מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התנהגות חברתיתיעל28/12/2009
שלום, בני בן 2.10, מגיל 7 חוד' במסגרת, עכשיו בקב' של 15 ילדים ו-3 אנשי צוות. תמיד אהב להיות בחברת אנשים וילדים ןלשחק איתם, נתקל בקושי, כמו הרבה מבני גילו, להתחלק בדברים או חש תסכול כשרצה משהו לשחק איתו והמשחק אצל מישהו אחר וכו'. לעיתים התמודד ע"י בכי, לעיתים על ידי מכה או משיכת שיער. בתקופה האחרונה אני מרגישה שהוא החל להתנהג בצורה שונה ולא נעימה לילדים גם שנפגשים איתם אחה"צ וגם בגנון. לדוג' יש ילדה בגן שמאוד אוהבת אותו (נפגשים איתה גם אחה"צ) והוא לא רוצה לשחק איתה בגנון בכלל אם היא באה לשחק איתו או לחבק אותו הוא דוחף אותה בצורה לא נעימה, או שאומר לה סתם כך בבוקר כשהיא אומרת שהיא חברה שלו "אני לא חבר שלך" היא מאוד נפגעת ממנו. מצד שני הוא מאוד נמשך למשחק עם הילדה הכוחנית של הגן שמציקה ונושכת (גם אותו) ולעיתים היא לא רוצה לשחק איתו. שבוע שעבר היתה חברה שלי עם ביתה אצלנו והוא היה מאוד לא נעים אליה, צעק עליה, חטף לה דברים, כשהיא הושיטה לו דברים וניסתה ליצר אינטראקציה הוא הדף אותה, סירב או הרים את הקול ואמר שלא רוצה. דוגמה נוספת היא יחסיו עם בנות דודות שלו- אחיניותיי בנות 5, 8.5. הוא מאוד אהב אותן ובעיקר את הצעירה שקרובה אליו בגיל ושיחקו ביחד (הוא מאוד מילולי), בתקופה זו הוא נהייה גם יותר אנטי אליה ואף מעדיף את הגדולה שכמבון היחסים הם שונים לגמרי יותר מוותרת לו, יותר מטפלת בו וכו'. כשאני אומרת לו בבוקר או בצהריים ש_____ (לא משנה מי) יבוא אליו הוא אומר "לא רוצה" לעומתם לתגובתו לפני זמן מה שזו היתה ידיעה מרגשת ונעימה עבורו.
מבחינתי, כאשר מדובר בתגובה פיזית שלו אני מיד מגבילה ומבהירה שזה לא מקובל ולא נעים ומציינת שלא דוחפים /מרביצים/ חוטפים מכוונת אותו לאלטרנטיבות מילוליות וכו', אך דווקא בגלל זה יותר מבולבלת לגבי ההתבטאויות המילוליות...
חשוב לציין שהוא בגן ברוב השבוע עד שעות הצהריים וישן כבר בבית שנת צהריים, אין לו עדיין אחים ורוב השבוע אחה"צ הוא נמצא איתי או איתי ועם אביו, מפגשים עם בני גילו ובנות הדודות קורים 1-2 בשבוע ויש וגם שבועות שכלל לא.
אשמח לדעתכן, לתובנות, נקודות למחשבה- תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה בסבלנות
יעל04/01/2010אך מאוכזבת לגלות שדווקא השאלות שנכתבו קודם לא נענו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתנהגות חברתית
מיכל דביר קורן17/01/2010שלום יעל,
לבנך ישנן העדפות חברתיות משלו והן לעיתים שונות מאלו שלך. זה כמובן טבעי ואף רצוי כיוון שהמטרה המרכזית היא שהוא יהיה מסוגל ליצור קשרים חברתיים מספקים ולהתמיד בהם. מדברייך עולה שלאחרונה בנך פחות נהנה בחברה ושסיטואציות חברתיות הופכות עבורו מאיימות ובלתי נעימות עד שהוא עצמו הופך תוקפני. מדברייך קשה לי להעריך מה הגורם לזה, אבל לצד הצבת גבולות ברורים להתנהגות (למשל, איסור על התנהגות אלימה שלו כלפי אחרים), חשוב לנסות להבין מתי הסיטואציה החברתית כן נעימה לו: האם הוא אוהב לשחק במחיצת אותה ילדה כוחנית כי אז גם הוא מרגיש חזק? האם הוא נהנה כעת מתשומת הלב שמעניקה לו בת הדודה המבוגרת זה בגלל שהוא מרגיש שאין בכוחותיו להתמודד עם קבוצת בני גילו וזקוק שיבינו אותו יותר מתמיד?
הייתי מנסה לברר עם הגננת לגבי הסיטואציות החברתיות בהן נמצא, האם מצליח לשחק עם חברים לאורך זמן, האם מסוגל להתמיד במשחק, האם הופך תוקפני או בוכה במהירות רבה יותר לאחרונה לדעתה בהשוואה לעבר וכדומה.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)