באיזה גיל מומלץ לשלוח לגן?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה גיל מומלץ לשלוח לגן?
    rebeka
    17/02/2010

היי!
    בני בן שנה ו3 חודשים אנחנו חיים בארה"ב וכאן שנת הלימודים תתחיל באוגוסט אז עד אז הוא יהייה בן שנה ו9 חודשים.שאלתי אלייך היא עד איזה גיל זה בסדר להשאיר אותו איתי בבית? ברצוני לציין שמדובר בילד מאוד מפותח זה ילד ראשון ויחיד הוא מאוד בוגר והוא מאוד אוהב חברה.זה ילד שכבר יודע מה הוא רוצה הוא מדבר יודע את הABC ובקיצור ילד דיי מפותח. בנוסף אני רוצה לוודא שברגע שאני ישאיר אותו עוד שנה בבית זה לא יפגע בוא מבחינה התפתחותית למרות שאנחנו עושים הכל בבית ואני משתדלת להתקדם איתו ככל שאפשר מנסיוני עם ילדים(בארץ היה לי גן של 35 ילדים).
    בבקשה עזרו לי כי אני ממש בהתלבטות לגביי ההרשמה שכבר החלה יש לציין שההלבטות נובעת מכיוון ששכר הלימוד כאן בגן יהודי ממש ממש גבוהה ולגיל הזה לא מציעים עדיין הנחות.
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נראה לי שדילגו עליי...אפשר תשובה

rebeka
    19/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום rebeka

אודט בוקאי
    04/03/2010

..מרגש כל פעם מחדש לגלות איזה שימוש נרחב עושים הורים בפורום:)
    ישנם דיונים נוספים בנושא בפורום-את מוזמנת לקרוא!
    בכל אופן מספר עקרונות מנחים-מתי כדאי לשלוח ילד לגן-
    1. מפתיע, אבל חשוב ביותר-כאשר ההורה מרגיש שהוא זקוק לזמן בשביל עצמו ומתחיל להרגיש שמיצה את הבילוי עם ילדו בבית והבילוי הפך להיות נטל יותר מהנאה-זה הזמן ליציאה למסגרת!
    2. כאשר אין לילד אפשרות למפגש חברתי משמעותי עם בני גילו-בביתו או בביתם, בגן השעשועים או בג'ימבורי(פעילות חיונית בפני עצמה בתחום המוטורי!!)-בין גיל שנתיים לשלוש, מדובר בצורך משמעותי עבור הילד-סוציאליזציה, חיקוי התנהגויות חברתיות, וכו'..
    3. כאשר הילד משתעמם בבית, ומיצה את כל מגוון הצעצועים שברשותו.
    4. כאשר ההורה מתקשה לייצר עבור הילד סדר יום קבוע-שהוא משמעותי ביותר בחל מגיל חצי שנה בו מתחיל התינוק להיות מווסת מבחינת מחזורי שינה ועירות.
    5. כאשר ההורה רוצה שהילד ייחשף לשפה רלוונטית נוספת-למשל, אם אתם דוברי עברית ואתם רוצים שילדכם ירכוש אנגלית, או להיפך..
    6. כאשר כתוצאה מקרבת ההורה אל הילד במהלך רוב שעות היממה, הילד מתקשה לתרגל נפרדות ועצמאות.
    מעבר לכך, אין נזק משמעותי שיכול להגרם לילד עם התפתחות תקינה, שהוריו משקיעים בו ונהנים כל יום מחדש מגילוייו ומגידולו. כן חשוב ככל שניתן, לחשוף את הילד למספר דמויות משמעותיות-לא רק להורה אחד או גם לבייביסיטר וכו'. החיברות יכולה לחכות גם לגיל שלוש, ואז הוא יגיע לגן עם בסיס איתן של בטחון עצמי להתמודדויות שהמסגרת הגנית מזמנת.
    בהצלחה
    אודט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו