מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינוקת שמעדיפה את אבאמבולבלת02/01/2010
את זה שבנות בגילאי שלוש מעדיפות את אבא על פני אמא ברור מהמאמרים הרבים שקראתי בנושא ברשת. אולם לא מצאתי תשובה למצבי: ביתי בת שנה ותשעה חודשים, מעדיפה את אביב מזה זמן, בעצם מאז שהתחילה להביע את עצמה. היא מתגאה בו בפומבי: "זה אבא!" (ומצביעה), ומעדיפה אותו על פני באופן ברור. העניין הוא שהיא רוצה אצ אבא גם כשהיא לא מרגישה טוב, או קמה בוכה בלילה, ואם אני ניגשת אליה בכיה מתגבר והיא מתחילה לצווח. האסורד הוא שדווקא אם היא לא מרגישה טוב או בכל מצב אחר בו היא בוכה אני מצליחה לטפל בה טוב יותר (פשוט יותר מיומנת). כשאזרתי כוח וקמתי אני עבורה בלילות הצלחתי ליצור אצלה שגרת לילה בה היא לא קמה יותר מפעמיים , ועם בעלי היא קמה שוב ושוב. הוא מכין לה בקבוק ולא ממש מצליח להרגיעה למרות שהיא קוראת לו ומחפשת אותו. אני לא "נפגעת" מיחסה אלי ואם היא במצב בו לדעתי אני אוכל להועיל לה יותר (אם היא חולה) אני משאירה אותה ברשותי למרות בכיותיה "אבא שלי, אבא שלי" ואכן בסופו של דבר היא נרגעת.
יש לציין כי מאז שנולדה בעלי היה מאוד מעורב בטיפול בה והוא זה שקם בלילה מאז שנולדה, האם זהו מלצב נורמלי ובריא בהתחשב בנסיבות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדפה להורה אחד
מיכל דביר קורן17/01/2010שלום למבולבלת,
תינוקות ופעוטות לומדים בשלב מוקדם להבחין בין "אני עם אימא" לבין "אני עם אבא". לכל אחד מהמצבים האלה יש מערכת זיכרונות רגשית שנלווית לחוויות והתינוק יודע להבדיל ביניהם, איך נרגעים עם אימא למשל, שונה מהאופן בו נרגעים עם אבא וכך גם לגבי איך קוראים סיפור או איך אוכלים ארוחת ערב. לכל אחד מההורים יש את הסגנון הייחודי משלו וזה מעשיר ומרחיב את עולמו של התינוק.
גם לבתך יש מעין 'סכימה' כזאת על כל אחד מכם, והיא למדה כנראה שאבא הוא שקם אליה בלילה והוא שנענה לצרכיה כשהיא עייפה, מבולבלת וזקוקה לו. זה תרם להתפתחות הקשר ביניהם והוסיף ממד למעורבות שיש לו ממילא בטיפול בה. כל זה רצוי וחיובי מאוד כי הקשר עם האב משמעותי כמובן מאוד ומגלם בתוכו איכויות שלא נמצאות בקשר עם האם, טוב ככול שיהיה. ואם כך, אני חושבת שהקושי היחידי שנוצר אצלכם הוא הקיבעון: יצרתם מצב שבו אין גמישות בין התפקידים, יש דברים שרק אימא עושה ויש דברים שרק אבא עושה וזה מצמצם את האפשרויות ומשאיר את בתך לתמרן ביניכם.
אם חלוקת התפקידים ביניכם באמת שיוויונית ושניכם הורים מעורבים (וטוב מאוד שכך!!) הרי שלא אמור להיות הבדל בין הטיפול שכל אחד מכם מעניק לה וכל אחד מכם יכול לעשות זאת בכל מצב. שיתוף פעולה והסכמה ביניכם בנוגע לגישת הטיפול בה תוכל להפחית את הצורך שלה לנסות להשיג מכם דברים שונים. טוב עשית בגישתך שלא "להיפגע" מבתך על העדפותיה, זוהי גישה 'נקמנית' שלא מועילה ביחסי הורה ילד ולכן חשוב להבין שכשהיא בוחרת באבא, המשמעות אינה 'לא אימא' אלא פשוט מאוד 'אבא' ולהיפך... הקשר שלה איתו לא גורע מאום מהקשר שיש לה איתך אלא רק מרחיב ואף מעמיק אותו.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)