מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חסרת סבלנותהדס17/01/2010
בזמן האחרון אני מרגישה חסרת סבלנות כלפי בני הקטן בן השנה. אני לפעמים נעשית נורא עצבנית כשהו מתעורר בבוקר מוקדם מדי ובעיקר כשאני מנסה להרדים אותו ולא הולך. אני יודעת שזה רע ולא תורם לקשר עם בני אבל לפעמים אני לא מצליחה להתמודד עם חוסר הסבלנות שלי. אני מתכוונת לטפל בזה אבל מטרידה אותי המחשבה שגרמתי נזק לקשר עם בני. האם ניתן לתקן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר סבלנות בטיפול בתינוק
מיכל דביר קורן03/02/2010שלום הדס,
ראשית ברצוני לשבח את עירנותך כלפי עצמך וכלפי הרגשות שלך. לעיתים תחושת חוסר הסבלנות היא כל כך גורפת, ומלווה גם בכעס, תסכול ואף תוקפנות, עד שכל אלו מופנים כלפי התינוק מבלי שהאם מצליחה לראות שהיא זו שעצבנית ולא הוא. התחושות האלה גורמות לרצון להתרחק מהתינוק ולעיתים יוצרות דווקא את המעגל ההפוך - התינוק מרגש שאימא חסרת סבלנות ולא נהנית בקרבתו, הוא רוצה "להחזיר" אותה אליו ולכן "יוצר" מצבים בהם היא תאלץ לבוא שוב ואז בוכה, מתלונן, או לא נרדם, ובפועל אימא צריכה לבוא שוב אבל אז היא עוד יותר עצבנית ועוד פחות סבלנית אליו.
המעגל הזה הוא אחד מהכשולים הגדולים והמרכזיים בהורות וגורם לנשים רבות לחוות תסכול, אשמה ובושה. הן מרגישות בודדות מאוד עם התינוק ובלתי מסופקות ממנו ומעצמן.
לא ציינת האם יש לך מקורות תמיכה כלשהם בגידולו (בן זוג, סבתא, מטפלת) או האם את המטפלת העיקרית בו, האם את עובדת מחוץ לבית והאם הוא במסגרת כלשהיא, האם הוא בנך היחידי ומהם הלחצים הנוספים עימם עלייך להתמודד כעת. כל אלו גורמים מהותיים שבוודאי משפיעם עלייך ועליו. אבל כך או כך, אני חושבת שעירנותך כלפי עצמך היא המפתח לתיקון. אני בטוחה שלא כך דמיינת את חוויית ההורות, וראוי שלשניכם, לך ולתינוקך, תהייה חוויה אחרת, טובה ומתגמלת.
ניתן לעשות הרבה מאוד עבורכם בטיפול מתאים, אבל חשוב לי להאיץ בך לעשות זאת ולא להמתין. השנה הראשונה לחיים קריטית עבור התפתחותו הרגשית של התינוק וככול שדוחים ודוחים את הפנייה לטיפול ("זה כבר יסתדר מעצמו", "הנה הוא הולך לגן ויהיה בסדר", אין לי זמן עכשיו" וכדומה) יהיה קשה יותר לשנות דברים. התערבות מוקדמת היא המפתח להצלחה ולשינוי ולכן חשוב מאוד לפנות בהקדם האפשרי. את מוזמת לכתוב לי ואוכל להפנות אותך לכתובת מתאימה בסמוך למקום מגורייך.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)