מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בקשת מוצץ של בני ללא סןףלימור14/02/2010
הי,
בני בן שנה וארבע חודשים,נהג עד גיל שנה לא לקחת מוצץ,אלא לדחוף לפיו חפצים שונים,כאשר בגיל שנה נכנס לגן,הוא עבר מס' תהליכים כמו:מעבר דירה ,2 גנים חדשים,הולדת אח למשפחה כל זה התרחש לפני 3 חודשים..
יש לציין שהוא מקבל מאתנו תשומת לב ללא סוף,הוא דורש זאת זה אופיו מאז שנולד,הוא דורש חיזוקים ופידבקים ללא הפסקה.
המוצץ עם הזמן הפך לחברו הטוב ובשבועיים האחרונים הוא מבקש אותו ללא סוף (יש לציין שבשנת לילה הוא ישן ללא מוצץ).(חשבנו שאולי בגן הרגילו אותו לזה והם ציינו שלא..)
אם הוא אוכל הוא מניח אותו על ברכיו,נכנס להתקלח איתו,מסיים לאכול ישר דוחף לפיו,אם שם חפץ בפה והמוצץ לא נוכח לעיניו ישר מחפש אותןוו,הוא בוכה ודורש אותו ללא סוף,אנחנו כהוריו קשה לנו לקבל זאת
הוא מקבל יפה את הילד,מנשק אותו ושמח ומאושר מאד,נותנים לו המון תשומת לב ואהבה ולא יודעם איך לקבל את המוצץ הזה,מבחינה רגשית ובטחון אני מבינה שקשה לו להתמודד עם המציאות,כאילו לא טוב לו וכל הזמן צריך לתת לו יחס,תשומי ואהבה (ודרך אגב הוא כזה מאז שנולד)איך אפשר לסייע לו?צריכה עיצה דחוף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתגובה מכן,תודה..
לימור17/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתינה עדיין לתשובה מכן,זה חשוב....
לימור22/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לימור
אודט בוקאי11/03/2010אכן בנכם עבר שינויים רבים בשלושת חודשים האחרונים ונראה שהוא בחר לבטא את דרכו להסתגל אליהם בחיבור ביתר שאת למוצץ..אז קודם כל, עליכם להבין שמדובר בהתפתחות חיובית, במובן שהוא ייצר לעצמו אובייקט מעבר שיכול להרגיע ולנחם אותו לנוכח השינויים התכופים בחייו. האובייקט הזה עומד לרשותו כאשר הוא אינו יכול להרגע באופן ישיר על ידי המגע שלכם או תשומת הלב הישירה שלכם, כך שמדובר בהסתגלות טובה מותאמת ונכונה לשלב ההתפתחותי בו הוא נמצא. מעבר לזה, הבחירה שלו באובייקט מעבר דווקא במוצץ, ללא ספק קשורה גם לעובדה שתינוק חדש הגיע הבייתה, ובנכם מבקש להתנסות גם הוא בתחושת המציצה, שמן הסתם אחיו עסוק בה-אם באכילה מבקבוק לאורך היממה, אם במציצת מוצץ משלו, אם ביניקה. הצורך שלן בהמצאות המוצץ בקרבה לאורך היום, משקף את הצורך שלו בהגברת תחושת השליטה שלו על עולמו ועל חפצים בתוכו-מתוך התחושה של חוסר שליטה ואי יציבות, שעוררו בו השינויים המשמעותיים שציינת. לא הייתי מונעת ממנו את הקרבה למוצץ בשלב זה, אלא אם כן מציצת המוצץ פוגמת בתפקוד שלו. למשל, אם במקום לאכול הוא מכניס מוצץ לפה. אם במקום לשחק כמו מקודם, הוא מעדיף לשבת בפינה ולהתבודד עם המוצץ וכו'. אם המצב הוא כזה, הייתי מבינה זאת כמצוקה, ומפנה כמה שיותר זמן לבילוי אינטימי עם בנך-מביאה סבתא/סבא ביביסיטר לשמור על התינוק במקומכם ומבלה זמן איכות של מגע וקרבה עם בנכם. זאת, על מנת לספק לו את הבטחון שגם אם השתנו דברים רבים בחייו, הנוכחות שלכם ממשיכה להתקייים, גם אם אינכ ם זמינים באותה מידה כמקודם.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)



.jpg)




.jpg)
