מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץ לשינה לפעוטותליז אזולאי16/02/2010
שלום רב,
יש לי 2 ילדים מקסימים:
כפיר בן 3 ו- 3 חודשים.
שקד בת שנתיים וחודש.
שניהם ישנים באותו חדר, והשבוע החלפנו לשקד את מיטת התינוק במיטת מעבר.
מה שמאפשר לה לרדת מהמיטה בקלות ולהגיע אלינו לחדר, לשחק עם כפיר, לקפוץ על המיטה, וכמובן ששניהם משתפים פעולה ומשחקים ביחד למרות שזה זמן שינה.
אני מתחילה את ההשכבה בשעה 20:00 [ברצוני לציין שבגן הם ישנים שעתיים בצהריים] .
אתמול זה נגרר לשעה 22:00 לאחר מאמצים וצעקות, ואיומים לעונשים. בערך כ- 20 פעמים אני ובעלי לפי תור שמים את שקד במיטה בלי לדבר, אך ללא הועיל.
היא קמה שוב ושוב. זה פשוט לא הולך, כמובן מתלווה עם בכי וצרחות.
נא עזרתך מה לעשות?
תודה, ליז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת פעוט למיטת מעבר
אודט בוקאי28/02/2010שלום ליז
בתך חוגגת את עצמאותה עם המעבר למיטת מעבר-מה שנותן לה תחושת בגרות כמו של אחיה הבכור. לא תארת איך היה המעבר של אחיה למיטת מעבר, אך אני מניחה ששקד כעת מאתגרת אתכם יותר ואולי העובדה כי אתם כבר הורים מנוסים ועדיין חשים חסרי אונים-מקשה עוד יותר..יתכן שתווכחו, ולא רק בסוגיית מיטת המעבר, כי ההתמודדות בנושאי חינוך עם כל ילד-היא שונה.
ועכשו לתכלס...אחרי שהבנתם ששקד בעצם לא עושה לכם דווקא כדי להתיש, אלא חוגגת שלב משמעותי בהתפתחות העצמאות שלה-תבינו, שמדובר בתהליך למידה שנמצא בשלב ההתחלתי. עליכם לגלות סבלנות והתמדה ולהאמין בכך שאתם פועלים כשורה וכל יום שעובר נרשם בתודעה של שקד-אמא ואבא לא מוותרים ומחזירים אותי למיטה שוב ושוב. לדבריך אתם עושים זאת ללא דיבור מיותר או כעס ועל כך מגיע לכם חיזוק. הבכי של שקד מבטא את ההבנה שלה כי כוחה בכל אופן מוגבל, למרות תחושת שכרון הכוח שהיא חווה בשלב זה של גיל שנתיים. תפקידה להמשיך ולבדוק את כוחה, ותפקדיכם, המתיש כל כך אך ההכרחי-להציב לכוח זה גבול תקיף. חשוב שלא תאפשרו עוד "קפיצה או עוד צחוקים עם אחיה", אלא שהגבול יהיה ברור מההתחלה. כאשר הגבול להשתוללות אינו ברור-הוא גורר אחריו תסכול רב מצד הילד-ומיותר בהחלט
בהנחה שעד כה ההשכבה של שקד הייתה טובה, מלווה בטקס קבוע וכו'..אין לי ספק שכל יום שעובר אתם צועדים לכיוון של למידה מצד שקד את תהליך ההשכבה החדש-חשוב שלא תתייאשו בטרם עת..
בהצלחה,אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)