מעון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעון
    שני
    08/02/2010

בני בן שנה וחמישה חודשים. תמיד איתי וקשור אלי מאוד.
    לאחרונה אני מקבלת מהסביבה מסרים שמעון ייטיב עימו מכיוון ששם הוא ייחשף לאנשים נוספים, לילדים, לגירויים שונים.
    האם את סבורה שמעון אכן יכול לשמש כל זה?

אני מודה שהוא מאוד קשור אליי - וכשהוא רואה אנשים זרים הוא פוחד ובוכה (אם כי לא לגבי כולם), כשאנחנו בבית - לעיתים לא נותן לי לזוז, לא להיכנס לשירותים, לאמבטיה. זה מצב בלתי נסבל. אני לא רוצה שיהיה ילד תלותי וחסר ביטחון.
    העובדת הסוציאלית שלי מהמרכז לגיל הרך טוענת שהוא מנסה לשלוט בצעדיי ובכל מה שאני עושה לכן הוא בוכה כך - זה בכי מניפולטיבי ולכן הוא חייב מסגרת של מעון.
    האם זה נכון לדידך?

נתונים נוספים שעשויים לעזור לך בתשובתך:
    הוא מעולם לא היה במסגרת חוץ ביתית.
    אני אם חד-הורית.
    הוא ילד נבון ומתפתח כשורה.
    עדיין יונק כשהוא הולך לישון ובשנת הצהריים.

תודה,\שני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעון

הוספת תגובה

• אשמח לדעתך

שני
    18/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי שני- זה בדיוק מה שיש איתי

דואגת
    18/02/2010

גם אני חד הורית, והבן שלי עושה לי אותו דבר], לא יכולה לזוז בבית לשירותים להתקלח, כל צעד הוא תופס לי ברגל את המכנסיים ומסרב לעזוב עד שאני מרימה אותו.
    לי העובדת סוציאלית אמרה להכניס לגן רק משנה הבאה לקראת גיל שנתיים או יותר נכון שנה ותשע חודשים כי אז זה בעיה באמצע שנה.
    אשמח לדבר איתך. אנחנו באותה סירה עם פחות או יותר אותם גילאים של התינוקות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדואגת - איך אפשר ליצור איתך קשר?

שני
    19/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסגרת ראשונה

בשמת אהרונסון
    18/02/2010

שלום שני,

בגיל של בנך מומלצת יותר מסגרת של משפחתון עם מעט ילדים על פני מעון הומה. אני בהחלט בעד מסגרת חוץ ביתית אינטימית, עד 10 ילדים, אשר תעשיר אותו בגרייה משחקית ובחברה. יתכן שאז גם תוכלי לצאת לעבודה והדבר יסייע גם לך? צריך לשקול את התועלת ביציאה למסגרת חוץ ביתית גם על פי איכות המסגרת אשר תוכל לקלוט אותו.
    לגבי ההיצמדות אליך- בגילו כיום הוא נמצא בשיא תקופת ההתקשרות, ועל כן טבעי שיהיה כרוך אחרייך בהעדר דמויות משמעותיות אחרות בחייו. אך יכולות להיות לכך בנוסף גם סיבות אחרות הקשורות בו (טמפרמנט וכו') או בך. אם ייכנס למסגרת, טבעי שיעבור תקופת הסתגלות מסויימת ואי-נוחות, אך עם קליטה נכונה בזרועותיה של מטפלת מסורה, יוכל להירגע עם הזמן ולהשתלב.
    מדבריך אני מבינה כי את נמצאת במסגרת המייעצת לך. יתכן שתוכלי להרחיב את היעוץ גם לנושאים אלו עם הדמויות אשר מכירות אותך טוב יותר.

שיהיה בהצלחה רבה והשתלבות קלה במסגרת,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמת היקרה!!

שני
    19/02/2010

תודה על תשובתך.
    הייתי מתה להכניס אותו למשפחתון אך מצבי הכלכלי איננו מאפשר לי כהוא זה.
    הברירה היחידה העומדת לפניי הינה: מעון ויצ"ו.
    זה משגע אותי ומפחיד אותי - בגלל שאני חסרת אמצעים, אני צריכה להתפשר על ויצו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שני, על מתי מדובר?

בשמת אהרונסון
    20/02/2010

שלום שני,

לפעמים באמת אין את הפריווליגיה של מסגרת מצומצמת, ובכורח המציאות נאלצים להתפשר על מסגרת. גם למעונות עם יותר ילדים יכול להיות מוניטין טוב יחסית והם בהחלט תורמים להתפתחות. הכל תלוי באפשרויות שבסביבה שלך. כדאי להתרשם בעצמך מהמטפלות ומהמקום ולקבל המלצות מחברות. כדאי בכ"ז להכניס למעון אחרי שילד כבר הולך ויש לו מילים כך שיכול לבטא רצונות בסיסיים. לא כתבת על מתי מדובר- על השנה, שנה הבאה ובן כמה הוא יהיה עד אז. אם נראה לך שהתפתחותית הוא בכיוון הנכון ויש בסביבה מעון הולם עם מטפלות נחמדות, אולי תשקלי בחיוב. לגבי ההנקה- בגילו ("קשיש" שכמוהו") ההנקה אינה הכרחית מבחינה בריאותית אלא יותר משהו שנותן ביטוי לקשר וקירבה פיזית ביניכם. אך מאחר שהוא גדל וכבר לא תינוק, רצוי שביטויי הקשר ישתנו וייהפכו ליותר תואמי גיל, למשל משחק הדדי משותף וכו'. כמו כן הוא מפתח תלות בשד בכל הקשור להירגעה ולהירדמות, והיה רצוי שילמד את עצמו לעשות כן גם בלעדיו, נניח בליווי של "חפץ מעבר" כמו דובי, חיתול בד וכו. לכן אישית אינני רואה הפסד בסייום ההנקה.
    מאחלת שתמצאי את המסגרת המתאימה,
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמת שלום שוב!!!

שני
    24/02/2010

מדובר על אחרי פסח הקרוב - כך שהוא יהיה בן שנה שנה ושמונה חודשים.
    אני סומכת על העובדת הסוציאלית שבמרכז לגיל הרך שמלווה אולי מזה זמן, גם בשיחות פרטניות.
    היא טוענת שהמעון הזה מעולה.
    כמובן שאני אתרשם בעיניים שלי - אבל פוחדשת שהמטפלות "ישחקו אותה" כשיש אמא בסביבה וכאין - הן תהיינה אחרת לגמרי. זה הכי מפחיד אותי. והוא לא ממש מדבר רק אומר "מאמא". הוא כבר הולך יציב. אין בעיה עם זה. אני פוחדת שירביצו/יצעקו - זה עושה לי חרדות..........
    שאלתי אמהות: יש דעות לכאן ולכאן כך שזה עוד יותר מבלבל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המעון

בשמת אהרונסון
    28/02/2010

שני,
    טוב שיש עם מי להתייעץ ושניתן לסמוך עליו. ניתן לקחת המלצות גם של אמהות אחרות ולא רק של אנשי המקצוע, אם זה יגביר את האמינות של המקום בעיניך. סה"כ זו נשמעת תכנית לא רעה (-:

שיהיה בהצלחה!
    בשמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו