מיואשת מאוד מאוד )-:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיואשת מאוד מאוד )-:
    שלי
    04/02/2010

שלום לך,
    אני אמא לילד בן 8 וחצי חודשים. בגלל שאני ובעלי עדיין סטודנטים אנחנו איתו רוב הזמן, הוא מקבל המון חום ואהבה ולא נחסך ממנו מאומה. הוא ילד מאוד אנרגטי ופעיל. התחיל כבר לעמוד בעזרת השענות על חפצים וזוחל חופשי. בשבוע שבועיים האחרונים חל שינוי בהתנהגות, הוא כל הזמן עצבני, בוכה מכל שטות, וממש נודניק, כל דבר שאנחנו עושים לא מספק אותו. הוא עושה בעיות בללכת לישון במשך היום, עושה בעיות בהרדמות בערב, ובאופן כללי ממש לא רגוע. אני חייבת לציין שאין שום בעייה רפואית, בדקנו את כל האופציות.
    זה משהו התנהגותי מובהק, מה עושים? איך אמורים להגיב שהוא בוכה בכי היסטרי? אני מתביישת להגיד אבל היום ממש התפרצתי עליו מרוב יאוש שבכה בהיסטריה בלי הפסקה, אני ממש לא רוצה להגיע למצב הזה יותר )-:

תודה מראש וסליחה על האורך...
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת מאוד מאוד )-:

הוספת תגובה

• בכי ואי שקט

בשמת אהרונסון
    06/02/2010

שלום שלי,

ראשית כאמור במצב זה שבו חל שינוי פתאומי מסיבה שאינה נראית לעין, מומלצת בדיקת רופא הילדים לשלילת בעיה רפואית. לדבריך שללתם כבר אפשרות זו. חשוב על כן להבין טוב יותר את תגובותיו, האם המקור להן הוא מצוקה רגשית וכו'. תחושת הייאוש וחוסר האונים האישית שלך היא אך טבעית במצב זה שבו הנכם מתקשים להבין את האיתותים שלו, בשעה שהוא עדין אינו מדבר. אתם דואגים לו ובו זמנית מתוסכלים ממנו, מה שיכול לעורר את כעסכם כלפי בנכם באופן שעלול להשליך לרעה על היחסים שנוצרים ביניכם מעתה ואילך. בירור בהקדם של מצבו הפסיכולוגי והדרכת הורים מתאימה חשובה כדי למנוע ולעצור את "מעגל הקסמים" שתיארת (אי שקט ובכי ב"ת פוסק שלו...התפרצות שלך...תחושות אשמה וכו). מטרת יעוץ זה הוא להבין את הסיבות למצוקה שלו, ולאתר דרכים בהן תוכלו אתם ההורים להבינו ולהרגיעו. אני ממליצה לגשת לבירור אצל פסיכולוג התפתחותי או של הגיל הרך, או פסיכיאטר תינוקות. ניתן לפנות באופן פרטי, או באחת ממרפאות היעוץ הפסיכולוגי לתינוקות הנמצאת באזור מגוריך (מדובר בשירות ציבורי ללא תשלום למיטב ידיעתי). לבירור המרפאה הנגישה לך פני טלפונית למרפאת אורלנסקי בפ"ת.

שיהיה בהצלחה ובברכה,
    בשמת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו