מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בת שנה - משפחתון או מטפלת...נועה04/02/2010
שלום,
בתי בת שנה ועד כה הייתי איתה בבית ומאוד נהניתי.
כעת אני צריכה לצערי לחזור לעבודה, ואני מאוד מתלבטת מהי המסגרת הטובה ביותר עבורה:
יש באפשרותי להיעזר באמי ליומיים בשבוע, ואז למצוא מטפלת לשלושה הימים הנותרים. אך השאלה אם זה לא יצור אצלה בלבול - כל יום מישהו אחר... ואז עדיף כבר מסגרת קבועה יותר של משפחתון או גנון, אבל שם היחס הוא כמובן פחות אישי, יותר סיכוי למחלות וכו'...
למיטב הבנתי בסביבות גיל שנתיים הילדים כבר צריכים חברת ילדים אחרים לצורך התפתחותם. כך שבהתחלה חשבתי להכניס אותה למסגרת כזו בתחילת שנה הבאה - באוקטובר תהיה בת שנה ו- 8. (היא נולדה בפברואר, אז לא אכניס אותה בחורף לגן...) אבל מצד שני אולי חבל להרגיל אותה למטפלת ולסבתא ואז אחרי חצי שנה להחליף שוב מסגרת, ועדיף כבר להכניס אותה כעת, בגיל שנה, או מכסימום עוד חודשיים, אחרי פסח.
או אולי עדיף מטפלת עד גיל שנתיים וחודשיים, בכלל בעוד שנה, ושעד אז תהיה בבית?
אני יודעת שההחלטה היא אינדבידואלית, אבל אני בעיקר מתלבטת לגבי מה עדיף - יחס אישי אך עם דמיות מתחלפות, ולמשך כחצי שנה, או מסגרת קבועה עם ילדים אחרים - אך מטבע הדברים פחות תשומת לב מצד המטפלת...
חשוב לי לעשות את הדבר הנכון עבורה ואני מאוד מתלבטת. מה גם שקשה למצוא משפחתון טוב בתקופה זו, וגם מטפלת לשלושה ימים בלבד זה קשה למצוא...
גם המחשבה על להיפרד ממנה קשה לי מאוד, מה שהופך את ההחלטה לטעונה עוד יותר.
אשמח לעזרה ויעוץ!
תודה,
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבטים..לבטים...
בשמת אהרונסון06/02/2010נועה שלום,
אכן אפשרויות שונות לפניך, לכל אחת יתרונות וחסרונות אותן מנית, ההחלטה כאן היא אכן אישית. בנוסף, נסי לדמיין את בתך כפי שאת מכירה אותה על המזג שלה ואופיה המתפתח (חברותיות, יכולת לבצע מעברים ועוד) במסגרת כל אחת מהאפשרויות, יתכן שהדבר יסייע לך להכריע. אם את חוששת ממחלות החורף (נפוץ בשנה הראשונה בגן), אפשר בהחלט לחכות לאביב כדי להכניס אותה למסגרת עם מעט ילדים. תלוי כמובן במסגרות האפשרויות הזמינות בפועל. לגבי ההתלבטות באשר למטפלת אחת או לכמה מטפלות במשפחתון- לכך ולכך יתרונות וחסרונות כאמור.
נועה, מאחר שבעיני האפשרויות השונות שקולות למדי זו לזו, תוכלי לבחור אחת ולבחון אותה לפרק זמן מסויים. תמיד אפשר לשנות אם נמצאת לא מתאימה לבתך.
חברות הפורום מוזמנות לתרום מניסיונן האישי.
בברכה ובהצלחה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא חייבים למהר לשים בגן
אוסנת11/02/2010הכנסתי לגן ילדה בת שנה וחצי והיום בדיעבד היה עדיף משפחתון עד 5 ילדים , לפחות עד גיל שנתיים- שנתיים וחצי. בחורף היא יותר בבית מאשר בגן ולדעתי עדיין הם קטנים בשביל גן. מה בוער? יהיה להם עוד כמה שנים טובות בגן בהמשך בחברת הרבה ילדים..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)