מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תינקת שבוכה עם מטפלתיוליה23/02/2010
בתי בת 4 חודשים, אני רוצה לחזור לעבודה ותיאמתי שתהיה בביתה של מטפלת פרטית עם הרבה ניסיון והמלצות מחברה של חברה שגידלה את בנה והמטפלת להבנתי מצויינת.
באתי לכמה שעות ביום הראשון, ובתי פשוט לא מוכנה להיות אצלה על הידיים. כלומר כשהיא עלי - מחייכת, כשהיא שוכבת - מחייכת, אבל ברגע שהיא לוקחת אותה על הידיים - בוכה.
ניסיתי להתחבא: היא משחקת על הריצפה עד שנמאס לה, המטפלת לוקחת אותה על הידיים, היא בוכה יותר מעשר דקות, ואז אני יוצאת ולוקחת אותה, ואז היא לאט נרגעת ומתחילה לחייך וככה כבר מספר ימים.
המטפלת עושה הכל מצויין - משחקת איתה וכו' - והתינוקת מממשיכה לבכות אצלה על הידיים.
לבני הבכור הייתה מטפלת שהתחילה באותו גיל והוא בכלל לא בכה מלכתחילה, והיה לי ניסיון מצויין איתה.
קיבלתי שתי עצות סותרות:
1. להשאיר אותה וללכת ולחזור אחרי כמה שעות - שתבכה כמה שהיא רוצה ובסוף תבין את המסר
ותרגע - אבל מאד קשה לי להפקיר אותה ככה
2. ללכת בקצב שלה ולחכות עד שתסכים להיות על הידיים של המטפלת - מצד שני אם היא יודעת שכל פעם שהיא בוכה הרבה אמא באה - אז היא תמשיך עם הנהג
3. אולי להחלחיף מטפלת? יש אופציה להישאר בבית אבל זה יהיה לי מאד יקר.
יש לציין שגם לאימא שלי היא לא הסכימה ללכת לידיים אחרי שלא ראתה אותה שבועיים, לעומת זאת 3 חברות שלי שביקרו אותי לאחרונה החזיקו אותה על הידיים והיא הייתה רגועה.
בבקשה עזרה - אני לגמרי לא יודעת מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפה של דמות טיפולית לתינוק
מיכל דביר קורן14/03/2010שלום יוליה,
בתך הינה תינוקת צעירה מאוד שעדיין לא עושה "מניפולציות" או "דווקא", היא רגילה להיות מטופלת על-ידך, וזה כמובן בסדר גמור, אבל המציאות מכתיבה שעליה להתרגל גם לטיפול של אדם נוסף, הן כדי להרחיב את הרפרטואר שלה והן כדי לאפשר לך לצאת לעבודה. אני לא אתייחס כרגע לאפשרות שהזכרת של הישארות בבית כיון שאני מניחה שאת יודעת שהאופציה הזו אולי מתאימה לה, אך לא לך, ממגוון סיבות - כלכליות, רגשיות שלך וכדומה. מצאת מטפלת שמתאימה לצורכייך, ובהינתן שהיא אכן טובה ונעימה, הרי שבתך תתרגל אליה בהדרגה. אני לא תומכת ברעיון להשאירה באופן פתאומי ולתת לה לבכות, וכך גם הרעיון להתחבא, זה לא הוגן כלפיה. עדיפה האפשרות לתת לה להתרגל בהדרגה, בכל יום לפרק זמן ממושך יותר, בו תהיו שתיכן והמטפלת תוכל ללמוד על הרגליה של בתך: כיצד היא אוהבת לאכול, איזה צעצועים מועדפים עליה, מהן תנוחות ההרדמה וכדומה. אם את תרגישי נוח במחיצת המטפלת, גם היא תחוש את הבטחון הזה יותר ויותר ותרגיש את ההכרות של המטפלת עם הרגליה באופן שייקנה לה, ולך, בטחון.
בהצלחה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)