מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינה עם ההוריםחן25/02/2010
אני בשבוע 36 ואמא לילדה בת שנתיים ו-5 חודשים.
בשבועיים האחרונים היא מגיעה כמעט בכל לילה (באמצע הלילה או מוקדם יותר) אלינו למיטה,
וכאשר מגיעה חייבת להיצמד אליי ולגעת בי ורק כך נרדמת. במהלך היום אני מסבירה לה שלכל אחד יש את המיטה שלו אך היא מתנגדת לכך, וגם בלילה כאשר היא מגיעה אני או בן זוגי מציעים לה לחזור למיטה אך היא מסרבת ובוכה.
לעתים אנו מחכים עד שתירדם ואז מעבירים אותה אך זה לא תמיד עובד, או שהיא מתעוררת ובוכה ורוצה להישאר, או שמתעוררת לאחר מכן, ושוב חוזרת אלינו.
אני מוטרדת מכך שכאשר אחותה תיוולד ותהיה איתנו בחדר ואצטרך לקום להניק אותה, מה יהיה אז עם בתי הגדולה.
מה עליי לעשות? האם לסרב בתוקף על שינה משותפת, או לוותר לה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה
בשמת אהרונסון28/02/2010לחן שלום,
ראשית, שיעבור בשלום ויהיה במזל טוב. לא ציינת מתי עברה ביתך ממיטת תינוק למיטה פתוחה. המעבר למיטה פתוחה ורכישת הרגלי שינה חדשים הם תהליך, ולא קורה באופן מיידי. זה כרוך בלהחזיר אותה למטתה בשיטתיות ועקביות, דורש כוחות והתגייסות של ההורים. ראי שאלות קודמות בפורום בעניין הזה. אני מניחה שהדבר קשה ליישום עבורך במיוחד עכשיו במצבך, אך בדיוק מאותן סיבות (אמא בהריון, עייפה יותר ופחות פנויה לבת הבכורה עקב הנסיבות...) יתכן שגוברת אצלה הדאגה, והיא מגיעה יותר למיטתכם. מובן שלאחר הלידה תהיו אפילו פחות פנויים לעזור לה לרכוש הרגלי שינה מעכשיו. לא אוכל להכריע כאן עבורכם, זה תלוי בכוחות שלכם. אישית אני בעד שילדים ישנו בחדרם. לשם כך צריך להשקיע מאמץ מרוכז עכשיו, כלומר על אבא להרגיע אותה ולהחזיר אותה למיטתה כל אימת שבאה אליכם. אפשר למשך שבוע להניח בחדרה מזרן, ושאחד מכם יישן שם לילה אחרי לילה, כדי שתרגע ותתרגל לשינה רצופה בחדרה. לא ללכת לישון בחדרכם גם אם כבר ישנה. כמובן לשבח אותה על הסתגלות למציאות החדשה ולהוציא את המזרן אחרי שבוע. במקביל, ובמיוחד את חן, להקפיד יום יום לבלות איתה זמן יחד של משחק משותף במהלך היום, כדי שתזדקק פחות לנוכחותך בלילה. חשוב גם להכין אותה ללידת האחות כמובן בשיחות, ספרים ומשחק.
מבחינת השינה- אפשרות שניה, כאמור, לדחות את כל זה לאחרי הלידה. אך קחי בחשבון קשיים אחרים וחוסר פניות שלכם, אשר יגרמו לכם לדחות את העניין שוב. (אתם עלולים למצוא עצמכם ישנים כולכם במיטה אחת, מה שיגרום לכולם להיות עוד יותר עייפים ומתוסכלים..)
בכל מקרה שיהיה בשעה טובה ובהצלחה,
בשמת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
תינוקות לא רוצה לאכול את הבקבוק
מאיזה גיל רצוי לעבור למיטת ילדים נפתחת?
תלישת שערות אצל פעוטות והאם ניתן לטפל
קשיים בגן בבוקר ואובדי עצות
כללי בטיחות ילדים עבור סבא וסבתא
התינוקות מעדיפים את אבא- לא הולכים לגן
אלימות בין אחים- דרכי התמודדות אפשריות
כאבי גזים לתינוק בן חודשיים וחצי
ילד בן 6.5 עם פחדים להישאר לבד מה לעשות?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)