מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סקרנות מינית בילדה בת 4לימור עמר27/01/2010
שלום רב,
אני אמא לילדה בת 4 , ילדה מאד חברותית, מבריקה ויפה, מאד בוגרת לגילה, לפני כחודש בשעת המקלחת והפינוקים התחלתי לדבר איתה על נושא פרטיות והגוף שלך הוא ברשותך ופתאום היא סיפרה שיום לפני חבר טוב שלה בגן (וחבר משפחה) נגע לה בפות ושהיא כעסה עליו, אני כמובן הסברתי לה שאסור ושזה איברים פרטיים שלה, משיחה עם הגננת יום למחרת ועם חברתי אמא של אותו ילד, נתחוור לנו שהקטנטנים מצאו להם פינה בחצר והיא הורידה מכנסיים והילד הכניס את ידו לתחתוניה. הגננת שוחחה עם כל ילדי הגן, היה סימפוזיון סביב נושא הגוף שלי ברשותי וכו'..
אתמול - שוב הילדה סיפרה שרבה עם החבר והראתה לו את הבטן.
משיחה בגן נסתבר ששוב השנים ישבו בגן והילדה הורידה מכנסים והילד ליטף את ביטנה,
מה עושים?
לילדה יש 2 אחרים בוגרים ממנה ומעולם לא נתקלנו בתופעה הנ"ל, הבית מאד חם ואוהב ומלבד אבא מחבק או מנשק את אימא אין גילויי התלטפות והתערטלות לעיני הילדים.
היא גם לא מתנהגת ככה בבית או באופן מיני כזה או אחר בבית, כיצד לנהוג ? האם להמשיך לשוחח בנושא בבית? מה אמורים לעשות בגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לימור
אודט בוקאי02/02/2010בתך עסוקה בשאלות על גופה ועל גופם של אחרים-הבדלים בין המינים-וזהו אכן הגיל המתאים. אני מכימה עם ההגדרה שלך שמדובר בסקרנות מינית ולא בהתנהגות חריגה שמעידה על מצוקה רגשית, מאחר שבתך משתפת אותך בסקרנות שלה ובדרך עקיפה מנסה דרכך לעשות קצת סדר בכל מה שהיא מבינה וחווה. לכן כן חשוב להמשיך ולדבר איתה על הנושא, גם מתוך לגיטימציה לסקרנות ואף לתחושות הנעימות שנלוות למגע הגופני-אחרת תרגיש רגשות אשם על כך שהיא נהנית ממשהו אסור. עם זאת, חשוב לייצר עבורה את הגבול, בו היא יכולה לעשות לעצמה נעים בגוף, במגע באיבריה האינטימיים(כמובן לא בציבור אלא בפרטיות), אך היא לא יכולה לעשות לאחר נעים, וגם הוא לא יכול לעשות זאת עבורה-לגעת באיבריה הפרטיים.
הייתי מבקשת מהגננות להגביר את עירנותן בגן ולא לאפשר מקומות בהם ניתן להתבודד-שירותים, מקומות מוסתרים בגן. חשוב שאם כן יתרחשו אירועים כאלה , הילדים לא ייענשו ויינזפו, אלא יקבלו הסבר מדוע התנהגותם אינה מקובלת.
בברכה, אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)