כיצד להתמודד עם מכות וקנאה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כיצד להתמודד עם מכות וקנאה?
    אורטל, אמא ל2
    10/01/2010

שלום! שמי אורטל, אני אמא ל-2 קטנות עם הבדל שנה ושלושה חודשים ביניהן. בקרוב לקטנה ימלאו שנה והגדולה שלי, כיות בת שנתיים וארבע בשבועיים האחרונים הפכה ל"מרביצנית" של ממש. גם בגן וגם בבית. כשאני מסבירה לה שאסור וזה לא נעים - היא מסתכלת עליי בחיוך ממזרי. היא יודעת שזה לא בסדר! היא מבקשת סליחה ואחרי כמה דקות שוב מנסה אותי. איך אפשר להתמודד עם דבר כזה? אני פועלת נכון? האם יש שיטה יותר טובה להסביר לה בגיל כזה? אתמול בערב היא דחפה את הקטנה ישירות לרצפה - כשהיו בהשגחת בעלי....אני ממש מנסה לתת לה תשומת לב - אבל נראה לי שהיא לא מקבלת מספיק : (

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פעוטות קרובי גיל

מיכל דביר קורן
    25/01/2010

שלום אורטל
    ראשית תודה על התמונה היפה !
    אני מרגישה מדברייך את התסכול שבהתמודדות עם שתי קטנטנות ואת הצער על שלא ניתן להקדיש לכל אחת את מלוא תשומת הלב. שתי הילדות מנסות למצוא את מקומן וסביר מאוד שבתך הבכורה מרגישה עכשיו שאחותה הופכת דומיננטית ואקטיבית יותר מבעבר ועל כן רמת הכעס והתוקפנות שהיא מפעילה כלפיה הולכות וגדלות.
    ההתמודדות עם התוקפנות שלה היא עיניין של הצבת גבולות ומדובר במקרה זה בהכרח של ממש: עלייך להקפיד לשמור על שלום בתך הקטנה מפניה, ולשמור על בתך הגדולה מפני עצמה - שהיא לא תחווה עצמה תוקפנית ומתקיפה מידיי באופן שיהיה מפחיד ומאיים עבורה. נסי למצוא דברים בהם כן ניתן לוותר לה או להבליג, אבל כשמדובר באלימות היי מאוד ברורה ועיקבית: אין לאפשר זאת בשום מקרה או מצב ויש להגיב לכך בחומרה. כך גם כאשר היא מרביצה לאחרים או כמובן לכם ההורים. סביר שהתוקפנות גדלה יותר במצבים בהם היא אינה עסוקה או מחפשת מה לעשות ולכן חשוב מאוד לשמור אותה עסוקה ככול הניתן. ברור שזה קשה, ולשם כך חשוב להיעזר במבוגרים נוספים בשעות אחר הצהריים - בן הזוג, סבאים, מטפלת בשכר וכדומה. כפי שציינת, חשוב מאוד למצוא זמן נפרד לכל אחת מהבנות!!! זה ייתרום להן רבות, יהיה מהנה גם לך, ויפחית את הצורך לריב על תשומת הלב.נסיגם למצוא פעילויות נפרדות שמיועדות לכל אחת מהן.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו