גיל שנתיים הנורא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל שנתיים הנורא
    מיכל
    13/01/2010

שלום,

בני בן שנתיים וארבעה חודשים ואנחנו בתקופה מאד קשה איתו. אני מבינה ורואה שזה קשור לגיל שנתיים הנורא אבל השאלה שלי היא כזאת-
    התנהגותו מתאפיינת בעיקר ביללות בלתי פוסקות, כל הצעה למשחק, אוכל או בילוי נתקלת קודם כל בתגובה של "לא רוצה" בייללות. שעל כך אנחנו אומרים לו שאי אפשר להבין אותו כשהוא מדבר ככה ושיגיד שוב בלי לבכות מה הוא רוצה.
    בנוסף יש התנגדות גם לדברים שחייבים לעשות- להחליף חיתול, להתקלח, לצחצח שיניים וכו' ועל כך אנחנו נותנים אזהרה ובמידה והוא לא נרגע מושיבים אותו על המדרגה להירגע ואומרים לו שכשהוא יהיה מוכן אז שיבוא ויגיד. עלי לציין שהשיטה הזאת עובדת מצוין והוא מגיע במהירות ומאפשר לטפל בו, אנחנו משבחים אותו על ההתנהגות הבוגרת שלו ומחבקים אותו.
    הבעיה שלי שאני מרגישה שאנחנו 90% מהזמן רבים איתו על משהו, האם לוותר על כל ההתייחסות לבכי היללני? הרי בדברים הרציניים חייבים לטפל.... אני מתחילה לחשוב שאולי הוא משיג תשומת לב שלילית ככה ושזה גם מה שהוא רוצה?

תודה!
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל שנתיים הנורא

הוספת תגובה

• שלום מיכל

אודט בוקאי
    16/01/2010

ראשית אני רוצה לחזק אתכם על השיטה שמצאתם על מנת לגייס את בנכם לשתף אתכם פעולה-על כך נאמר-כל מה שעובד ומוכיח את עצמו-מבורך.
    אני לא בטוחה שהבנתי את השאלה שלך לגבי הבכי היללני- את שואלת האם לדרוש שיאמר את בקשתו(העדפתו מול האלטרנטיבה שהצעתם), המובנת לכם למרות היללות, באופן בוגר יותר? אם הבקשה שלו אינה מובנת בגלל היללות, הרי אתם עוזרים לו בכך שאתם מבקשים שיבטא באופן בוגר את בקשותיו. אם אתם מתעקשים שאינכם מבינים למרות שהבנתם-אתם מגבירים את תסכולו. אפשרות אחרת היא שאתם מציעים אופציה והיא לא מתקבלת על ידו אך אין אפשרות אחרת ואז-אפשר רק להבין את התסכול שלו ולאמר לו שאתם מצטערים שהוא לא מתרצה מהבילוי/משחק /מאכל שיש כרגע, אך אין אפשרות אחרת ואולי בפעם הבאה תוכלו להענות לאפשרות האחרת-מדובר בהצבת גבולות.
    חשוב לא לללכת שבי אחרי גיל שנתיים הנורא ולפרש כל התנגדות כלא עניינית, ולנסות כן להבין, תוך קשב וסבלנות רבים, מדוע מסרב לאפשרות ולשדר לו שאתם מאוד מעוניינים לעזור לו למצוא מה כן ימצא חן בעיניו, אבל קשה לכם להבין כשהוא לא רגוע. פחות לכעוס על היבבנות, יותר לעזור להרגע ולמצוא ביחד פתרון אפשרי ומתאים. זיכרו-לא תמיד הילד יודע מה הוא רוצה, לעתים הוא יודע רק מה הוא לא רוצה וזה גם סוג של הגדרה עצמית עבורו-כך שאין להקל ראש בכך ויש לכבד גם את "אי הרצון". לעתים, כאשר הפעוט חש כי מכבדים את אי הרצון, הוא יפחית את תגובת האנטי שלו ויתגייס לבטא את רצונותיו וצרכיו באופן בוגר יותר.
    בהצלחה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו