הצבת גבולות - בת שנה ו 3 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הצבת גבולות - בת שנה ו 3 חודשים
    איה
    28/01/2010

שלום

ביתי בת השנה ו 3 חודשים ילדה מקסימה פעילה ומתפתחת יפה ובהתאם לגילה
    הבעיה שלי היא בנושא הצבת גבולות נושא שאני מאד מאמינה בו אך כנראה לא יודעת כיצד לעשות זאת כמו שצריך.
    סילקתי את רב צפגעי הבטיחות מהבית (כל מה שיכלתי) עמ"נ לא לרדוף אחריה כל היום ולהגיד לא....אבל מה לעשות שיש דברים שאי אפשר להזיז....(הבית שלנו גם מאד קטן)
    לפני כשבועיים התחילה ללכת לרמקול של הטלוויזיה ולשחק בחוטים - אמרתי בצורה תקיפה לא והוזזתי אותה משם. במהלך השבועיים האחרונים ההליכה לרמקול רק הלכה והתגברה ואני הגבתי באותה צורה. לתומי חשבתי שזה יעבוד ואחרי כמה פעמים שאמרתי לא היא תפסיק. הבעיה היא שלא רק שזה לאמפסיק זה מחמיר!!! היא ניגשת לשם בכל הזדמנות וברגע שאני אומרת לא ובאה להזיז אותה היא מתחילה להתגלגל מצחוק וחוזרת על כך - היא יכולה גם 20 פעם לעשות זאת. זה נראה כאילו היא חושבת שהלא שלי הוא משחק עבורה או שהיא פשוט מזהה שאני ממש מתעצבנת מזה ועושה זאת כדי שזה יימשך (יש לציין שאחרי כמה פעמים שאני אומרת לא אני כבר מתחילה להתעצבן ואז הלא מלווה בטון כועס מאד....אני מאד מתוסכלת מזה). כרגע אמא של בעלי שומרצת עליה והיא מספרת לי שכאשר היא ניגשת לארון כלי הניקוי היא פשוט אומרת לה לא אסור והיא לא מתקרבת לשם ואפילו אומרת בעצמה אסור.....בקיצור אצל הסבא והאחיות שלי המצב לא נראה אותו דבר והיא מתנהגת אחרת. אני מבינה שזה משהו בי ושאני עושה משהו לא נכון. אבל אני לא מבינה מה???? זה גורם לי לסתכול וכעס ואני לא יודעת כיצד לצאת מהמצב הזה. מה ששבר אותי הבוקר זה שבאתי לקחת אותה מהמיטה וכשהבאתי לה את הבקבוק של הבוקר היא קראה לי "אמא....אסור" כמעט התחלתי לבכות. מאד קשה לי שזה מה שהיא רואה בי למרות כל הזמן שאני משקיעה בה במשחקים ובהקראת ספרים בחיבוקים ונשיקות ואהבה גדולה שאני מרעיפה עליה...ובסוף היא זוכרת את האסור.
    אני בפירוש עושה משהו לא בסר והייתי שמחה לשמוע את דעתכן וכיצד עלי לנהוג אחרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חקירת העולם ושמירה הורית

בשמת אהרונסון
    30/01/2010

איה שלום,

אינני בטוחה שעד כה עשית "משהו לא בסדר". בסה"כ ובאופן מקביל ביניכן הבת והאם, לשתיכן זוהי התנסות ראשונה: בתך גדלה, לומדת ומגלה את העולם, מתלהבת ולומדת להגיב לאיסורים. ובמקביל, את לומדת לגדל ילדה סקרנית שלעיתים צריך לכוון את התנהגותה ב- מותר/אסור. כדי להמחיש יותר, הציצי בתשובתי לליזי אשר שאלה ב-20/1 שאלה מאוד דומה. כאמור, תפקיד הילד הוא לגלות את העולם, ובמקביל, תפקיד ההורה הוא לסייע לו לעשות זאת בביטחה ובלי סיכונים מיותרים. על כן בגיל כה צעיר לא מדובר על "הצבת גבולות" (מתאים יותר לגיל 3-4), אלא יותר בחקירה טבעית של הקטנה ובניסיון שלך לשמור עליה תןך כדי. טבעי שבתך תחזור מתוך הלמידה על מילות האיסור, שכן כך היא מראה הבנתה את העולם, וכן מחקה אותך. לא הייתי ממהרת לשפוט ולומר שזה רק מה שזוכרת ממך...אך טוב שהיא זוכרת זאת, שכן בפעמים הבאות יקל עליך למנוע ממנה להתקרב למה שאסור. שימי לב שאינך נתפסת יתר על המידה לתחושת עלבון מולה על כך שאינה זוכרת את המצבים הנעימים אותם אתן חולקות, שכן כך מבלי משים מתהפכים ביניכן התפקידים, ואת הופכת ל"קטנה הנעלבת", ואילו היא ה"גדולה וכפויית טובה". מצב זה אינו בריא לקשר ביניכן בעתיד. המצב המציאותי הוא שהיא נוהגת ככל תינוק בגילה. לעומתה, עליך כהורה לשלב שתי גישות- האחת המאפשרת, מזינה ומספקת, והשניה לעיתים מגבילה ומתסכלת בצורה שהקטנה יכולה לשאת. כך בהדרגה היא תלמד לשאת ולקבל איסורים ומגבלות מציאותיות על עצמה.

שיהיה בהצלחה רבה וכן את מוזמנת לעיין בשאלות דומות שכבר נשאלו,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו