בן שנתיים חסר ביטחון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנתיים חסר ביטחון.
    יוליה
    17/01/2010

בני הבן שנתיים ילד יחיד במשפחה.הוא נמצא בבית עם מטפלת.הוא מבלה זמן רב עם הילדים האחרים אך חושש מהילדים שהם בני גילו ומלה,כאילו חושב שהם יותר חזקים ממנו ויכולים לגרום לו נזק כלשהו.התחושה שלו לא מבוססת על האירוע כלשהו שקרה.אני משתדלת לבלות איתו הרבה בין הילדים ,אך הוא מוכן להתקרב אלהם רק אים אני צמודה אליו{מה שאני מסרבת לעשות).הוא לא מתקרב אלהם,מפנה מקום במשחקיה וכדומה.אני דואגת מאוד.האים ניתן לשנות את הדפוס ההתנהגות הזה?האים יש סיבה לדאגה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנתיים חסר ביטחון.

הוספת תגובה

• בן שנתיים חסר ביטחון-מדוע דילגתם ?

יוליה
    18/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנתיים האים מדלגים בכוונה?

טינה
    24/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי ביחסים חברתיים

מיכל דביר קורן
    13/02/2010

שלום יוליה,
    אם הבנתי נכון את דברייך, המפגשים החברתיים של בנך אינם קבועים אלא מזדמנים, כלומר בגינה ציבורית, משחקיה וכו', מקומות הומים ובהם ילדים במגוון של גילאים אין מפגש עם ילדים קבועים. העובדה שהוא מפנה מקום במשחקיה לילד גדול ממנו דווקא משקפת שיפוט נכון וזהירות שהיא במקומה, אבל אני מניחה שפנייתך קשורה לתצפיות חוזרות בהן הוא נרתע מחברת אחרים ואולי אף מבוהל.
    קשה לדעת מהתיאור הזה האם מדובר בדפוס מדאיג, כי זה קשור להבטים נוספים בהתפתחות שלו: האם הוא ילד מפותח כפי גילו מבחינה מוטורית (הולך ביציבות, רץ, בטוח בגופו), שפתית (מדבר בצירופי מילים קצרים) וקוגניטיבית (מסובל לפתרון בעיות בהתאם לגילו) וכמובן רגשית : האם הוא מסוגל להיפרד ממך בסיטואציות אחרות, מסוגל להעסיק את עצמו במשחק לאורך זמן, ובעיקר - מתעניין בילדים אחרים, בני גילו, יוזם איתם קשר, מתעניין במעשיהם וכדומה.
    אני מקווה שהתיאור הזה עוזר לך לחשוב האם יש סיבה לדאגה או האם כדאי לפנות לגורם מקצועי מתאים להערכה מקיפה יותר.
    בהצלחה,
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו