מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהזיוה22/12/2009
שלום בנות,
אני אמא לילדה בת תשעה וחצי חודשים, ילדה רגועה, בטוחה בעצמה, נוחה חייכנית.
יש לי כמה שאלות בנוגע לשינה:
1. אין שעת שינה קבועה לילדה , היא יכולה להירדם בתשע וחצי ויכולה גם באחת עשרה. האם זה בסדר בגיל כזה? או שעליי להתעקש איתה שבתשע\שמונה היא נכנסת למיטה שלה , וגם אם היא תבכה עשרים דקות לא להוציא אותה מהמיטה (כמובן לבוא ללטף,, אבל לא להוציא מהמיטה). אם להיות אמיתית יהיה לי קשה לעשות את זה ! אני לא רוצה שהיא תלך לישון בוכה... לא עייפה שלא תישן (כמו אוכל), האם עליי להתעקש כאן?
2.יש לה לילות שבהם היא ישנה טוב וקמה פעם עד פעמיים (וגם זה , רק בשביל מוצץ)
אבל יש לילות (נגיד שזה קורה פעמיים שלוש בחודש) , שהיא או- לא ישנה בכלל
או ישנה אבל משמיעה כל מיני קולות שמעירים אותנו (המיטה שלה אצלנו בחדר)
3. בעלי לא נצמא הרבה בבית- משהו כמו חצי שבוע שהוא גם לא ישן בבית, בימים כאלה , הלילות רובם ככולם מתחילים אצלה בתשע , תשע וחצי, עד שבע וחצי . עם פעם או פעמיים של התעוררותץ יש מצב שהיא לא ישנה בלילות שבעלי בבית , בגללו?? נראה לנו כאילו שהיא "אומרת" שהיא לא רוצה לישון- ורוצה לשחק איתו עד שהוא כבר בבית- יכול להיות?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקניית הרגלי שינה בגיל הרך
אודט בוקאי29/12/2009שלום זיוה
ראשית אענה שבהחלט קיימת חשיבות לשעת השכבה קבועה של תינוק המלווה בטקסיות(חצי שעה לכאן או לכאן לא ממש משנה), וככל שתנהיגי הרגלי שינה טובים בגיל מוקדם, כך הם ישרתו את בתך (ומן הסתם גם אתכם)בהמשך.
לקושי של תינוק בן תשעה חודשים להרדם עלולות להיות מספר סיבות ועל חלק מהן את מדברת:
1. עניין-כאשר התינוק חש בתכונה סביבו והוא מקבל חיזוקים חיוביים מהוריו להשארותו ער(לוקחים אותו על הידיים, משחקים איתו ונהנים מנוכחותו)-הוא יתקשה להכנס למצב של הרדמות ויהיה בעוררות.
2. תינוק לא מווסת-ישנם תינוקות שמתקשים להסתגל לסביבה בגלל קשיים ביולוגיים מולדים בוויסות והם יתקשו להתאים את עצמם לתנאים בסביבה-יהיו ערניים בלילה, ישנו ביום, יגלו דפוס משתנה של שעות עירות ושינה במהלך היום וכו'. לפי תיאורך, נשמע שבתך היא תינוקת רגועה עם יכולת וויסות טובה.
3. פיזור שעות השינה במהלך היום-שעת ההשכבה מושפעת באופן ישיר על ידי משך ושעות השינה במהלך היום. אם בתך ישנה הרבה במהלך הצהריים-אחהצ, אין ספק שהיא תהיה עירנית יותר במהלך הערב.
4. תפיסת התפקיד ההורי-אם סגנון ההורות שלכם הוא "לזרום עם הילד" - הילד הוא שמוביל והוא שקובע מתי הוא אוכל וישן, או סגנון סמכותי יותר, בו , ההורה לוקח על עצמו את האחריות לייצר עבור הילד מסגרת קבועה, בתוכה יש מרחב מסוים של תמרון וגמישות המותאמים לילד, להקשר וכו'.
לעתים, הורים מתקשים להפעיל את סמכותם והבנתם לגבי מה נכון ומתאים לילדם, אם מחוסר ידע או מתוך חשש לתסכל את הילד (=הילד בוכה)ולגרום לו נזק.
הייתי רוצה לעודד אותך לא לחשוש מכך שבתך תלך לעיתים לישון בוכה. זכותה למחות על כך שאתן נפרדות והיא רוצה את נוכחותך עוד ועוד.
אני מאמינה שהפעלת הסמכות ההורית דווקא מועילה לילד, גם אם היא כרוכה בבכי, מאחר שהיא מייצרת עבורו בטחון שיש לו הורים שיודעים מה נכון עבורו ומובילים ויש סדר יום פחות או יותר קבוע שהילד יכול לצפות לו.
לגבי השינה שלה בחדרכם-אם הקולות שהיא משמיעה גורמים לכם להגיע למיטתה ולנסות להרגיע אותה-זה עלול להפריע לה ללמוד להרדם בכוחות עצמה, מה שקורה באופן טבעי לתינוק שישן בחדר הסמוך והוריו לא שומעים כל רחש קל. במקרה כזה, עדיף בשבילכם ובשבילה להעביר אותה כבר בשלב זה לחדר סמוך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)