מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעוט שבוכה מסיפור או שיר עצובשרון09/02/2010
בני בן שנתיים וחודש והקראתי לא את הסיפור על אדון אגודל כשהגענו לקטע שהאגודל בכה הוא כל כך בכה והזדהה לגמרי עם הסיפור כמו כן שמענו שיר של רינת שהיא אומרת שהיא עצובהה הוא גם בכה קשה לי לראות שהוא כל כך רגיש ועדין
ואני רוצה לדעת ממה זה נובע בבית שלנו הוא בן יחיד הוא מקבל את כל האהבה שבעולם את כל הפינוק ואני מקדישה לו שעות של משחקים ושירים אני רוצה לדעת ממה נובעת הרגישות הזאת
עם חברים הוא לא נלחם על שלו מוותר והולך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבעת רגשות בגיל שנתיים
אודט בוקאי16/02/2010שלום שרון
מחקרים מראים כי תינוקות בני יומם מגיבים באופן אמפאטי לבכי של תינוקות סמוכים ובוכים גם הם, כך שמדובר בתכונה מולדת, אשר עוצמתה משתנה מילד לילד. עוצמת ההזדהות של בנך עם דמויות בסיפורים ובשירים, מעידה על אינטליגנציה רגשית גבוהה אשר תשרת אותו בהמשך חייו באינטראקציה עם אנשים.
מה אתם כהורים יכולים לעשות עם רגישות כזו? ראשית, להרחיב את השיחה עמו על הסיפור, ולעזור לבנכם להמשיג את הרגשות השונים "עצב/פחד/דאגה/עלבון" כמו גם רגשות שמחים. השלב השני הוא, לעזור לבנכם לבצע הפרדה בין מה שהאחר מרגיש ובעקבות מה, לבין מה שהוא מרגיש "האגודל בוכה כי קרה לו כך וכך...' ואתה בוכה כי זה עושה לך עצוב לראות משהו אחר בוכה" "אתה מרגיש כאילו זה ממש קרה לך, אבל זה לא באמת קרה לך, זה קרה לאגודל.." אפשר גם בהזדמנות להזכיר לו מקרה דומה שאולי קרה לו ואיך אז הוא בכה, ולומר, הסיפור על האגודל, הזכיר לך שקרה לך פעם כך וכך..אל תשכחו, שסיפור הוא אמצעי נפלא בסופו של דבר, לעבד רגשות אצל ילדים.
התיווך הזה שלכם כהורים ומהלך ההתפתחות הטבעי של ילדכם, יאפשרו לו עם הזמן למתן את תגובותיו הרגשיות.
אם הוא מגיב באופן דומה לחבר, ואף מתרגם זאת למחווה אמפטית כלפי החבר, רצוי אף לחזק את זה ולומר כמה יפה שאכפת לו מחבר, שזוהי התנהגות חברית.
לגבי הקושי שלו לעמוד על שלו, האם גם בגן רואים את הקושי? אם כן, חשוב שצוות הגן ינחה אותו מה הן זכויותיו וכיצד לפעול על מנת להשיג אותן(לומר -זה שלי, לפנות לצוות הגן כשפגעו בזכויותיו).
זיכרו, שלא תמיד מה שנראה לנו כהורים כפגיעה בזכות, נחווה באופן קשה אצל הילד. רק כאשר אתם משוכנעים שילדכם חש נפגע, אז המקום להנחות אותו כיצד לפעול-המנעו מלפעול בשם הפגיעות שלכם. ולגבי ההזדהות שלך כהורה עם הבכי של בנך-ללא ספק קשה לנו לראות את ילדינו בוכים, אך אם אנחנו נזדהה עם הקושי שלהם-לא נוכל לעזור להם להתמודד עם רגשותיהם המציפים.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)