לימוד/הצבת גבולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לימוד/הצבת גבולות
    ליזי
    20/01/2010

שלום לכן,
    אני אמא לנסיך בן שנה ושלושה חודשים ובנוגע להצבת גבולות, יש לי שאלה עקרונית - מה הדרך הנכונה למנוע הישנות של התנהגות בלתי רצוייה? למשל, אני לא רוצה שהוא יגע במחשב(ואין לי כל דרך לשים את המחשב במקום אחר מלבד הסלון, שזה מגרש המשחקים שלו...)בתחילה הסברתי בתקיפות , אח"כ עברתי לדרך של העברת תשומת הלב וזה גם לא עבד.אמרו לי שצריך פשוט לאמר לו פעם אחת שאני לא מרשה ולאחר מכן בכל פעם שהוא מתקרב למחשב להרים אותו בלי לכעוס או להסביר ולהרחיק אותו משם והוא כבר יבין - אבל אף אחת מהשיטות לא עבדה ...
    יש לציין שאני יודעת שהוא מבין שזאת התנהגות לא רצוייה כי הוא מסתכל עלי ועושה את זה, כאילו מחכה שאני אומר לו משהו...
    מה עושים???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לימוד/הצבת גבולות

הוספת תגובה

• למידה אורכת זמן

בשמת אהרונסון
    22/01/2010

לום ליזי,

בנך נמצא בגיל שבו הוא חוקר נמרצות את העולם, כולל חפצים מעניינים בסביבה, וגם את תגובות המבוגרים למעשיו. עצם היכולת שלו לעורר את תגובותיך מסב לו הנאה טבעית ובריאה, וכך הוא מבין שיש לו השפעה על העולם, שהוא "מישהו". למידה וחינוך אורכים זמן ומתבצעים למשך שבועות, חודשים ושנים. לא מצופה ממנו בגילו הרך להבין ולקבל איסורים בפרק זמן כה קצר. עצתי לך דומה לעיצה שכבר ניתנה לך- מרחיקים אותו מהדבר האסור וגם אומרים לו בקצרה אסור. חוזרים ומרחיקים כל פעם שצריך. קחי בחשבון שהמחשב מאוד מפתה אותו, ולכן יחזור אליו שוב ושוב. האם ניתן לכסותו/להסתירו במהלך היום כאשר לא בשימוש? אולי אפילו לשנות את המיקום שלו באופן זמני, שכן זה מהווה פיתוי רציני שהקטן לא יכול להתגבר עליו כרגע.
    עם מניעה עקבית של התקרבות למה שאסור להתקרב אליו, בסופו של דבר יבין את המגבלה.
    בברכת אורך רוח, סבלנות ופתרונות יצירתיים, שיהיה בהצלחה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

ליזי
    24/01/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו