ילדתי לאחרונה בוכה מאוד באמבטיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדתי לאחרונה בוכה מאוד באמבטיה
    ענבל ימיני
    24/12/2009

ילדתי הקסומה עוד מעט בת שלושה חודשים, למן ההתחלה לא הייתה נינוחה לגמרי באמבטיה אך שקטה, עם זאת היציאה מהאמבטיה מאוד מאוד קשה היא צווחת!!! לא ניתן להלביש אותה כי היא ממש מתענה ועל כן אני מחליפה לה למגבת יבשה ועליה שמה שמיכה, מניקה אותה וכשהיא נרגעת אני מלבישה אותה. בשבוע האחרון לאחר כשתי דקות במים היא החלה לבכות מאוד, כבר שלושה ימים ברצף.אני מנסה להרגיעה, פעם אחת זה עזר מעט אך בפעמים הנוספות היא ממש בכתה ועל כן הוצאתי אותה על מנת שלא תחווה את האמבטיה כמשהו מאיים.
    התחלנו בריטואל אמבטיה שהוא: מנגינה רגועה שאנו משמיעים לה ומזמזמים, את אותו קטע כמה פעמים, עם משפט קבוע שאנו הולכים לעשות אמבטיה נעימה נעימה, ווכייפית כיפית.
    כמו כן חזרתי לעטוף אותה בחיתול בד ולהכניס אותה עמו (באמבטיות הראשונות עשחנו זאת) לאט לאט
    לא נראה לי שקרה משהו לא נעים באמבטיה... אולי נכנסו מדי פעם מעט מים לעיניים - אך כשזה קרה היא לא בכתה אך נראה היה שלא נוח לה.
    האמבטיה מחוממת וכמו כן החדר אליו אנו יוצאים
    מה פשר הבכי באמצע האמבטיהֿ ביומים האחרונים היה מאתגר להרגיע אותה - אפילו לקח לה זמן עד שהיא הסכימה לינוק.
    היא יונקת נפלא למן ההתחלה!
    ומעבר לכך היא ילדה קסומה ומתוקה להפליא.
    אודה לכן על מחשבותיכן בעינין.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בכי באמבטיה

בשמת אהרונסון
    03/01/2010

ענבל שלום,

אצל תינוקות רכים המערכת הפיזית המווסתת את הסתגלות הגוף לשינויים בסביבה עדיין אינה בשלה, ולכן בזמן מעברים מתעוררת אי נוחות משמעותית ובכי. את מתארת את התופעה בעיקר סביב הרחצה, שם עולה לידי ביטוי רגישות יתר למעבר בין קור-חום, רטוב-יבש, לבושה-חשופה וכו'. קרוב לוודאי שככל שתגדל, התופעות הללו יתמתנו. בינתיים המשיכו לגלות רגישות סביב הרחצה והתאימו לה את הסביבה כפי שאתם עושים. יתכן שהגברת גריה טקטילית (הקשורה במגע העור) כמו מסאג'ים, ניגוב במטלית לחה ונעימה ועוד, עשויים לעזור לה להתרגל לסוגי מגע שונים.

בהצלחה והמשיכו להנות ממנה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו