מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן שנה ו-3שלי17/02/2010
שלום,
בני בן שנה ושלושה חודשים,
מזה כ3 חודשים נוהג לשחק עם ריסיו בתהליך ההירדמות (לפני כן אהב לגעת בשלנו כמו בשאר איברי הפנים). כבר פעמיים תפסתי אותו מושך את הריסים באחיזת פינצטה כמו לתלישה. אני חוששת מהסלמה של המצב ולא יודעת אם זה שלב שחולף או שיש לבצע מעקב/המשך בירור, שכן מדובר בפעוט שחוקר את עצמו- הבנתי שתינוקות נוגעים באף/באוזן וכו' בזמן הירדמות.
לאיזה גורם יש לפנות והאם יש משהו שניתן לעשות בשלב זה?
אציין שהוא ילד חייכני וחברותי מאוד, סביבה נורמלית ורגילה. בשל מצב רפואי עבר 3 ניתוחים בשנה ראשונה לחייו בהרדמה מלאה- עם אישפוזים וכו', על כל המשתמע מכך (קראתי קצת שאולי גורמי מתח יכולים להשפיע?)
תודה,
שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי הרגעות של תינוקות בהשכבה
אודט בוקאי03/03/2010שלום שלי.ראשית אומר, שבנך עבר שלב משמעותי, בו במקום להעזר בכם על מנת להרדם, הוא למד להעזר בכוחות עצמו על מנת להרדם, וזה דבר שצריך לחזק. שנית, יש הבדל משמעותי בין משחק בריסים במהלך הרדמות, שהוא דומה לחיכוך בחיתול בד או במוצץ -פעילות מונוטונית שמסייעת לתינוק בכניסה הדרגתית למצב שינה, ובין תלישת ריסים, שהיא פעולה שונה במהותה. עלייך לבצע אבחנה, האם מדובר בפעילות כחלק מחקירה עצמית כללית שתינוקך מבצע במהלך עירות או בדרך לשינה, או שמדובר בפעילות ספציפית שחוזרת על עצמה ואף מתגברת, כל יום למשך תקופה של חודש, לא רק בהרדמות אלא גם בניסיונות להרגעה עצמית אחרי תסכול או מתח. האם כאשר אתם מכוונים את בנכם לחפץ מרגיע אחר-חיתול בד/בובה מבד/שמיכי וכו' הוא מפחית בפעילות התלישה?
האם ישנן התנהגויות נוספות של חיפוש גירוי מסוגים שונים-מגע, תנועה, רעש וכו'..?אם כן, יתכן כי מדובר בנושא רחב יותר של וויסות חושי, שהוא תחום התמחות של מרפאות בעיסוק.
אם התלישה נמשכת, כן הייתי ממליצה לפנות לייעוץ במרפאת אם תינוק, בעיקר בגלל הרקע הנלווה שתארת-של ניתוחים עוקבים בשנת החיים הראשונה.
אוכל לכוון אותך למרפאה מתאימה, בהתאם מקום מגוריכם.
בברכה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)