מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם חרדת נטישהאמאמודאגת14/01/2010
ביתי בת 11 חדשים ונמצאת איתי בבית, אני המטפלת העיקרית בה. בסביבות גיל שמונה חדשים הראיתה סימנים של חרדה כאשר הייתי יוצאת מהחדר ולא היתה רואה אותי (גם אם נשארה עם אביה בחדר).
היום המצב התהפך:
את אביה היא רואה בעיקר בבקרים ובסופי שבוע ואז היא נצמדת אליו ולא רוצה אף אחד אחר... אם אני אחזיק אותה תפרוץ בבכי ותדחוף לכיוונו.
כאשר שתינו נמצאות יחד במשך היום, מתנהגת כרגיל. בלילה כשמתעוררת רוצה אותי (למרות שנגמלה כבר מהנקת הלילה, אך אולי זה קשור..) ובאופן כללי כשהיא במצוקה נרגעת עלי.
שמתי לב שהיא גם מפתחת קשר טוב יותר עם הסבתות שלה ויותר פתוחה אליהן ושמחה לקראתן.
ככה שמצד אחד אני רואה התפתחות חיובית ומצד שני לא מבינה את היחס אלי (או יותר נכון האי יחס) כשאביה בסביבה. האם זה שלב התפתחותי? האם היא חווה חרדת נטישה של אבא? (כיום כשאני הולכת אינה מראה חרדה). אני חוששת שיש בעיה כלשהי, אולי אני עושה משהו לא נכון...
אבקש את עצתכם!
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקש את התייחסותכם.. דילגתם עלי
אמאמודאגת17/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם תחרות בין הורים על הבת?
בשמת אהרונסון22/01/2010שלום אמאמודאגת,
תהיתי על הניק שבחרת לך...האם המשמעות היא שאת "דואגת כרונית"? לא מצאתי כל סימן מדאיג במה שתיארת אצל ביתך. נשמע שבגיל 8 ח' הופיעה חרדה תקינה לגיל המלווה את תהליכי ההתקשרות התקינים-נורמטיביים לגיל זה. כעת נשמע שביתך מאוד נינוחה איתך עד כדי כך שיכולה להיפתח ליצור קשרים גם עם הסבתות. נפלא!
ממחקרים עדכניים עולה כי כבר בגילאים מוקדמים יש חשיבות רבה לקשר שמפתח התינוק גם עם האב, במקביל לזה שמתפתח עם האם. ביתך כרוכה אחרי אביה משום שהיא כמעט ואינה שוהה בחברתו, אך מזהה אותו כדמות קרובה ונהנית מאוד להיות במחיצתו. היא נלחמת על תשומת ליבו במעט הזמן שנמצא בבית במשך השבוע. הנוכחות שלך, לעומת זאת, היא בטוחה, קבועה ויציבה (וטוב שכך). ביתך יודע שגם אם תעדיף להיות עם אבא כאשר נמצא, הרי שאמא לא תיעלם לה (וגם לא תיעלב!). התפקיד שלך במקרה זה כרגע הוא לאפשר מרחב להיווצרות קשר אבא-בת, להישאר באזור, אך לאו דווקא מעורבת. בינתיים יתכן שתוכלי לקחת מעט זמן לעצמך ולעיסוקיך, ואף להינות מכך? (-:
המשיכי להנות מביתך וממשפחתך,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אמאמודאגת25/01/2010אין תחרות בכלל :) להיפך אני מצליחה להנות מהזמן הפנוי שנוצר ושאיני מרגישה בו איסורי מצפון...
אין ספק שנתת לי זווית נוספת להסתכל על הדברים ועל כך תודה רבה!
בינתיים המצב נרגע ונוצר איזון מסוים..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)