תלישת שיער אצל פעוטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלישת שיער אצל פעוטה
    דיקלה
    17/02/2010

שלום,
    בתי בת 6 שבועות והתחלתי לשים לב שלעתים בזמן שהיא מנסה להרגיע עצמה ולהרדם היא תולשת לעצמה שיער או לפחות מנסה. בתחילה חשבתי שמדובר במשחק עם השער לשם הרגעה אך שאחזתי בידה הבנתי שהיא מאמצת את שרירי כפות היידים ומנסה לתלוש ומכאיבה לעצמה בדיוק כמו שתינוקות שורטים את פניהם מכיוון שאין להם עדיין מודעות לגופם ועצמם.
    כיצד ניתן לתעל התנהגות זו שמא תהפוך כפייתית חלילה. ניסיתי לשים לה טיטול בד אך היא עוד קטנה ולא מחזיקה אותו.
    אנחנו כעת בשלב הקירטי שהיא צריכה המון חום ואהבה אך אני מנסה שלא להרגיל אותה להרדם בתוך ידיי אלא בסביבה נעימה אחרת כמו העריסה שלה - כאשר אני לידה אם היא צריכה אותי.
    האם ידוע בספרות המקצועית מקרי טריכוטלומניה בגיל כה צעיר ? יכול להיות שזה הרגל שהתפתח עוד בשלבי העוברות?
    האם לכבול את ידיים בתוך חולצות בהן ניתן לסגור את כפות הידיים הינו התמודדות עם הסימפטום או רק עם התוצאה.
    אשמח לעצתכן,

תודה דיקלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תלישת שיער אצל פעוטה

הוספת תגובה

• שלום דיקלה

אודט בוקאי
    28/02/2010

קשה לדבר בגיל רך כמו זה של בתך, על הפרעה בעקבות התנהגות של משיכת שיער לא רצונית, גם משום שמדובר בהתנהגות שכיחה בגיל זה וגם משום שמרבית ההתנהגויות של תינוקות בגיל זה אינן רצוניות. מעבר לכך, אוסיף שמשיכת השיער היא אקט התפתחותי מאוד חשוב, מאחר שבזכות תנועות אלו, בתך לומדת להכיר את גופה, את התחושות הנלוות אליו, ובתהליך זה היא מתחילה להבין סיבה ותוצאה-תהליך של למידה פסיכומוטורית ואף רגשית (נפרדות).
    לכן, לא הייתי מפריעה לה על ידי מניעת הפעולה, אלא מאפשרת לה להתנסות. בהמשך התהליך היא תבין שהיא זו שמכאיבה לעצמה (כעת היא טרם מבחינה בינה לבין הסובב לה)ובאופן טבעי תפסיק. אם משיכת השיער לא מפסיקה גם אחרי גיל ארבעה חודשים, סביב גיל זה מתחילה הושטת היד הרצונית, הייתי פונה לייעוץ של מרפאה בעיסוק בנושא וויסות תחושתי. תינוקות בעלי נטייה לתת תחושתיות במגע, נוטים למשוך לעצמם בשיער.
    את עושה נכון בכך שאינך מרגילה את בתך להרדם בזרועותייך, אך כן מאפשרת לה להרגע על ידי ליטוף או מגע מרגיע שלך, כאשר היא בעריסתה. אל תתייאשי מניסיון הצמדת חיתול הבד, זהו תהליך שאורך זמן ובסופו של דבר תינוקות מתרגלים לנוכחות המרגיעה של חיתול בד לצד גופם ופניהם, לריח שלו, למגע ולטעם. השתדלי כן לאפשר לה להנות מהמגע שלך בזמן עירות, משך זמן שילך ויגדל.
    בברכה
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו