בן שנה ו-3

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן שנה ו-3
    שלי
    17/02/2010

שלום,

בני בן שנה ושלושה חודשים,

מזה כ3 חודשים נוהג לשחק עם ריסיו בתהליך ההירדמות (לפני כן אהב לגעת בשלנו כמו בשאר איברי הפנים). כבר פעמיים תפסתי אותו מושך את הריסים באחיזת פינצטה כמו לתלישה. אני חוששת מהסלמה של המצב ולא יודעת אם זה שלב שחולף או שיש לבצע מעקב/המשך בירור, שכן מדובר בפעוט שחוקר את עצמו- הבנתי שתינוקות נוגעים באף/באוזן וכו' בזמן הירדמות.

לאיזה גורם יש לפנות והאם יש משהו שניתן לעשות בשלב זה?

אציין שהוא ילד חייכני וחברותי מאוד, סביבה נורמלית ורגילה. בשל מצב רפואי עבר 3 ניתוחים בשנה ראשונה לחייו בהרדמה מלאה- עם אישפוזים וכו', על כל המשתמע מכך (קראתי קצת שאולי גורמי מתח יכולים להשפיע?)

תודה,

שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה ו-3

הוספת תגובה

• דרכי הרגעות של תינוקות בהשכבה

אודט בוקאי
    03/03/2010

שלום שלי.ראשית אומר, שבנך עבר שלב משמעותי, בו במקום להעזר בכם על מנת להרדם, הוא למד להעזר בכוחות עצמו על מנת להרדם, וזה דבר שצריך לחזק. שנית, יש הבדל משמעותי בין משחק בריסים במהלך הרדמות, שהוא דומה לחיכוך בחיתול בד או במוצץ -פעילות מונוטונית שמסייעת לתינוק בכניסה הדרגתית למצב שינה, ובין תלישת ריסים, שהיא פעולה שונה במהותה. עלייך לבצע אבחנה, האם מדובר בפעילות כחלק מחקירה עצמית כללית שתינוקך מבצע במהלך עירות או בדרך לשינה, או שמדובר בפעילות ספציפית שחוזרת על עצמה ואף מתגברת, כל יום למשך תקופה של חודש, לא רק בהרדמות אלא גם בניסיונות להרגעה עצמית אחרי תסכול או מתח. האם כאשר אתם מכוונים את בנכם לחפץ מרגיע אחר-חיתול בד/בובה מבד/שמיכי וכו' הוא מפחית בפעילות התלישה?
    האם ישנן התנהגויות נוספות של חיפוש גירוי מסוגים שונים-מגע, תנועה, רעש וכו'..?אם כן, יתכן כי מדובר בנושא רחב יותר של וויסות חושי, שהוא תחום התמחות של מרפאות בעיסוק.
    אם התלישה נמשכת, כן הייתי ממליצה לפנות לייעוץ במרפאת אם תינוק, בעיקר בגלל הרקע הנלווה שתארת-של ניתוחים עוקבים בשנת החיים הראשונה.
    אוכל לכוון אותך למרפאה מתאימה, בהתאם מקום מגוריכם.
    בברכה,
    אודט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו