה, אבל לילדים פעמים רבות יש הרבה מה להגיד בעיניין וכדאי לשמוע אותה.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)