אחות חדשה במשפחה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אחות חדשה במשפחה
    קרן
    26/01/2010

שלום רב,
    לפני שבועיים וחצי נולדה לנו תינוקת מקסימה, ואחרי סיבוכי לידה אושפזתי שוב למשך מספר ימים בבי"ח.
    התנהגותם של ילדי הגדולים בן 8 ובן 5 השתנתה לחלוטין. במיוחד של הילד בן ה-5. הוא מתרגז מהר, מתפרץ אינו ממושמע, הוא תמיד ילד אנרגטי מאוד, אבל הוא מאוד מאוד !!! ממושמע בדרך כלל.
    לפני כשבוע גם הגננת שלו בגן ילדה, וכעת הגננת המחליפה מעידה על התנהגות דומה גם בגן. החשש שלי הוא מפני סטיגמה שתדבק בו, אעפ"י שהוא באמת ילד מאוד טוב ותמיד מתנהג יפה.
    איך אפשר לעזור לו ? איך אפשר להחזיר את הגבולות הביתה ?
    עשיתי לו טבלה, שבה על כל התנהגות טובה הוא מקבל מדבקה, ובסוף השבוע אם יצבור מספיק מדבקות הוא יקבל הפתעה, אני מרגישה שזה עוזר באופן חלקי, אבל עדיין לא מספיק.
    האמת שציפיתי לשינוי בהתנהגות בעקבות הלידה, אבל לא האמנתי שהוא יהיה קיצוני כל כך.
    מהניסיון שלך - כמה זמן חולף עד שחוזרים לשגרה ?
    האם ההנקה גם מגבירה את תחושת הזעם ? האם כדאי להפסיק להניק בשל כך ? (לעיתים הנקה אורכת שעה ארוכה)
    ובקשר לגן - שוחחתי עם הגננת, אבל היה לי רושם שהיא לא ממש מאמינה שהוא יכול להתנהג אחרת.... מה לעשות איתה ? כיצד כדאי להדריך אותה ?
    מחכה לתשובה
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אחות חדשה במשפחה

הוספת תגובה

• הסתגלות לשינוי במבנה המשפחה

אודט בוקאי
    02/02/2010

שלום קרן
    כשנולד תינוק חדש במשפחה, הוא משפיע באופן משמעותי על התנהלות כל חברי המשפחה-לרבות ההורים, ונהוג לחשוב שאין שינוי דרמטי מזה בחיי משפחה, גם מבחינה לוגיסטית וגם מבחינה רגשית. לכן, לשאלתך, כמה זמן חולף עד ש"חוזרים לשיגרה"(מה המשמעות עבורך של חזרה לשיגרה?)-אין תשובה מספקת והיא משתנה ממשפחה למשפחה, מילד לילד.
    את שואלת שאלות רבות ומשמעותיות לגבי התנהלותך מול בנך(הפסקת הנקה) ומול הגננת בגן(איך לשכנע אותה שבנך יכול להתנהג גם אחרת) ולטעמי, תשובות קצרות כמו שניתן לספק במסגרת הפורום-לא יהוו מענה מספק.
    בנך מגיב לשינויים הרבים בחייו בתקופה קצרה-הולדת אחות, שינוי גננת בגן וכו'.. ותגובתו לגיטימית בהחלט. האופן בו תתייחס הסביבה אל קשייו הנוכחיים (שהרי לפני כן לא נחווה על ידך כילד מתקשה) והיכולת לתת להם מקום מבלי להבהל/לתייג אותו-תשפיע באופן משמעותי על יכולתו להתמודד עם המציאות החדשה של חייו.
    אני ממליצה לך (ולבעלך כמובן)בחום ללכת לפגישות יעוץ לתקופה זו בה את מתמודדת עם מציאות חדשה בעצמך, ומגדירה מחדש את האמהות שלך-כאם לשלושה ילדים.
    אשמח להמליץ לך על כתובות מתאימות בהתאם למקום מגורייך.
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לקרן

מילה
    10/05/2010

שלום קרן,
    קודם כל מזל טוב על הולדת הבת... את מספרת על קושי של בנך לקבל את השינוי במשפחה, ועל התנהגותו שהשתנתה בעקבות כך. ראשית אני רוצה לומר לך שבנך חווה כעת קושי אמיתי, הוא מתמודד עם שינויים בכמה תחומים בחייו, גם בגן, גננת חדשה וגם בבית, עם האחות החדשה ולכן זה נורמאלי לחלוטין ביטויי הכעס שאת מתארת. אני מציעה לך קודם כל לא להלחץ מהתנהגותו ולהבין שכך הוא מבטא את תסכולו ואת הפחד שלו מפני השינוי. בתקופה זו צריך לתת לילד תחושה שהוא אהוב ורצוי, למרות התנהגותו, לדבר איתו, להסביר לו שיש אחות חדשה אבל הוא מיוחד במינו...להקדיש לו זמן לבד, ואם לך בתקופה הקרובה לא יתאפשר אז לבק מבעלך שיקדיש לו זמן איכות, אפילו חצי שעה בשבוע שהיא רק שלו. אפשר גם לנסות לרתום אותו לטיפול בתינוקת החדשה, לתת לו תחושה שהוא עוזר לך, שהוא נחוץ. במקביל צריך לדבר עם הגננת, להסביר לה את המצב, ולבקש ממנה לשתף איתך פעולה, לתת לו זמן ולהיות סבלנית כלפיו, כמובן במסגרת הגבולות המתאימים.אולי לבקש ממנה שבתקופה הקרובה תקדיש לו קצת יותר תשומת לב, אולי להושיב אותו לידה במפגש, לשתף אותו..
    בנושא הגבולות, אין ספק שיחד עם החום והאהבה שבנך צריך לקבל, אין שום סיבה שהחוקים בבית ישתנו, להפך, שמירה על השגרה שהייתה לפני הולדת האחות תעזור לו להתמודד בצורה טובה יותר. הכללים צריכים להיות ברורים, שעת ההשכבה, שעת הארוחה וכו.. וכנ"ל תגובתיכם על התנהגות אלימה, התחצפות וכו..עליכם להכיל את הכעס שלו אך לא לוותר כאשר הוא עובר על הכללים שהגדרתם. אפשר להסביר לו מה אתם מצפים ממנו, ומה תהיה התוצאה להתנהגותו, ולעמוד במה שאמרתם. אני מאמינה שאם תמשכו כך לאורך זמן בנך יראה שלמרות התינוקת, ולמרות התנהגותו השלילית הוא עדיין אהוב, ושמירה על החוקים תגרום לו להרגיש בטחון.
    לגבי שאלתך כמה זמן עד שהשגרה תחזור , אין לזה זמן מדויק , כל ילד הוא שונה בזמן ההסתגלות שהוא צריך, וכאמור, אהבה מצדכם ושמירה על החוקים והשגרה תקצר את זמן ההסתגלות...
    ולבסוף, לגבי ההנקה, דעתי היא שאינך צריכה להפסיק להניק, גם אם זה גורם לתסכול וקנאה מצד הילד. זהו אחד הדברים עימם הוא יצטרך להתמודד, זהו חלק מהמציאות החדשה, אך כמובן במקביל לעשות את כל שאר הדברים שציינתי , לאהוב ולתמוך ולהאמין שזה יעבור..לא להתייאש...
    המון בהצלחה, מאיה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו