מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צרחותמור דנה19/01/2010
שלום,
יש לי בן בגיל שנתיים שלא נח לרגע - פעלתן, סקרן, חכם , מבין, חברותי - אבל לא יושב לרגע.
כמו כן, לא מבין את המילה לא וכאשר אני מנסה להתמודד איתו בכל נושא הוא לא מקבל . זה מתחיל בטון דיבור נמוך ורגוע עובר לצעקה קטנה, מכניסה אותו לחדר שיחשוב על מה שהוא עושה - וסליחה על הביטוי "מצפצף עליי" והתגובות שלא זה בלא ואם זה לא מקובל עליו המעשים שלי מלווה בצרחות היסטריות.
אני מיואשת ולא יודעת מה לעשות - כבר גידלתי ילדה אחת שלא ניתקלתי בכאלה דברים - מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרד גיל שנתיים?
אודט בוקאי25/01/2010שלום מור דנה
בסוף דברייך ציינת שכבר גידלת ילדה אחת ולא נתקלת בכאלה התנהגויות, וחשוב לי להדגיש שכל ילד מביא איתו אתגרים חדשים להורות, בהיותו שונה במזג, במין -במקרה זה, ובמבנה המשפחה השונה אליו הוא נכנס. עם זאת, הוספתי סימן שאלה לביטוי "מרד גיל שנתיים" מתוך הנחה שיכול להיות שבנך מבטא קושי נוסף, מעבר לשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא, של מאבק על אוטונומיה ונפרדות( שלב שמאופיין בעיקר באמירת "לא", כחלק מהגדרת הזהות-"הרצונות שלי שונים משל האחרים" ).
פעלתנות היתר של בנך, יכולה להעיד על קושי בוויסות, ולכן יתכן שהכניסה למאבקי כוחות איתו בשלב זה, היא בתדירות גבוהה יותר מאשר אצל ילדים אחרים. האם כתינוק היה קשה להרגיעו?הופיעו קשיים בשינה? באכילה? האם הוא במסגרת גנית כלשהי? כיצד מתמודדים עמו שם?
אני ממליצה לך על שתי אפשרויות, תוכלי ליישמן בנפרד או במקביל:
פנייה לייעוץ של מרפאה בעיסוק, על מנת לבדוק את תחום הוויסות התחושתי.
פנייה להדרכת הורים של מומחה בגיל הרך, על מנת לבחון דרכי התמודדות מותאמות יותר באופן אישי לבנך, מאחר שבתחושה שלך-נסיונך כהורה לבתך לא ניתן ליישום עם בנך.
אוכל להפנות אותך לכתובות המתאימות בהתאם למקום מגורייך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות
מור דנה26/01/2010ראשית תודה על תשובתך
שנית - מדובר על ילד שמגיל שבוע רק צרח , ממעיט לשון.
לגבי האוכל - אין בעיות חובב אוכל מאוד.
מבחינת מסגרת - החל מגיל 11 חודשים נמצא במסגרת גנית עד השעה 16.00 - ודרך אגב בגן הוא יחסית מאוד מתון , רגוע - אומנם עומד על שלו ומביע את דעתו אבל מקשיב למה שאומרים לו.
לפני שהיה יכול להתבטא היה נוהג להרביץ - כיום ממעיט.
את מרד גיל שנתיים דרך אגב עברתי עם הבת שלי יחסית בקלות אבל הוא ילד מאוד מיוחד בכך שהצרחות שלו הן בלתי נסבלות לאוזניים עוד מהיותו תינוק וכן הרצונות שלו.
כמו כן , יש לו בעיה לשבת על הטוסיק - אפילו טלוויזיה אינו מחבב.
למשל הבוקר שיחק בלגו ופיזר הכל על הרצפה - ביקשתי ממנו מספר פעמים יפה לסדר - אפילו בתי אמרה לו ע"מ לדרבן אותו שנסדר כולם ביחד - אבל ה"לא" הנצחי שלט.
הכנסתי אותו לחדר שיחשוב - אבל ציפצף עליי.
אני מיואשת ,עייפה ומתוסכלת - אני מתביישת להגיד שלפעמים לא כיף לי לבלות איתו אחרי הגן.
אני גרה בחולון.
עזרה בבקשה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מור דנה
אודט בוקאי27/01/2010את יכולה לפנות למכון להתפתחות הילד בחולון או ביפו, בהפנייה של רופא המשפחה. היתרון במכון הוא בהסתכלות רב מקצועית על הילד-בתחומי התפקוד השונים:רופא התפתחותי, פסיכולוגית התפתחותית, מרפאה בעיסוק (לנושא הוויסות התחושתי), קלינאית תקשורת לתחום השפה והתקשורת, וכו'.
כתובת נוספת היא של מרפאת אם תינוק בביה"ח איכילוב-המיקוד שם הוא יותר בנושא קשר הורה-ילד.
עוד כתובת היא של פסיכולוגית התפתחותית בשם רונית שרף-בקליניקה פרטית בחולון.
לנושא הוויסות החושי, אומר רק שישנם פעוטות שמתקשים לבצע סינון לגירויים שונים-מגע, רעש, תנועה, ראייה וכו'.. ולכן חווים הצפה של גירויים שמוציאים אותם מאיזון ומשלווה-כך נראה ילדים בתנועה מתמדת, בחוסר ארגון, בקשיי הסתגלות למצבים משתנים וכו'. התמונה שאת מתארת-תינוק שצרח מגיל יום-בהחלט מכוונת לכיוון זה. תוכלי לקרוא חומר על התופעה באתר "חושים"-אתר מצוין של מרפאה בעיסוק בשם שרון שני-גונן. ניתן גם לשלוח אליה שאלות.
בהצלחה, אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצרחות
מור דנה27/01/2010מה זה תחום הוויסות החושי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראי תשובה למעלה
אודט בוקאי27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)