מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך לפרש?אורית30/12/2009
שלום רב,
ביתי בת 3.5, ישנה עדיין איתנו בחדר, במיטה שלה.
לאחרונה היא מתעוררת באמצע הלילה ומבקשת: "אמא תני לי יד". זה קורה יותר מפעם אחת בלילה ואני לא יודעת מה המשמעות. בנוסף, לפני שהיא הולכת לישון היא תמיד אומרת שהיא רוצה שיהיה עכשיו בוקר, אומרת שלא רוצה לישון, למרות שהיא מאוד עייפה, וגם רוצה לישון עם אור.
יש לנו גם תינוק בן 8 חודשים שגם מתעורר לא פעם בלילה....ואיתה זה קורה כשלוש פעמים בלילה.
לא אכפת לי כמובן שאני לא ישנה טוב, אלא מטריד אותי מה שקורה איתה.
איך עליי להתייחס?
בתודה מראש לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי שינה ונפרדות
אודט בוקאי09/01/2010שלום אורית
נראה שבתך עסוקה בשני נושאים-קושי בנפרדות -והליכה לשינה היא סוג של פרידה, והתמודדות עם פחדים שמאוד אופיינית לגילה. בגיל שלוש יכולת הדמיון מפותחת והחושך מלבה את הדמיון. חלק מההתעוררויות בלילה יכולות לנבוע מחלומות מפחידים, ולעתים לילד יש קושי להכיר בעובדה שחלם חלום, כחלק מהבלבול בין מציאות לדמיון.
לגבי הנפרדות-דווקא העובדה שבתך ישנה אתכם, אינה עוזרת לה לבסס בטחון ביכולת שלה להתמודדות עצמאית. הורים רבים מניחים כי השינה בחדר משותף תורמת לתחושת הבטחון של הילד(איני יודעת מה הסיבה שלכם לכך) אך באופן עקיף המסר המועבר לילד הוא כי הוא אינו מוגן כשהוא נפרד ורק בנוכחותם הוא בטוח.
לכן, עצתי לך בעניין השינה-להעביר את בתכם בהדרגה לחדר משלה ואולי אפילו לצרף את אחיה התינוק-על מנת לא לייצר קנאה אם הוא אתכם וכמקור בטחון-היא לא לבד בחדר. באופן כללי-הגבירי מודעות לגבי חיזוק בטחונה העצמי בכל הקשור לעצמאות ונפרדות לא רק בקשר לשינה.
לגבי הפחדים-זה זמן מצויין להקריא סיפורים העוסקים בפחדים בגיל הרך-פחדרון בארון, איתמר מטפס על הקירות, לילה חשוך אחד ועוד ספרים מצויינים שתוכלו למצוא בספרייה. עודדי את בתך לדבר על חלומות(עזרי לה לבצע את ההפרדה בין מה שחולמת למה שאמיתי), ציירו יחד את פחדיה. צידי אותה במנורת לילה ובחפץ כלשהו שיקנה לה בטחון (ישנם בנים שאוהבים לישון עם חרב לצד המיטה-לכל מקרה).
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)