מותשת-הצילו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מותשת-הצילו
    לילו
    03/02/2010

שלום רב!
    ראשית,איזה יופי של פורום.חבל שלא גיליתי אותו מוקדם יותר.איזו סבלנות מופלאה ורצינות לתשובות כל כך מלאות ממוקדות ומפורטות.אשמח לקבל חוות דעתכן בעניין הבא:ביתי המתוקה שתחי' בת שנה וחודש,בעלת מזג סוער מגיל מספר שבועות(בשבועות הראשונים הייתה תינוקת מאוד נינוחה)נולדה בשבוע 36 בקיסרי חירום ושהתה שבוע בפגיה.חוותה כבר שני אישפוזים על רקע דלקות בשתן בגיל חודשיים ושמונה חודשים בכל פעם למשך שבוע.קשיים רבים בהירדמות,רק לאחרונה(!)מאמצי מזה כמה חודשים החלו לשאת פרי ונרדמת במיטתה(כשאני לידה)לעיתים עם בכי ולעיתים בלי.קשורה אליי מאוד.כפייתית לגבי מגע בשיער שלי.כשאני מושכת אותו ממנה כועסת מאוד ונעלבת בבכי.לא מוכנה ללכת לאף אחד אחר שלא לדבר על זרים.התפתחה ב"ה מאוד יפה מבחינה מוטורית,אוכלת יפה ואפילו למדה כבר ללכת.אלא מה?כבר חודש שיכולה ללכת לבד ועם זאת הלכה לבד רק פעמיים(!)מוכנה ללכת רק אם אני נותנת לה יד(ורק אני).בצורה זו יכולה ללכת גם 20 דק' מבלי למעוד ולהיות מאוד יציבה שמחה ונמרצת.אם אני עוזבת לה את היד,מיד מתיישבת ופורצת בבכי שאפילו ביחס אליה מוגזם ומבהיל.בשבועיים האחרונים התלוותה לכך תופעה חדשה:מאחר ואיני יכולה לשמש כל היום על תקן הליכון(היא עדיין איתי בבית),אני מסבירה לה שאני מתעסקת בדברים אבל צריכה לשחרר את היד בכח.או אז מתחילה התפרצות זעם מבהילה:צרחות א-י-מ-ים,בטונים משתנים(הווה אומר,היא דואגת שיהיה אפקט לצרחות),כל גופה מתקשח ומאדים,ידיים קפוצות עד כדי שיעול והפסקת נשימה לכמה שניות.אציין כי איני נבהלת מהתופעה אך היא מאוד מעציבה אותי וכואב לי מאוד לראות אותה סובלת כך.קשה לי לנחש בגיל כזה כמה מתוך זה לשם הדרמה אך בודאי שלא טוב לה.לנוכח גילה הצעיר כ"כ(שנה וחודש כאמור)איני יודעת באיזה אופן להגיב על מנת שלא לטפח התנהגות זו מצד אחד ומצד שני שלא לתסכל אותה ייתר על המידה.בימים האחרונים מעתיקה התנהגות זו בכל פעם שלא מוצא חן בעיניה משהו.סה"כ למרות אופייה המאתגר ומזגה הסוער היא תינוקת מקסימה ונבונה.מצליחה כבר לבטא רצונה במילים לרוב,חמה ואוהבת לצחוק ולהשתולל איתי.נראה לי שלי קשה יותר להתאושש מהאפיזודות האלה מאשר לה.מה עושים? אשמח מאוד לעצתכן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מותשת-הצילו

הוספת תגובה

• סבלנות?

דואגת
    05/02/2010

לא ראיתי שיש כאן סבלנות. עובדה ששאלת את שאלתך וכל כך ארוכה ואף אחת לא ענתה ובמקום זה נענו שאלות אחרות לגמרי של כאלו שכתבו אחרייך.
    אז לא הייתי אומרת שהפורום הזה נורמלי, אולי תפני לתפוז שם לא דוחים אותך כמו שדחו אותי 3 פעמים אותה שאלה עד שהתייאשתי. כל שעה הלכתי למחשב לבדוק וכולן נענו חוץ ממני.
    אז סליחה שאני מתערבת, פשוט כאב לי לראות שגם לך אחרי שאלה כה ארוכה אין התיחסות.

לזה לא קוראים פורום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתשובתכן המהירה אודה

לילו
    08/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נפרדות בעקבות מחלה

אודט בוקאי
    09/02/2010

שלום לילו
    נהניתי לקרוא תיאור רגיש כל כך שלך את בתך ואת הקשר ביניכן. החוויות הגופניות המוקדמות של בתך באשפוזיה החוזרים ללא ספק הותירו בנפשה "רישום", בו מגיל צעיר כל כך היא חוותה הפרעות מהסביבה החיצונית ולא הייתה מסוגלת להתגונן בפניהן. בתך למדה כי יש איומים בסביבה מפניהם היא צריכה להתגונן ולכן היא ייצרה דפוס של זהירות יתר-גם אם היא מסוגלת ללכת עצמאית, היא עדיים לא מוכנה להסתכן בנפילות וזקוקה לך צמוד אליה באימון מתמשך על הליכתה עד שתהיה יציבה לחלוטין. אותו דבר לגבי השינה-בתך ייצרה תלות במגע הפיזי בשערותייך, אשר מקנה לה תחושת בטחון במצב בו היא הולכת לישון, מצב שנחווה כסוג של איבוד שליטה.
    אני בהחלט חושבת שהדרמה בבכי של בתך אינה נובעת ממנפולציה אלא מחרדה אמיתית מפרידה, בחלקה מאוד מותאמת לשלב ההתפתחותי בו היא נמצאת, ובחלקה, מועצמת מחוויותיה המוקדמות של חוסר שליטה/חוסר יכולת להגן על גופה מפולשנות של בדיקות שונות/מגע של זרים בעת האשפוז.
    טוב את עושה כאשר את לא נבהלת מבכייה, חשוב שתכירי בעובדה שקשה לה באמת.
    אז מה עושים? ממשיכים בכיוון שהתחלת בו-במעבר לשינה במיטה שלה וכו'. בחשוב לעזור לה לייצר אובייקט מעבר שיהווה תחליף לשיער שלך/למגע שלך-בובה/חיתול בד/בקבוק/שמיכה וכו'..עוד חשוב לחשוף אותה בהדרגה לבילוי עם עוד מטפלים מלבדך (אבא/סבתא/ביביסיטר) על מנת שתלמד על עצמה כי היא יכולה להסתדר גם ללא אמא-כרגע ההנחה הבסיסית שלה היא ש"ללא אימא היא בסכנה".
    אם את (ועוד אנשים קרובים לבתך)מרגישה שאין מגמה של שינוי והקשיים באותה עוצמה ותדירות, אני מאוד ממליצה להקדים ולפנות לייעוץ, בעיקר בשל החוויות המוקדמות של האשפוזים החוזרים.
    אני כן רוצה להדגיש שלא כל ילד שעובר חוויות דומות יפתח בהכרח קשיים, הרבה תלוי ביכולת של הסביבה לעזור לו להתמודד. נשמע שעד כה המודעות שלך כן עזרה לבתך להתפתח יפה כפי שהתפתחה עד כה.
    בהצלחה, אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו