מעבר למיטת ההורים בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעבר למיטת ההורים בלילה
    מאיה
    05/02/2010

שלום שמי מאיה ואני אמא לילדה בת שנה ותשעה חודשים,

לפני כמס' חודשים היא לא הרגישה טוב למס' ימים ולכן העברנו אותה למיטתינו כדי שנוכל להשגיח עליה טוב יותר בלילה , מאז בכל לילה היא לא מוכנה להרדם במיטה שלה אלא רק בספה בסלון וכאשר היא נרדמת ואנו מעבהירים אותה למיטה שלה היא כמה בסביבות השעה אחת - שתיים בלילה ולא מפסיקה לבכות עד שהיא לא עוברת לישון איתנו.
    אני מנסה להרדים אותה על הידיים שוב בסלון אך ברגע שהיא מרגישה שהיא חזרה במיטה שלה היא מתעוררת בבכי ולא נרדמת.
    ניסיתי מס' פעמים לשבת לידה בלילה ולהתעקש שתישן במיטה שלה ( טיפ שקיבלתי ממנהלת הגן - לא לדבר אלא רק להשכיב אותה בכל פעם שהיא מתעוררת גם אם היא בוכה)
    קשה לי מאוד לבצע את זה ולהשאר אדישה כלפיה כשהיא בוכה.
    מה עלי לעשות האם זו באמת הדרך היחידה והאם שווה לבדוק את האפשרות להעבירה למיטת מעבר קטנה?

תודה רבה

מאיה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר למיטת ההורים בלילה

הוספת תגובה

• קשיי הירדמות

מיכל דביר קורן
    18/02/2010

שלום מאיה,
    את מעלה בפנייתך שתי שאלות: האחת לגבי הקנייה-מחודשת של הרגלי הירדמות, והשניה לגבי מטת מעבר. לרוב, שני אלו לא קשורים, אך לעיתים בגלל שמתרחש שינוי הרגלים דורשים הסתגלות מחודשת, או בגלל שינוי נרכשים הרגלים חדשים. כלומר, העובדה שבתך כעת לא נרדמת בעצמה אינה קשורה למיטה שלה, אלא לעובדה שהיא מרגישה שגם אתם מעדיפים את קרבתה בלילה. זה התחיל בגלל המחלה, אך כעת אינך מצליחה לחזור למצב הקודם (לא פרטת - האם קודם לא היו קשיים?) בגלל הקושי לשאת את התסכול שלך. העצה (הטובה) שקבלת ממנהלת המעון קשורה להתייחסות עיניינית שנרדשת במצב כזה - את מצפה ממנה להירדם במיטתה ועל כן יש להחזירה למיטתה ולהשאירה שם מבלי לנסות לנחם על כך.
    בהחלפת המיטה במקרה זה את בעצם מציעה לה תחבולה: מכיון שלא הסכימה להירדם במיטה שלה, אז אולי אם תהיה לה מיטה חדשה כן תסכים.... אני לא חושבת שזה 'נכון' להגיש שינויים לילדים כך לטווח הרחוק, ואני מניחה שגם שם היא לא תרצה להירדם לבדה. אבל מכיון שכעת את מרגישה שהגעת למבוי סתום, בהכנה מתאימה של שתיכן ניתן לעשות זאת. היא תתרגל בהדרגה למיטתה החדשה, ואת תתרגלי לעובדה שעלייך להשאיר אותה להירדם שם גם אם היא לא מרוצה. אם את תרגישי שזה בסדר עבורה להירדם במיטתה (וזה בסדר...), גם היא תצליח בהדרגה לחשוב כך...
    בהצלחה,
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו