חרדת נטישה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדת נטישה
    נעמה
    07/01/2010

בני בקרוב יהיה בן שנה. מגיל חצי שנה הוא נמצא במעון יום ואוהב לשהות שם. לאחרונה כשאני מוסרת אותו לגננת הוא מתחיל לבכות ורוצה שאני אקח אותו אלי. אני מנשקת ומחבקת אותו לפני שאני עוזבת ומוסרת לגננת. באופן כללי הוא המון רוצה על הידיים ומחפש את קרבתי. האם זוהי חרדת נטישה?

מה כדאי לעשות ואיך לנהוג כדי להקל עליו את הפרידה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדת נטישה

הוספת תגובה

• לנעמה

בשמת אהרונסון
    07/01/2010

שלום נעמה,

קשה לומר בוודאות מה הסיבה לקשיים ללא היכרות עם הפעוט ומשפחתו .אך האם חל שינוי אותו לא הזכרת או התרחש אירוע כלשהו בזמן האחרון שיכול היה להשפיע על משפחתכם? שינוי משפחתי/זוגי/תעסוקתי/בריאותי. לעיתים שינוי כזה משפיע באופן עקיף על כל יושבי הבית כולל הקטנים. סיבה אחרת יכולה להיות כזו אשר קשורה להתנהלות במעון.
    השערה נוספת קשורה לגדילה שלו ולשהותו במעון שעות רבות. השהיה במעון יום עד שעות אחה"צ הינה ארוכה למדי, ויכולה להיחוות לעיתים כלא נגמרת ע"י הקטנטנים. אני מניחה שלאחר החזרה אחה"צ הביתה, נותרות אך מספר שעות ספורות עד ההשכבה. עתה משגדל וביסס את הקשר שלו איתך כדמות הורית מרכזית, יכול לגבור הקושי להיפרד יחסית לגיל הצעיר שבו הבחין פחות בין הדמויות המטפלות בו.
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו