מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר למיטת נוער... והקושי שבזה..חני10/01/2010
שלום.
העברנו את בננו בן השנה וכמעט 9 חודשים למיטת נוער שבוע שעבר ממיטת תינוק,
עקב כך שאני בהריון וצפויה ללדת בע"ה בחודש ומאי והמליצו לי להעביר אותו מס' חודשים לפני הלידה, כדי שיתרגל למיטה החדשה עד לידת התינוקת.
ביום שלישי, היום הראשון שהוא ישן במיטה, עבר בסדר.
הבן שלי שותה בקבוק סימילאק במיטה, כשמסיים אותו קורא לי לבוא לקחת אותו ונרדם לבד.
כך היה ביום שלישי, הכל היה טוב ויפה.
ביום רביעי , יום המחרת, כנראה "שנפל לו האסימון" שהוא נמצא במיטת נוער וכנראה שלמד לרדת לבד מהמיטה, כשהבאתי לו את הבקבוק למיטה, אחרי דקה הוא כבר הגיע לסלון אלינו, ירד לבד מהמיטה, ולא היה מוכן לישון בשום פנים ואופן לבד. רק כשבעלי ישן לידו, המיטה נפתחת לשתיים, עשה "כאילו" שהוא ישן גם, רק אז הבן שלי נרדם כשראה שאבא שלו ישן לידו...
וכך כל יום מיום רביעי, כל יום לא מוכן לישון לבד, רק שאבא שלו ישן לידו וככה הוא נרדם ולפעמים לוקח לו גם שעה להירדם... זה מייאש. מה עושים ?
איך אפשר לפתור את הסוגייה הזאת שהמצב יחזור כמו שהיה קודם ... אני יודעת שעכשיו זה המשחק של לרדת מהמיטה, שהוא עצמאי ויודע לרדת לבד, בשבילו זה אתגר... אבל זה מייאש אותנו
מה עושים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר למיטת נוער
מיכל דביר קורן25/01/2010שלום חן,
ראשית ברצוני לחזק אותך על ההחלטה להקדים את השינוי בהסדרי השינה לתקופת שלפני הלידה הצפויה. כמו כן, נכונה האבחנה שלך כי בנך כעת מתרגל את עצמאותו בירידה מהמיטה. בנך אומנם צעיר (ובמובן זה ניתן היה להמתין עם המעבר עוד 6-8 חודשים), אך הוא במהרה למד את העיניין וכעת עליכם להקנות לו הרגלי שינה מחודשים. הדפוס לפיו אתם נשכבים לידו לקראת שינה אומנם יעיל לטווח הקרוב והוא אכן משתכנע שיכול להירדם, אך לטווח הארוך אינו משרת את טובתו כי עליו ללמוד להירדם בעצמו. איני יודעת איזה הרגלי הירדמות הצלחת להטמיע בעבר, והאם נרכשו כאלה, אך חשוב ליצור טקס השכבה נעים עבורו (ארוחת ערב, מקלחת, סיפור, כיבוי אורות) ולאחר סיומו לצאת מהחדר. בשלב זה ידרושו פעמים רבות בהן ייצא ואתם תאלצו להחזירו למיטה, אבל בהדרגה זה יפחת. חשוב להיות מאוד עקביים בעיניין הזה על מנת שההרגל יתבסס.
אני מזמינה אותך לקרוא דיונים נוספים בפורום שלנו בנושא זה (היו כמה לאחרונה...)
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)