מיואשת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת
    אלנה
    09/01/2010

שלום רב!
    אני אמא לתינוק מקסים בן 6 חודשים. לאחר הלידה היה מאושפז בשל חדירת נוזלים לריאות.בבית התחלנו עם גאזים עד גיל חודשיים וחצי לערך, ועכשיו כנראה ריפלוקס. היינו אצל כמה רופאים כולל גאסטרו והבעיה לא אובחנה חד משמעית. ניסיון במתן תרופות לא נותן מענה לאי שקט של התינוק.
    בסה"כ הוא תינוק מקסים ומדהים, אך רוב היום זה כמו שינויי מצב רוח תכופות והרבה ריטונים/בכי.
    אין לי משפחה בה אוכל להעזר ואני מתחילה להתקשה להתמודד עם הבכי שלו. אני לא ישנה טוב בלילה בגלל ההנקות וביום הוא רוב הזמן מתבכיין גם על הידיים (גם כשיוצאים לטייל הוא לא נרגע כי בהחלט יש לו משהו עם מערכת העיכול). אני באפיסת כוחות כי זה פשוט לא משתפר עם הזמן ואני לא רואה את הסוף. אני יודעת שאסור לי להתיאש, אבל אין כרגע שום דבר שיחזק אותי.
    אני לא ממש יודעת למה אני מצפה עם פרסום מודעה זו. לפחות השמעתי את זעקתי :-)

תודה בכל אופן
    אלנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• תינוקות מאתגרים

מיכל דביר קורן
    25/01/2010

אלנה שלום,
    בנך הקטנטן ואת עברתם הרבה מאוד בתקופת חייו הקצרה ואלו צובעים כעת את כל תקופת ינקותו ואת התקופה הראשונה של האימהות שלך אליו. כל תינוק הוא מתאגר, והמעבר לאימהות קשה ומורכב ממילא, אז בוודאי כשמדובר בתינוק מאתגר כל כך שהטיפול בו דורש הרבה סבלנות, התמודדות עם חרדה ואי וודאות והרבה כוחות פיסיים.
    מאוד נכונה האבחנה שלך לגבי הקושי להתמודד בהעדר בני משפחה תומכים, וברצוני להציע לך לנסות לאתר חלופה אחרת לתמיכה זו שנחוצה כל כך כעת, כדוגמת קבוצת 'אימהות מדברות', במרכזי הורים-ילדים, מתנס או טיפת חלב בקרבת מגורייך. הבדידות היא אחד המאפיינים המרכזים של האם בחודשים הראשונים לחייו של התינוק, ובמקרה שלך הבדידות מלווה גם בהרבה חרדה וחשש לשלומו, אף יותר מכל אם אחרת ש"רק" נאלצת להתמודד עם דברים שיגרתיים יותר...
    אני מציעה לך לנסות לקחת נשימה ארוכה ככול הניתן, לבדוק את האפשרות להיעזר במטפלת או שמרטפית בשכר, לפחות למספר שעות בשבוע על מנת שתוכלי בעצמך מעט להתאוורר, ואם את ממשיכה להניק חשוב שתדאגי לעצמך לארוחות מסודרות ולמנוחה.
    בעיקר: והמשיכי להיות עירנית למצב רוחך ולרגשותייך, אם את מרגישה שהמגמה של אובדן הסבלנות נמשכת, מומלץ מאוד לפנות לייעוץ מקצועי.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו