מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התארגנות לגן בבוקררוז11/01/2010
הבת שלי בת שלוש ההארגנות לגן מגיל שנתים וקצת תמיד היתה ממושכת חשוב לציין שאני לא עובדת ולפני מספר שבעות ילדתי אז כיום ההתארגנות לגן לוקחת הרבה יותר זמן בדר"כ אבא לוקח את הילדה לגן בבוקר אני משתדלת מאז שילדתי פעם בשבוע לקחת אותה לגן בדר"כ יום שישי ובחזרה מהגן אני השתדלתי לקחת אותה לבד עכשין שיש לי פחות עזרה אז אנ י מגיעה עם האחות הקטנה
בקיצור איך אני אמורה להתנהל מולנ בבוקר שהילדה מנסה למשוך את הזמן "עוד מעט" "אבא בוא תשחק איתי"
חשוב לציין שבגן טוב לה
בנוסף מאז שילדתי היא שואלת אותי המון פעמים אם אני אוהבת אותה מה אני אמורה להגיד לתשובה שהיא ברורה (ברור שכן)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבוקר ממהר לי
יעל סתת20/01/2010הַבֹּקֶר מְמַהֵר לִי
סיפור על בוקר במשפחה
ספר המציג את ניגוד האינטרסים שבין ההורים לבין הילד הצעיר בבוקר, כאשר ההורים ממהרים לצאת לעבודה והילד "לוקח לעצמו" את הזמן...
בהומור, בחרוזים, ובאיורים מרהיבים עובר החלק הקריטי של הבוקר: "אמא ממהרת, אבא ממהר – אי אפשר לעבודה לאחר"...
רון הארנב התעורר רק עכשיו – משימה קשה מוטלת עליו:
אמא ממהרת, אבא ממהר והוא צריך להתארגן מהר. הוא חולם בהקיץ, כשבמראה הוא מציץ:
בעודו על משחת השיניים חותר למרחקים, הוא והקשת בשלל צבעים משחקים.
לחזור למציאות הוא נקרא – ההורים ממהרים, אין ברירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההמלצה לספר היפה!!! והחשוב!
מיכל דביר קורן04/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדלים בקצב בין הורים וילדים
מיכל דביר קורן04/02/2010שלום רוז,
ובכן בתך מתנהגת כמו בת שלוש טיפוסית... כשאת ממהרת היא בדיוק נזכרת בדברים ממש חשובים שיש לה לעשות ממש בדיוק עכשיו... זה לא בהכרח כי היא עושה 'דווקא' או כי היא רוצה לבדוק את הגבולות שלך (למרות שבוודאי יש בזה גם רכיבים כאלו), אלא העיניין נעוץ יותר בהבדלי הקצב ביניכן. לך יש מטרה ברורה: לארגן אותה לגן מהר ככול הניתן וזה כולל רחצה, התלבשות וארוחה, בעוד שהיא לא "מחזיקה" את המטרה הזו לנגד עינייה ונראה לה חשוב יותר להתלבט על הלבוש, להיזכר במשחק מאתמול, לגמור את הציור משלשום וכך הלאה. כמובן שאם עד עכשיו זה היה איטי, הרי שמרגע שהתווספה הקטנטנה למשפחה, ולך יש מוטיבציה להוציא אותה מהר עוד יותר (אולי כי את רוצה להספיק כמה שיותר עד שתשוב, אולי כי את חייבת לנוח קצת וכו'), הרי שהיא דווקא רוצה להישאר איתכן וזה לא אומר שהיא לא נהנית בגן: היא פשוט רוצה להנות יותר איתך ולוודא שאת גם שלה ולא רק של התינוקת....
המפתח הוא במשא ומתן וגם בהצבה של גבולות. מכיון שאת יודעת שההתארגנות שלה איטית וזוהי כנראה נקודת חולשה שהייתה קיימת תמיד ועכשיו רק החמירה, הרי שכדאי להיערך מזה מראש עם פחות ציפיה. כדאי להחליט מראש (עם אפשרות לגמישות כמובן) מי לוקח אותה ולשתף אותה בתוכנית (אפילותוכנית שבועית אם אתם יכולים: יום א' אבא, יום ב' אימא וכו'), כדאי להכין את מירב ההכנות מראש (בגדים וחפצים שלוקחים) ולאפשר מראש פרק זמן של סביב 5-15 דק' שיש לה בבוקר למשחק לפני הגן. אם היא תרגיש שהיא מקבלת את "המנה" שלה, ואת מרחב הבחירה, הרי שתזדקק פחות להיאבק על זה. אם את יודעת שאיפשרת לה את מה שרצתה במידת מה, הרי שתוכלי ביתר קלות לעמוד מול תחינותיה שיהיו מעבר ל"קצבה" היומית מבלי להרגיש אשמה על כך. למשל, אם היא תדע שמותר לה "סיפור אחד" בבוקר, תרגישי טוב יותר אם תתעקשי איתה שאין כשהיא מבקשת עוד אחד ועוד אחד וכדומה. בגלל הלידה והצטרפותה של אחותה למשפחה הרי שיש הרבה יותר רגישות כרגע בבית, לכולכם, וצריך גם קצת אורך רוח ומרווח נשימה לקראת השינויים הללו....
ובאותו הקשר, כמובן, גם שהשאלות שלה הן חלק מעיניין ההסתגלות ולמרות שעבורך זה ברור, ואולי גם לה, היא צריכה ממך המון חיזוקים עכשיו ולשמוע פעמים רבות וחוזרות שאת אוהבת אותה מאוד מאוד מאוד, ושהתינוקת החדשה לעולם לא תפגע באהבתך אליה, ושלעולם היא תהיה בתך הבכורה, ושתאהבי אותה לתמיד וכו' וכו' וכו'... גם אם לך זה נראה ברור, מבחינתה כל העולם הבטוח כעת התערער והיא צריכה את מלוא הביטחון בחזרה....
בהצלחה,
וברכות ללידת התינוקת!
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה על התשובה
רוז07/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)