תינוקת בת 4 חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תינוקת בת 4 חודשים
    טלי
    30/01/2010

שלום רב,
    1. התינוקת שלנו בת 4 חודשים, יש לנו בעיות שינה רציניות במהלך היום בעיקר שעובר גם ללילה
    היא לא ישנה כלל במהלך היום ,גם כשאני מכניסה אותה לאווירת שינה, החשכה, מובייל, מיטה -היא בוכה ובוכה בלי סוף למרות עייפות עזה שיש לה, הסקרנות והצורך להיות ערה גובר על העייפות, ולכן אני נכנסעת ובסופו של דבר אחרי 20 דקות של בכי כבר לוקחת אותה חזרה
    בלילה היא ישנה רצוף כ-6 שעות -מה עליי לעשות עם המפורט לעיל?

2. אני חושפת אותה לגירויים היא מחייכת ונהנית מהם מאוד אך מהר מאוד מאבדת עניין ומעוניינת לעבור לידיים- האם להיכנע כל פעם מחדש?
    3. בכל פעם שאנו מגיעים לארוע או מפגש משפחתי עם אנשים היא לא מתנהגת כרגיל ויש לה התפרצויות של בכי עזות

אני נמצאת איתה בחופשת לידה , אך אני שוקלת אולי להכניסה למסגרת של משפחתון על מנת שתיחשף לתינוקות נוספים ומסגרת שתכניס לה סדר בשינה
    אשמח לשמוע דעתכן המקצועית
    תודה
    מיטל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תינוקת בת 4 חודשים

הוספת תגובה

• הרגלים של תינוקת בת ארבעה חודשים

מיכל דביר קורן
    13/02/2010

שלום טלי,
    בתך היא תינוקת צעירה מאוד ותינוקות רבים עדיין לא רוכשים הרגלים מסודרים של שינה בגיל הזה. העובדה שהיא ישנה שנת לילה רצופה היא ברכה שחשוב להעריך מאוד ולהנות מזה ככול הניתן כעת כי (לצערי) זה עוד עשוי להשתנות.... אני מאמינה בגישה לפיה עבור תינוקות צעירים כל כך אין ליצור מסגרת אליה הם אמורים להסתגל, אלא להיענות לצרכים שלהם עד כמה שניתן. כלומר, אם את מרגישה שהיא מוצפית מידיי מגירויים, סביר שהיא אכן עייפה, ואז כדאי לנסות להרדם אותה בדיוק כמו שאת עושה: החשכה, ליטוף במיטה שלה (דווקא מובייל עשוי לעורר מחדש ומתאים יותר לזמנים בהם היא מתעוררת ולא לקראת שינה).
    חשוב לומר כי העובדה שציינת את היותה רגועה פחות בסיטואציות חברתיות סואנות מרמזת על אפשרות של קשיים בוויסות חושי: ישנן תינוקות שסובלים מהמולה ורעש ואז מגיבים באי שקט. אלו צריכים סביבה רגועה ככול הניתן, סדר יום קבוע בסביבה מוכרת וכדומה. תינוקת כזאת צריכה יותר מכל שיזרמו עם הקצב שלה ופחות ש"יכפו"עליה סדר יום מובנה. במובן הזה, אני לא בטוחה שמסגרת של משפחתון היא המתאימה לה כעת. היא מאוד צעירה, מבחינה התפתחותית כלל אינה זקוקה לנוכחות של ילדים אחרים אלא לטיפול אישי ככול הניתן אשר לוקח בחשבון את הצרכים שלה. ברור לי שישנם עוד שיקולים שבגללם את חושבת לעשות זאת (רצון לחזור לעבודה או לסביבת מבוגרים, עלות של משפחתון בהשוואה למטפלת ועוד), אבל אם יש באפשרותך להישאר איתה עוד, או למצוא עבורה מטפלת אישית (בשכר או קרובת משפחה)" גם אם באופן חלקי, זה עדיף.
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו