מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מעבר לגן בן שנה וחודשדואגת12/02/2010
שלום,
רציתי לשאול בנוגע לבני בן השנה וחודש.
אני אמנם רשמתי אותו לגן לספטמבר כי השנה היה כבר מאוחר לרשום.
אמרו לי שכדאי לשים אותו בגן הזה בקרבת הבית שיכיר את הגן לפני שייכנס.
האם זה נכון?
האם יש משהו שצריך לעשות לפני שמכניסים ילד קטן לגן?
בכלל יש הכנות כאלו לפני גן ? גם אם זה יהיה בעוד 6 חודשים?
הכי חשוב אם יש הבדל בין כניסה בגיל שנה וחודש לבין שנה ו9 חודשים?
מבחינת מוכנות, וכו'.
מה עלי לדעת לפני שאני מכניסה ילד בן שנה פלוס לגן, ומה עלי להכין אותו בבית מבחינת זרים?
הוא מאוד חושש מזרים עכשיו, כל אחד שדופק בבית, אפילו סתם טכנאי הוא רץ לידיים שלי.
אשמח להכוונה. אני רוצה להכין אותו לפני ולא לתת עובדה קיימת ולשים אותו בלי שאלות.
כי אם אני אהיה רגועה ובטוחה גם הוא יהיה כזה.
אודה לכם על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה לגן
בשמת אהרונסון18/02/2010לדואגת (מירי האם זו את?) שלום שוב,
ברכות על הכניסה המתוכננת לגן, גם אם תתרחש בעוד חצי שנה. החרדה מפני זרים בגילו הרך היא טבעית מאוד וחשובה להתפתחות, משום שהיא מלמדת את התינוק להיזהר מפני אנשים לא מוכרים. חרדה זו תלך ותגבר לקראת גיל שנה וחצי, ואז תרד בהדרגה עד גיל שנתיים וחצי-שלוש. כרגע החרדה הזו חיובית ומשרתת אותו, ובמקרה של מפגש עם אדם זר לו אך מוכר לך, אפשר להרים אותו, להרגיע אותו בעדינות ובקול רגוע להסביר מי האדם הזה. הוא אינו חייב להגיב אליו אם לא רוצה.
לגבי כניסה לגן- הבדל של חצי שנה בגיל הוא משמעותי מאוד מבחינה התפתחותית, אין ספק שבן שנה ו-9 ח' מבין יותר מאשר תינוק בן שנה וחודש, לפחות מבחינה מילולית. את צודקת , בהחלט אפשר להכין אותו. בשל טווח הזיכרון הקצר של תינוקות, רצוי להכין אותו סמוך למועד הכניסה, נניח 10 ימים קודם- מספר פעמים להראות לו את הגן מבחוץ אם לא ניתן לבקר בו בפנים, כדי שהמראה ייהפך למוכר. אפשר גם לומר שלום למטפלות. להתחיל לדבר על זה שילך לגן, יפגוש חברים, ישחק במשחקים וכו'. אפשר להקריא ספר פשוט על כניסה לגן, משהו כמו "פינוקי הולך לגן" (וישנם אחרים) אשר מתאר יום בגן ילדים. יתכן שלגולשות עצות נוספות והן מוזמנות לתרום מניסיונן.
יש לזכור שמדובר בעוד חצי שנה, זמן רב עבורו שבמהלכו בוודאי עוד יגדל ויתפתח, לכן כרגע עוד מוקדם לעסוק בכך.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה ובהנאה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)